Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

3 λόγοι για... χυλόπιτα στον Κ. Μητσοτάκη στο ραντεβού της Κυριακής


 

Αρχικά ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών για τον τίτλο αυτού του σχολίου. 

Έχει αναφορά στο νέο TikTok  του Πρωθυπουργού, όπου ο Κ. Μητσοτάκης μετά το έρμο ζωντανό, τον Πίνατ, τα καπέλα και τα παπούτσια, επιστράτευσε και τη «συμβουλευτική» σε ερωτευμένους νέους για να αραδιάσει στη συνέχεια... «καμουφλαρισμένη» την αντιδραστική του πολιτική σε όλους τους τομείς της ζωής.  

Αφού, λοιπόν, έκανε intro λέγοντας ότι θα δώσει συμβουλές για απαγορευμένες ενέργειες (red flags) στο πρώτο ραντεβού δύο εν δυνάμει εραστών, είπε ότι αυτό το έκανε για να κερδίσει την προσοχή των νέων και ξεκίνησε το παραμύθι. 

Ο πρωθυπουργός είχε το θράσος να αναφέρει πως στηρίζει τους μαθητές με «ψηφιακά» φροντιστήρια και σχολεία, κρύβοντας πως έτσι βάζει επιπλέον κόφτες στο να έχουν οι μαθητές τους εκπαιδευτικούς που έχουν ανάγκη για να μορφώνονται ολοκληρωμένα, την ίδια ώρα μάλιστα που στα «ψηφιακά» σχολεία η πτώση σοβάδων από τα ταβάνια έχει γίνει καθημερινότητα.

Πόθεν… αίσχος, ξιπασιά και σουργελοποίηση της πολιτικής

 


 

Ανοίγουν οι κάλπες των ευρωεκλογών σε λίγα 24ωρα. Τι συζητιέται σε αυτόν τον περίφημο «δημόσιο διάλογο»; Ποια ζητήματα θέτει η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση στις ανακοινώσεις τους, στις προεκλογικές τους περιοδείες; Τους έχετε ακούσει να μιλάνε για την ίδια την («αγία» τους) Ευρωπαϊκή Ένωση; Ευρωεκλογές έχουμε. Δεν θα έπρεπε; Τους έχετε δει να «κοντράρονται», επί της ουσίας, για την ακρίβεια, για το έγκλημα στα Τέμπη, για τα προβλήματα της πραγματικής ζωής της πλειοψηφίας των κατοίκων της χώρας που ζούμε; 

Η απάντηση είναι όχι. Πάμε σε ευρωεκλογές «συζητώντας» για τα περιουσιακά στοιχεία του Κασσελάκη και του Μητσοτάκη! 

Στην πολιτική, την κανονική πολιτική και όχι στη σουργελοποίηση της πολιτικής, η κουβέντα και τα επιχειρήματα αφορούν τις συνθήκες ζωής, τους μισθούς, την εξωτερική πολιτική, τις αποφάσεις που αποκαλύπτουν ποιος κερδίζει και ποιος χάνει και άλλα πολλά.  Εδώ δεν μιλάνε, καν, για αυτά, ούτε καν σε επίπεδο επικοινωνίας, ούτε καν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια και να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για την πραγματική ζωή. 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ «Τα πληρώματα εκτίθενται σε κίνδυνο» για «τα οικονομικά συμφέροντα» εφοπλιστών - ΕΕ!

 

Στην Ερυθρά αμέσως μετά τις ευρωεκλογές η φρεγάτα «Ψαρά» | Επιβεβαίωσε τις παραδόσεις δεκάδων κοντέινερ πυρομαχικών με προορισμό την Ουκρανία

 

Χάρτης με τις δεκάδες επιθέσεις που έχει καταγράψει η επιχείρηση «Aspides» της ΕΕ τους τελευταίους μήνες. Εκεί στέλνει η κυβέρνηση τα πληρώματα για λογαριασμό του κεφαλαίου
Χάρτης με τις δεκάδες επιθέσεις που έχει καταγράψει η επιχείρηση «Aspides» της ΕΕ τους τελευταίους μήνες. Εκεί στέλνει η κυβέρνηση τα πληρώματα για λογαριασμό του κεφαλαίου
Τις συνεχείς παραδόσεις πυρομαχικών και όπλων με τελικό προορισμό την Ουκρανία επιβεβαίωσε ο υπουργός Αμυνας Ν. Δένδιας σε συνέντευξή του. Ταυτόχρονα, παρουσίασε προκλητικά ως «συνταγματική υποχρέωση» των ενστόλων τις αποστολές όπου Γης για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των ομίλων της διαμετακόμισης, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους.

