Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ Εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεών του (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Την αλληλεγγύη τους στη σημερινή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ εκφράζουν συνδικάτα της Νοτίου Αφρικής.

Μιλώντας εκ μέρους των ταξικών συνδικάτων της Ν. Αφρικής, ο Michael Makwayiba, πρόεδρος της National Education Health & Allied Workers’ Union (NEHAWU) και της ΠΣΟ, εκφράζει τη στήριξη στο ΠΑΜΕ και στα ταξικά συνδικάτα για τον αγώνα τους ενάντια στην προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία.

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Διήμερο εκδηλώσεων για την πολιτική προσφυγιά


  • Στις 16 και 17 Δεκέμβρη, στη Θεσσαλονίκη
Το Σάββατο 16/12, στις 6.30 μ.μ., θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
 

 
Διήμερο πολιτικών - πολιτιστικών εκδηλώσεων αφιερωμένο στην πολιτική προσφυγιά διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκέμβρη, στο περίπτερο 16 της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Το διήμερο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.
 Το Σάββατο 16 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Την Κυριακή 17 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τη ζωή των πολιτικών προσφύγων στις Λαϊκές Δημοκρατίες.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει:

-- Το Σάββατο 16 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Περιλαμβάνει, επίσης, μουσικοθεατρικό δρώμενο αφιερωμένο στην πολιτική προσφυγιά από τη θεατρική ομάδα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ «Πολιτική Σκηνή» και τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ και μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα «Μπουζούκι».

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων στην πόλη


 

Η παρουσίαση των έργων και παρεμβάσεων στον αστικό ιστό της Πάτρας, συνολικού προϋπολογισμού 43.880.000 ευρώ, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Δεκέμβρη από το Δήμο Πατρέων, σε εκδήλωση στην «Αγορά Αργύρη» στην Πάτρα. Τα έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης στάθηκε ιδιαίτερα στις προτεραιότητες των έργων και των παρεμβάσεων του δήμου, αλλά και στην ουσία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα τόνισε:

«Θα ήθελα, εξαρχής, να απαντήσω, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής σε ερωτήματα που μπαίνουν στην κοινωνικοπολιτική ζωή της πόλης μας.

Τι είναι τα προγράμματα ΕΣΠΑ, θα λυθούν με αυτά τα προβλήματα του πατραϊκού λαού; Γιατί η Δημοτική Αρχή από τη μια κατεβάζει τα σύμβολα και όχι μόνο της ΕΕ, αλλά από την άλλη διεκδικεί και προβάλλει τα έργα που θα προκύψουν από αυτήν τη χρηματοδότηση; Ποιο είναι το συνολικό σχέδιό σας, ποια προγράμματα θα υλοποιηθούν ώστε η Πάτρα να γίνει όμορφη πόλη;

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σε εξέλιξη η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ


Παρακαταθήκη για τους επόμενους αγώνες η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Σε εξέλιξη η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ που χτυπά τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Αυτή την ώρα, οι απεργοί πορεύονται στους δρόμους της πόλης, ενώ νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Σαλίμ Μουσαλάμ, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη των Παλαιστινίων στον αγώνα των εργαζομένων της Ελλάδας για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Αναφέρθηκε επίσης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και την 3η Ιντιφάντα που ξεκίνησε μετά τις προκλητικές αποφάσεις των ΗΠΑ και κάλεσε τον ελληνικό λαό να δυναμώσει την αλληλεγγύη του προς τον αγώνα των Παλαιστινίων. 

Απεργώ τουλάχιστον για να μην ντρέπομαι!




Απεργώ τουλάχιστον για να μην ντρέπομαι

Αυτοί οι τύποι στο βίντεο, με τα ντεμοντέ και τα φθαρμένα ρούχα, αυτοί που μιλάνε με μια γλώσσα «ακαταλαβίστικη» και τελείως «ξένη» προς εμάς τους «προνομιούχους»

Αυτοί λοιπόν, εργάζονται για 400, άλλοι για 500 κι άλλοι για 600 ευρώ το μήνα… 

Κάποιοι, ελάχιστοι, από αυτούς που έχουν και καμιά 20αριά χρόνια βαριάς προυπηρεσίας στην πλάτη, ίσως και να αγγίζουν και τα 800 ευρώ…

Με αυτούς τους μισθούς ζούνε τις οικογένειές τους… Οικογένειες – όπως κι οι δικές μας – με δύο και τρία παιδιά ο καθένας που θα πρέπει με κάποιο τρόπο να σπουδάσουν κιόλας…και με ένα άρρωστο παππού ή γιαγιά… και κάθε βράδυ να ευχαριστούν και τον θεό που επέστρεψαν σπίτι τους σώοι




Στον τόπο του εγκλήματος












«Φιέστα στον τόπο του εγκλήματος». Ετσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το περιβόητο «έκτακτο αναπτυξιακό συνέδριο» για τη Δυτική Αττική, που διοργανώνει η κυβέρνηση στην Ελευσίνα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και του «Enterprise Greece», του φορέα που αυτοσυστήνεται ως «Ελληνική εταιρεία επενδύσεων και εξωτερικού εμπορίου».

Εκεί λοιπόν όπου πριν από μερικές βδομάδες 23 άνθρωποι πνίγηκαν στα ορμητικά νερά και εκατοντάδες εργατικές - λαϊκές οικογένειες κυριολεκτικά καταστράφηκαν, εκεί ακριβώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «στήνει» μία εκδήλωση που - όπως ισχυρίζεται - γίνεται για να συζητηθούν και να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που προκάλεσαν την καταστροφή.