Τρίτη 23 Απριλίου 2024

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Το θηριώδες υπερπλεόνασμα για το 2023 είναι η άλλη όψη της φοροληστείας και της ακρίβειας που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα

 

 

Σε σχόλιό του για την ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Το θηριώδες υπερπλεόνασμα, ύψους 4 δισ, πολύ πάνω ακόμα και από τις προβλέψεις, που ανακοινώθηκε για το 2023, είναι η άλλη όψη της φοροληστείας και της ακρίβειας, που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, αλλά και των “λεφτόδεντρων που δεν υπάρχουν”, όταν πρόκειται για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, υπάρχουν όμως για τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τους “στρατηγικούς επενδυτές”.

Παρά τα κυβερνητικά πανηγύρια, σε τίποτα δεν θα ωφεληθεί ο λαός από αυτές τις "επιτυχίες", ούτε καν με κάποια "ψίχουλα" όπως γινόταν στο παρελθόν. Αυτοί που "τρίβουν τα χέρια τους" είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, που θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και παχυλές επιδοτήσεις, και οι δανειστές-κοράκια με τις πρόωρες εξοφλήσεις.

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ Αλληλεγγύη στους φοιτητές του Columbia που διαδηλώνουν ενάντια στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού


Από την κινητοποίηση αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στο Columbia
Από την κινητοποίηση αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στο Columbia

 

Τις εικόνες ντροπής, με τις συλλήψεις -εντός του πανεπιστημίου- φοιτητών του Columbia που απαιτούν να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, καταδικάζουν με σχόλιό του οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εκατοντάδες φοιτητές του Κολούμπια που διαδηλώνουν ενάντια στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη καταστολή σε βάρος των φοιτητών του πανεπιστημίου της Columbia και τις πάνω από 100 συλλήψεις στις οποίες έχει προχωρήσει η αστυνομία, την αναστολή της “φοιτητικής ιδιότητας”» αναφέρουν στο σχόλιό τους και σημειώνουν ότι το εν λόγω ίδρυμα, με απόφαση της προηγούμενης υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως, περιλαμβάνεται στα αμερικανικά Πανεπιστήμια που ήρθαν για συνεργασίες με Ελληνικά πανεπιστήμια! Όλα αυτά σε ένα από τα θεωρούμενα διεθνώς πιο σημαντικά ''ακαδημαϊκά ιδρύματα''».

ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Με σφραγίδα ΕΕ «ψήνεται» νέα επέκταση του εργάσιμου βίου


Η αναλογιστική μελέτη που κατέθεσε η κυβέρνηση δείχνει αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης μέχρι το 2030

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έως το 2030, αν όχι και νωρίτερα, μικρότερες συντάξεις, αλλά και περισσότερα χρόνια εργασίας και ασφάλισης για τους νέους εργαζόμενους προδικάζει η αναλογιστική μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, που χρησιμοποιήθηκε για την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία εξετάζει το δημογραφικό και τις δημοσιονομικές συνέπειές του στις οικονομίες της ΕΕ.

Έτσι, 8 χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου 4387/2016 (νόμος ΣΥΡΙΖΑ) και 15 μετά την εφαρμογή των άλλων αντιασφαλιστικών νόμων (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ) που όλοι τους «έσπρωξαν» τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο 67ο έτος και το δικαίωμα για πλήρη σύνταξη στα 40 χρόνια Ασφάλισης (με προϋπόθεση τη συμπλήρωση του 62ου έτους), οι εργαζόμενοι θα βρεθούν σύντομα ξανά μπροστά σε μια νέα ανατροπή.

Αυτήν τη φορά, σύμφωνα και με τη στρατηγική που έχει χαράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις συντάξεις, το όχημα είναι το λεγόμενο «πρόβλημα του δημογραφικού» και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Ψηφοδέλτιο μάχης


 

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές εκφράζει την εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, όπως αναδείχθηκε το προηγούμενο διάστημα με τους μεγαλειώδεις αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ είναι άνθρωποι που πρωτοστάτησαν και πρωταγωνιστούν σ' αυτούς τους αγώνες, μέσα από τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς του κινήματος. Είναι καταξιωμένοι ο καθένας στον τομέα και στον κλάδο του, στον περίγυρό του και ευρύτερα, για τον πρωτοπόρο αγωνιστικό του ρόλο.

Είναι άνθρωποι που και με το προσωπικό τους παράδειγμα κάνουν τη διαφορά. Δεν έχουν εξαρτήσεις από επιχειρηματικά συμφέροντα, κανείς δεν τους «κρατάει», ούτε μπορεί να τους βάλει στο χέρι. Είναι γνωστοί για την ασυμβίβαστη στάση τους, για την ακεραιότητα και την αγωνιστικότητά τους.