Συγκεκριμένα, μιλώντας χτες στον ρ/σ της Θεσσαλονίκης Status», επιβεβαίωσε ότι «65 κοντέινερ πυρομαχικών» «πωλήθηκαν στην Τσεχία» πρόσφατα φεύγοντας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία αξιοποιείται ως κόμβος συγκέντρωσης οπλισμού που προωθείται κατόπιν στην Ουκρανία, αφού στο σύστημα πώλησης και, κατόπιν, δωρεάν παραχώρησης που έχει στηθεί, Αμερικανοί και Τσέχοι χαρίζουν στη συνέχεια τα αγορασμένα από την Ελλάδα πυρομαχικά στην κυβέρνηση του Κιέβου.

Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε ότι η αποστολή φρεγάτας στον Κόλπο του Αντεν στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής επιχείρησης «Aspides» (ήταν εκεί και επιστρέφει η «ΥΔΡΑ, λένε ότι μετά τις 9/6 θα φύγει για την περιοχή η «ΨΑΡΑ») έγινε για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των ομίλων της διαμετακόμισης. «Εχει πέσει ή δεν έχει πέσει 65% η κίνηση του Πειραιά; Ποιον ενδιαφέρει καταρχήν η διατήρηση των οδών ελεύθερης ναυσιπλοΐας από την περιοχή;», έβαλε τα ερωτήματα που καίνε ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Να σταματήσει τώρα η μονάδα ανάκτησης ψευδαργύρου και χαλκού της «Μυτιληναίος ΑΕ» στη Σίνδο

 

 

Να σταματήσει τώρα η μονάδα ανάκτησης ψευδαργύρου και χαλκού της «Μυτιληναίος ΑΕ» στη Σίνδο ζητά με ανακοίνωσή της η ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, αναφέρει: 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε για ακόμη μία φορά το βαθιά αντιλαϊκό της πρόσωπο, καθώς πριν λίγες ημέρες απορρίφθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκυλακάκη η προσφυγή του Δήμου Δέλτα κατά της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης για τη δημιουργία "μονάδας ανάκτησης ψευδαργύρου και χαλκού από βιομηχανικά κατάλοιπα και δευτερογενή υλικά" από την εταιρεία "Μυτιληναίος ΑΕ". Με την απορριπτική του απόφαση ο υπουργός δηλώνει ότι όλα έγιναν με βάση τις νόμιμες διαδικασίες.

Αυτό που σκέφτεσαι... ΚΚΕ

 

 

Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές, οι νέοι και οι νέες που θα αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν κυριολεκτικά πάνω από την κάλπη της ερχόμενης Κυριακής.

Αυτές τις τελευταίες ώρες, όλοι όσοι «ζυγίζουν» τις επιλογές τους, όσοι είναι απογοητευμένοι από την ΕΕ και τα κόμματά της, όλοι εκείνοι που σκέφτονται να ψηφίσουν ΚΚΕ, έχουν ακόμα περισσότερους λόγους για να κάνουν αυτό ακριβώς που σκέφτονται.

Η δική τους στάση και η δική τους ψήφος μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά! Να σπρώξει ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ, ώστε την Κυριακή το βράδυ να «πάρουν μπόι» ο λαός και οι αγώνες του.

Όσοι εκτιμούν το ΚΚΕ για τη δράση και τις θέσεις του, όσοι θέλουν να δουν αποδυναμωμένη τη ΝΔ, την Κυριακή έχουν μια μεγάλη ευκαιρία: Με ψήφο στο ΚΚΕ να δώσουν δύναμη στη δική τους δύναμη!

Να δυναμώσουν την αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και να μη σπαταλήσουν την ψήφο τους σε ανώδυνα κανάλια, στηρίζοντας κόμματα που συμπορεύονται με την κυβέρνηση στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Πρώτα ψηφίζουν υπέρ των λόμπι και δύο ημέρες πριν τις ευρωεκλογές «κλαίγονται»...

 

 

Παρακολουθώντας την ειδησεογραφία των τελευταίων προεκλογικών ημερών πέσαμε πάνω σε ένα δημοσίευμα του avgi.gr με τίτλο «Ευρωεκλογές 2024/29.000 λομπίστες δεν χρειάζονται ψήφους για να καθορίσουν την πολιτική των Βρυξελλών». Θα έλεγε κανείς πως «σωστά» το άρθρο και το θέμα της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν «καλό τίτλο».

Όπως διαβάζουμε το θέμα αναφέρεται σε έκθεση του «Παρατηρητηρίου της Ευρώπης των Πολυεθνικών», το οποίο επισημαίνει πως «29.000 λομπίστες, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονται για λογαριασμό εταιρειών, συχνά δεν χρειάζεται καν να ''χτυπούν την πόρτα των πολιτικών'', καθώς επί της ουσίας καλούνται με ποικίλους τρόπους να διαμορφώσουν ακόμα και να συντάξουν νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.