Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Διάλεξε τον αντικομμουνισμό που σου ταιριάζει: Πολάκης ή σάιτ του Μαρινάκη;



Εσείς πώς τον προτιμάτε; Ωμό και χυδαίο ή εκλεπτυσμένο; Με κονσερβοκούτια ή με φιοριτούρες;

Με τη δεξιά καραμέλα για τη Βόρεια Κορέα που δε λιώνει ποτέ ή με την αριστερούτσικη επίκληση του Άρη Βελουχιώτη;

Και πώς μπορούμε αλήθεια να διαλέξουμε τον πιο χυδαίο μεταξύ των δύο ειδών;

Σας παρουσιάζουμε τους σημερινούς μας υποψήφιους.

«Αν δεν φαινόταν η Βουλή από πίσω κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να μπερδέψει τη σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα με παρελάσεις και επιδείξεις που κάνουν τα κομμουνιστικά καθεστώτα».

Οι αντοχές τελειώνουν και οι ανοχές μετατρέπονται σε αγωνιστικό πείσμα αντίστασης, αλλαγών και ανατροπών ριζικών


Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία

Eurokinissi
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε αυτήν την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Προσαρμόσαμε τη δράση μας έτσι ώστε να συμβάλουμε από τη δική μας μεριά στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Το ίδιο βέβαια έκανε και ο λαός μας. Προσάρμοσε τη ζωή του για να προστατευτεί και να προστατεύσει, τήρησε τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, με πειθαρχία και αποφασιστικότητα.

Ο,τι κερδήθηκε μέχρι τώρα, κερδήθηκε πρώτα από όλα με τις δικές του θυσίες.
Ταυτόχρονα, όμως, είπαμε ότι η ατομική ευθύνη πρέπει να στηρίζεται σε ένα ολοκληρωμένο κρατικό σχέδιο προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, γιατί αν η πρωταρχική, βασική κρατική ευθύνη δεν στέκεται στο ύψος των μεγάλων απαιτήσεων της περιόδου, εάν - πολύ περισσότερο - δεν αξιοποιηθεί ο χρόνος που κερδήθηκε μέχρι σήμερα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, το οποίο, όπως εσείς οι ίδιοι έχετε παραδεχθεί και οι ίδιοι οι γιατροί και νοσηλευτές μαρτυρούν, βρίσκεται σε πολύ άσχημο επίπεδο, η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη, ειδικά μάλιστα ενόψει ενός πιθανού νέου κύματος πανδημίας το επόμενο διάστημα και κυρίως από το φθινόπωρο, όπως προβλέπουν οι ειδικοί. Μιλάμε για τον δημόσιο τομέα Υγείας, τον οποίο όλοι σας, και σεις κύριοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ πριν, κι εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, αφήσατε αθωράκιστο, στα πρόθυρα της κατάρρευσης, με τους υγειονομικούς να δίνουν τη μάχη με αυτοθυσία.

Η «επόμενη μέρα» είναι ήδη εδώ! Να μην πληρώσει πάλι ο λαός!


Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνει ότι η περιβόητη «επόμενη μέρα», για την οποία μιλούν η κυβέρνηση, τα διάφορα αστικά επιτελεία και κόμματα, είναι ήδη εδώ. Είναι σε εξέλιξη η καπιταλιστική κρίση, το φόρτωμα των βαρών της στα εργατικά - λαϊκά στρώματα και γι' αυτό πρέπει να σημάνει συναγερμός για τα σωματεία, για όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, για κάθε πρωτοπόρο εργαζόμενο, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αναμονή.

Αυτήν την «πολυτέλεια» της αναμονής για τους «δείκτες» και τα στατιστικά στοιχεία την έχουν οι βιομήχανοι, οι μεγαλομέτοχοι των επιχειρηματικών ομίλων, οι τραπεζίτες, που άλλωστε κάθε λεπτό μετράει υπέρ τους, κάτι που το εξασφαλίζει η κυβέρνηση, ειδικά με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που εφαρμόζει.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020


Συμβολικές παρεμβάσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου (ΦΩΤΟ

Από την Πρωτομαγιά στην ΤουρκίαΑπό την Πρωτομαγιά στην Τουρκία

Συμβολικές Πρωτομαγιάτικες παρεμβάσεις έγιναν σε διάφορες χώρες του κόσμου, λόγω της πανδημίας, με συνδικάτα και οργανώσεις, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, να στέλνουν αγωνιστικό μήνυμα, είτε διαδικτυακά είτε με διάφορες εκδηλώσεις.

Συμβολικές συγκεντρώσεις έγιναν στη Γαλλία, σε γειτονιές της Μασσαλίας με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου της πόλης, με συνθήματα όπως «Καμία ενότητα με τους εργοδότες, σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».

Στην Ιταλία, η Ένωση Συνδικάτων Βάσης (USB) τίμησε την Πρωτομαγιά με σύνθημα «Μηδενική Υπομονή» στα μέτρα που η κυβέρνηση Κόντε και οι μεγαλοεργοδότες ήδη «σερβίρουν», για να φορτώσουν και τη νέα κρίση στο λαό. Είχε προγραμματίσει απευθείας μεταδόσεις στην ιστοσελίδα της από χώρους δουλειάς, live μεταδόσεις συναυλιών κ.λπ.

Σοδίτσα μπόλικη...



Μιας και η «σούπα» της συναίνεσης για να πληρώσει ο λαός τα σπασμένα της κρίσης ξίνισε ξανά από τις πρωτομαγιάτικες συμβολικές εκδηλώσεις σωματείων και συνδικάτων που έστειλαν παντού το μήνυμα πως ο λαός πλήρωσε πολλά και δεν θα πληρώσει ξανά, μιας που η εικόνα των συγκεντρωμένων που τήρησαν όλα τα μέτρα ασφάλειας έδειξε ότι η σημαία του αγώνα δεν υποστέλλεται και τα καλυμένα στόματα έχουν φωνή, απέδειξε τη δύναμη της οργάνωσης της εργατικής τάξης κι έδωσε κουράγιο σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, τα «μεγάλα πνεύματα» της αντιΚΚΕ επίθεσης συναντήθηκαν ξανά.