Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Γνώριμη εικόνα


Δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς την εικόνα της Βουλής το Σάββατο και την Κυριακή, οπότε κορυφώνεται η συζήτηση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. Κοκορομαχίες, ευφυολογήματα, «εγώ θα τα έκανα καλύτερα», «όχι, εσύ τα έκανες χειρότερα», αλληλοκατηγορίες για «ανεπάρκεια» και «ανικανότητα» του ενός στο Μάτι και στη Μάνδρα, του άλλου σε Εύβοια και Αττική. Ολα αυτά δηλαδή που κρύβουν τις πραγματικές αιτίες του Γολγοθά που ζει ο λαός στην πανδημία και σε κάθε φυσική καταστροφή, όλα αυτά που ξεπλένουν το αντιλαϊκό κράτος και τα αστικά κόμματα που το υπηρετούν, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, στήνοντας στα εννιά μέτρα τις λαϊκές ανάγκες για τα κέρδη μιας χούφτας ομίλων. Ολα αυτά που αναπαράγουν ψευτοδιλήμματα και τη λογική του «μικρότερου κακού», καλώντας τον λαό να «κρεμάσει» τη δίκαιη αγανάκτηση και τις προσδοκίες του στην κυβερνητική εναλλαγή, για να βρεθεί την επόμενη μέρα μπροστά στα ίδια αδιέξοδα. Γι' αυτό, το Σάββατο η θέση κάθε εργαζόμενου, νεολαίου, βιοπαλαιστή δεν είναι στον καναπέ, να παρακολουθεί την κούφια κοινοβουλευτική αντιπαράθεση, αλλά στη μεγάλη συγκέντρωση συνδικάτων και φορέων στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή. Εκεί που θα χτυπάει η καρδιά του αγώνα και της διεκδίκησης για υποδομές και μέτρα προστασίας του λαού, ενάντια στην αντιλαϊκή στρατηγική που υπηρετούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, σε βάρος των δικαιωμάτων του και των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν δύναμη διεκδίκησης, σύγκρουσης με το σάπιο σύστημα και όσους το υπηρετούν

 

INTIME NEWS

Εν έτει 2022, με έναν αναμενόμενο χιονιά, χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν για πάνω από 24 ώρες στην Αττική Οδό, με κίνδυνο της ζωής τους. Εκατοντάδες χιλιάδες καθηλώθηκαν στα σπίτια τους, παγιδευμένοι, χωρίς θέρμανση. Δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν για πολλές μέρες, να εμβολιαστούν, να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης, να νοσηλευτούν. Εν έτει 2022, για 5 ολόκληρες μέρες, περιοχές που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, περιοχές στις οποίες έχουν γίνει μια σειρά μεγάλα οδικά και συγκοινωνιακά έργα, βρίσκονταν χωρίς ρεύμα, σε πρωτόγονες συνθήκες.

Ο λαός βρίσκεται «στο ίδιο έργο θεατής», με τις προκλητικές δικαιολογίες και τις υποκριτικές «συγγνώμες» της κυβέρνησης, των περιφερειαρχών και δημάρχων, τις επιτροπές διερεύνησης - ουσιαστικά κουκουλώματος - των ευθυνών, τα δικομματικά «καβγαδάκια» για τους «ικανούς» και τους «άχρηστους», με στόχο να «θαφτεί στο χιόνι» η δίκαιη οργή και αγανάκτησή του, να βγει «λάδι» ο πραγματικός ένοχος.

Με ένα στόμα όλοι μαζί, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν, λένε ότι χρειάζεται ένας καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στους διάφορους «κρίκους» και τις υπηρεσίες, ένα «αποτελεσματικότερο» σχέδιο για έκτακτες καταστάσεις. Και ότι το πάθημα θα γίνει μάθημα, για να μην επαναληφθούν τα ίδια.

Με τη σφραγίδα του Υπουργείου Παιδείας, ακραίες και επικίνδυνες αντι-επιστημονικές θεωρίες καλλιεργούν τον ανορθολογισμό στα ελληνικά σχολεία … η εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα το επιτρέψει!

 

Του Μάνου Σαριδάκη – Κύριου Ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών

Το Υπουργείο Παιδείας έστειλε στα γυμνάσια της χώρας κάποια βίντεο στα πλαίσια του προγράμματος «Σεξουαλικότητα – Γονιμότητα - Γονεϊκότητα». Πρόκειται για βίντεο που έχουν δημιουργηθεί από την «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής», και τα οποία ανάμεσα στα άλλα εστιάζουν στη θεωρία του «αγέννητου παιδιού».

Το περιεχόμενο αυτών των βίντεο αναπαράγει απόψεις όχι απλά σκοταδιστικές, αλλά και πλήρως και καταφανώς λανθασμένες και αντι-επιστημονικές. Ανάμεσα σε πλήθος άλλες, δειγματοληπτικά αναφέρουμε:

  • «Το DNA του παιδιού εξαρτάται από την ποιότητα αγάπης του ζεύγους».
  • «H μητέρα, εκτός από το αίμα της, περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή».
  • «H ομοφυλοφιλία οφείλεται στη μη αποδοχή του φύλου από τη μητέρα, που επιθυμούσε να έχει το παιδί της διαφορετικό φύλο».
  • «Αμερικανίδα έγκυος θαύμαζε στο μουσείο ελληνικά αγάλματα, και γέννησε κόρη που νίκησε στα καλλιστεία».

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ δίνουν εξετάσεις στο κεφάλαιο για το ποιόν μπορεί να εμπιστευθεί στην αντιλαϊκή διαχείριση (VIDEO)

 

 
 

Αυτό το τριήμερο, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, αλλά και οι υπόλοιποι, εκτελούν το ποιο κρίσιμο καθήκον που τους έχει θέσει η επιχειρηματική τάξη: Να σηκώνουν σκόνη, την ώρα που η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρύψει ότι ότι παρά τα απίστευτα κέρδη που τσεπώνουν μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι, ούτε αυτοί, ούτε το κράτος, δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την υγεία και την ασφάλεια του λαού, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, μιλώντ

Ο Λεωνίδας Στολτίδης ανέδειξε με παραδείγματα πώς οι ανάγκες του λαού θυσιάζονται για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στο όνομα της οποίας πίνουν νερό ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ. Όπως σημείωσε «υπάρχει η δυνατότητα απόλυτης ασφάλειας στην Αττική Οδό, όπως και σε άλλη οδό, στους εθνικούς δρόμους, στις αστικές περιοχές» αν δεν υπήρχε στη μέση το κέρδος του ομίλου στον οποίοι παραδόθηκε ο οδικός άξονας, για να καταγράψει έσοδα 3 δις. «Υπάρχει λύση για την πρόληψη από τις πυρκαγιές. Η Δασική Υπηρεσία σάς ζήτησε 17 εκατομμύρια για τις εργασίες πρόληψης και δώσατε μόνο 1,7 εκατομμύρια. Κάηκε η μισή Ελλάδα. Όμως, εσείς της ΝΔ επιλέξατε να δώσετε 40 εκατομμύρια ευρώ στους ομίλους διαχείρισης εθνικών οδών ως αποζημίωση, γιατί δεν περνούσε ο κόσμος από τα διόδια για να τους χαρατσώνουν».