Τρίτη 19 Απριλίου 2022

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 18-4-2022




1.  Μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας για την αντισυνταγματικότητα της αφαίρεσης αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ της Οικονομικής Επιτροπής και τη διαπίστωση της αντιδημοκρατικότητας των σχετικών διατάξεων, ποια είναι η θέση της δημοτικής αρχής και σε ποια μέτρα σκοπεύει να προβεί για την εφαρμογή των αρχών της αντιπροσωπευτικής κατά το δυνατόν λειτουργίας των οργάνων του δήμου και κυρίως του Δημοτικού Συμβουλίου;

2. Ποια είναι τα έργα που κινδυνεύουν να σταματήσουν λόγω αύξησης του κόστους που εντάθηκε από τα τέλη του 2020 – αυξήσεις 200% στα υλικά. Τι θα γίνει με το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου το οποίο έχει και Προϋπολογισμό – μαμούθ 2.870.000 ευρώ;

3. Τι θα κάνει ο δήμος μας με το πρόγραμμα “Νταντάδες της γειτονιάς”, που εάν εφαρμοστεί θα υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο οι δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΔΑΠ;

Η Προσχολική Αγωγή και Φροντίδα δεν μπορεί να είναι παιδοφυλακτήριο

 

Η ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ»

Απευθύνεται σε γονείς και βρεφονηπιοκόμους με αφορμή την πιλοτική έναρξη του προγράμματος

 

Στους νέους γονείς και ιδιαίτερα στις μητέρες, αλλά και στις εργαζόμενες και άνεργες βρεφονηπιοκόμους απευθύνεται η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας με αφορμή την έναρξη της πιλοτικής υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς». «Δεν ανεχόμαστε να μπαίνει στο ζύγι του κόστους για το κράτος και του οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Η Προσχολική Αγωγή και Φροντίδα δεν μπορεί να είναι παιδοφυλακτήριο», τονίζει η ΟΓΕ σε ανακοίνωσή της.

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» θα υλοποιηθεί αρχικά σε πιλοτικό επίπεδο σε 32 δήμους της χώρας έως τις 31/12/2022, με σκοπό στη συνέχεια να εφαρμοστεί σταδιακά σε όλη την επικράτεια. Αφορά τη φύλαξη βρεφών ηλικίας 2 μηνών έως 2,5 ετών, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι των επιμελητών - φροντιστών. Σε πρώτη φάση έχει ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να εγγραφούν όσοι και όσες επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες (κάτοχοι σχετικού τίτλου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Μαθητείας, διπλώματος ΙΕΚ, πτυχίου ΤΕΙ, ΑΕΙ ή Ανωτέρας Σχολής Νηπιοβρεφοκόμων) και να δημιουργηθεί το «Μητρώο Επιμελητών». Στη συνέχεια θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για να καταθέσουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι γονείς. Το υπουργείο Εργασίας, που υλοποιεί το πρόγραμμα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, τονίζει ότι στόχος είναι τόσο η «επανένταξη» των μητέρων στην αγορά εργασίας όσο και η «μείωση της αδήλωτης εργασίας» των φροντιστών.

ΝΕΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ Εκκωφαντική σιωπή των ΕυρωΝΑΤΟικών, που κόπτονται για το «διεθνές δίκαιο»

 

 ΚΚΕ: Αποδεικνύεται ότι τα «δυο μέτρα και σταθμά», όπως και οι επιλεκτικές «ευαισθησίες», είναι χαρακτηριστικά όλων των ιμπεριαλιστών, ανάλογα με τα συμφέροντά τους

 
Νέα εισβολή και βομβαρδισμοί στο βόρειο Ιράκ
 
 

 

Αποκαλύπτεται για πολλοστή φορά η υποκρισία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που ενοχλούνται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά ευλογούν μία ακόμα τουρκική επίθεση στο Κουρδιστάν...

Νέα κλιμάκωση της αεροπορικής και χερσαίας εισβολής που πραγματοποιούν εδώ και πολύ καιρό, με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, την ανοχή της Ρωσίας και τη σιγή της ιρακινής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, πραγματοποιούν από την Κυριακή οι δυνάμεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο βόρειο Ιράκ, στις περιοχές όπου ζουν Κούρδοι. Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται η υποκρισία των Ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστών, που εφαρμόζουν στην πράξη τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά», καθώς την ίδια ώρα εμφανίζονται να ...σκίζουν τα ιμάτια τους για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τέτοιο κόμμα... τέτοια και δημοκρατία!

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το πώς λειτουργεί ένα κόμμα, με ποιες αρχές λειτουργίας, με τι διαδικασίες κλπ. είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά τα μέλη του συγκεκριμένου κόμματος.

Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία δεν είναι αποκομμένα από το «πού το πάει» το κάθε κόμμα. Ίσα-ίσα που οι αρχές λειτουργίας δείχνουν πολλά περισσότερα από τυπικές διαδικασίες. Δεν είναι τυχαίο ποιες πολιτικές δυνάμεις «πρωτοπόρησαν» σε δήθεν πιο δημοκρατικές διαδικασίες, όπως η εκλογή αρχηγού από τη βάση. Την αρχή έκανε το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, ακολούθησε η ΝΔ και πλέον στη λίστα μπαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιες διαδικασίες αξιοποιούνται για τη διαμόρφωση ακόμα πιο προσωποπαγών σχηματισμών. Τα κόμματα του συστήματος με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν όντως αυξημένη συμμετοχή. Όσο πιο πολλοί συμμετέχουν τόσο πιο πολλοί θα λογαριάζονται ως συνένοχοι από την ηγεσία του κόμματος στην πολιτική που ασκεί, είτε από θέσεις αντιπολίτευσης είτε από θέσεις κυβέρνησης. Οι «εκλέκτορες από τη βάση» μπορεί ποτέ να μη μετράνε πραγματικά για τη διαμόρφωση της θέσης ενός κόμματος σε ένα ζήτημα, ωστόσο πάντα θα είναι το απαραίτητο καταφύγιο για να προσφύγει ο εκάστοτε αρχηγός και να δικαιολογήσει τη μία ή την άλλη επιλογή που συνδέεται με την άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι «εσωκομματικές διαδικασίες» είναι μέσο προώθησης των στόχων του κάθε κόμματος. Για τα αστικά κόμματα συνδέονται με την υλοποίηση της αντιλαϊκής τους στρατηγικής.

Με λεοντή «σωτήρα»

 

 

Ένα ξετσίπωτο «μπρα ντε φερ» ανάμεσα σε επίδοξους «σωτήρες» του λαού παρακολουθήσαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με αφορμή το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια και το προσυνέδριο της ΝΔ από την άλλη. Μητσοτάκης και Τσίπρας επανέλαβαν τα γνωστά αναμασήματα για τα μεγάλα προβλήματα που πνίγουν τον λαό, με πρώτο αυτό της ακρίβειας, ειδικά στην Ενέργεια.

Εχουμε και λέμε λοιπόν:

Πρώτον, αυτοί που τσακώνονται είναι αυτοί που ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα του λαού.

Η ακρίβεια στην Ενέργεια δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής «απελευθέρωσης» της αγοράς και της «πράσινης ανάπτυξης». ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μοιράζονται τις ευθύνες για τη σημερινή θηλιά στον λαιμό του λαού: Με το Χρηματιστήριο Ενέργειας, με την απολιγνιτοποίηση, με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ, όπου όλοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους.

Απολογισμοί εμπλοκής, «μαντάτα» μεγάλων κινδύνων

 

«Κοιτάξτε όλη τη δουλειά που έχει κάνει η πρεσβεία τα πέντε και πλέον χρόνια που βρίσκομαι εδώ, επεκτείνοντας την MDCA, δουλεύοντας για την προώθηση της ενεργειακής διαφοροποίησης, αλλά και για την απόρριψη της ρωσικής παραπληροφόρησης. Ολα αυτά ήταν απολύτως ζωτικής σημασίας για να απαντήσουμε στην 24η Φεβρουαρίου. Δόξα τω θεώ που είχαμε την Αλεξανδρούπολη, η οποία διαδραμάτισε τόσο σημαντικό ρόλο στο να φτάσει η στρατιωτική υλικοτεχνική υποστήριξη των ΗΠΑ στην πρώτη γραμμή, στα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ. Δόξα τω θεώ που έχουμε την επέκταση της Ρεβυθούσας».

Την ώρα που ο Αμερικανός πρέσβης «δοξολογεί» - σε συνέντευξή του στα «Νέα» - τα έργα και τις ημέρες της αμερικάνικης πρεσβείας και των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που μέσα σε μια πενταετία «απογείωσαν» την εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, χέρι χέρι με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, ο λαός μας λέει ...«βοήθα Παναγιά», καθώς μπαίνει όλο και περισσότερο στο στόχαστρο των ανταγωνισμών, τους οποίους έτσι κι αλλιώς πληρώνει με βαρύ κόστος, ματώνοντας και οικονομικά για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.