Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ Πλειοδοσία ψεύτικων υποσχέσεων πάνω στις πλάτες των χρεωμένων νοικοκυριών

 

Eurokinissi

Σε πλειοδοσία προεκλογικών υποσχέσεων χωρίς κανένα αντίκρισμα, που μάλιστα παραπέμπουν κυριολεκτικά σε απάτη με στόχο να υφαρπάξουν την ψήφο των χρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, επιδίδονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε χτες το ...σχέδιό του για τα «κόκκινα» δάνεια και το ιδιωτικό χρέος, σχέδιο που αγγίζει τα όρια της πρόκλησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ουσιαστικά μίλησε για έναν νέο «νόμο Κατσέλη», τον οποίο ως κυβέρνηση είχε αλλάξει προς το χειρότερο, με το επιχείρημα ότι δεν προστάτευε την πρώτη κατοικία.

- Η ΝΔ λέει ότι θα διατηρήσει το περιβόητο σχέδιο «Ηρακλής», που είναι η χαρά των τραπεζών και των funds. Είναι χαρακτηριστικό ότι με αυτό το σχέδιο αναμένεται μέσα στο 2023 οι πλειστηριασμοί να αγγίξουν τις 700.000!

- Το ΠΑΣΟΚ μιλά για επαναφορά του νόμου Κατσέλη, που σε τελική ανάλυση δεν έδωσε καμία προστασία στην πρώτη κατοικία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2021 το 1/3 των δανείων που είχαν ρυθυμιστεί «ξανακοκκίνισαν»...

Την ίδια στιγμή η αύξηση των επιτοκίων έχει φορτώσει με 2 και 3 δόσεις τον χρόνο τα χρεωμένα νοικοκυριά, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε χιλιάδες νέα «κόκκινα» δάνεια. Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί, αφού το επόμενο διάστημα επίκειται και νέα αύξηση των επιτοκίων.

ΚΚΕ: Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και ουσιαστική ελάφρυνση των λαϊκών οικογενειών

 

"Ακρογωνιαίος λίθος" των θέσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ η κερδοφορία των τραπεζών και το "ξεζούμισμα" των λαϊκών νοικοκυριών

 

 

"Ακρογωνιαίος λίθος" των θέσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ η κερδοφορία των τραπεζών και το "ξεζούμισμα" των λαϊκών νοικοκυριών τονίζει το ΚΚΕ και σημειώνει πως γι’ αυτό απορρίπτουν επανειλημμένα τις προτάσεις του ΚΚΕ για απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και για ουσιαστική ελάφρυνση των λαϊκών οικογενειών.

Αναλυτικα:

«“Ακρογωνιαίος λίθος” στην πολιτική τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, για το ζήτημα των “κόκκινων δανείων” είναι από τη μία η “σταθερότητα”, δηλαδή η κερδοφορία του τραπεζικού συστήματος και από την άλλη το -όσο γίνεται μεγαλύτερο- “ξεζούμισμα” των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών.

Σάρκα από τη σάρκα

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένας πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προαλείφεται για πρόεδρος στο κόμμα του ναζί Κασιδιάρη, για να μπορέσει να συμμετάσχει στις εκλογές. Ο συγκεκριμένος μάλιστα φέρεται να διατηρεί στενές σχέσεις με μεγαλοεφοπλιστή και με προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, ενώ στο πρόγραμμα του κόμματος που ηγείται μέχρι σήμερα, περισσεύουν οι προτάσεις για το πώς μπορεί το κράτος να στηρίξει ακόμα περισσότερο τη ναυτιλία, τον τουρισμό και άλλους κλάδους - χρυσωρυχείο για το κεφάλαιο. Η πολιτική του διαδρομή ξεκινάει στην Αχαΐα από το ΠΑΣΟΚ και τα αστικά ΜΜΕ έχουν ήδη πιάσει στασίδι για μια συνέντευξη ή μια δήλωσή του. Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς και το ελεύθερο που έχει ο Κασιδιάρης από τη φυλακή να προπαγανδίζει το ναζιστικό του δηλητήριο με τη συνδρομή πρόθυμων ΜΜΕ, έχει ολοκληρωμένη την εικόνα για το πόσο ...αντισυστημικό κόμμα είναι το κόμμα του, αλλά και η Χρυσή Αυγή, στην οποία υπήρξε ηγετικός παράγοντας. Αυτό που αντίθετα αποδεικνύεται, είναι πως τέτοια ακροδεξιά - φασιστικά μορφώματα είναι «σάρκα από τη σάρκα» του συστήματος και πάντα στη διάθεσή του, για να τα αξιοποιεί κατά βούληση ενάντια στον λαό και στους αγώνες του. Οσο για τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν τώρα ορισμένοι για το ενδεχόμενο να συμμετάσχει το κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές, τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα συζητιόταν σήμερα αν είχε ολοκληρωθεί η δίκη και υπήρχε τελεσίδικη καταδίκη. Πράγμα που δεν έγινε, με ευθύνη και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ό,τι να 'ναι

 

 

«Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα στις 24 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι το σύγχρονο στοιχείο της Ευρώπης. Η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ισπανία, η Πορτογαλία έχουνε κυβερνήσεις συνεργασίας. Και καλά πάνε, δεν πάνε άσχημα! Πάνε πάρα πολύ καλά. Η αντίληψη στην Ελλάδα ότι δεν περνάει η συνεργασία είναι μία αντίληψη που θέλει να επιβεβαιώσει τον μονοκομματισμό ως στοιχείο αλαζονείας. Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις οδήγησαν με την αλαζονεία τους στην οικονομική κρίση και τη χρεοκοπία της χώρας. Θέλουμε κυβερνήσεις συνεργασίας με ελέγχους δημοκρατικούς».

Τάδε έφη σε τηλεοπτική εκπομπή ο Νίκος Φίλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρουμε αν ισχύει πως 24 από τις 27 χώρες της ΕΕ έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας και μικρή σημασία έχει. Ωστόσο αυτά που ισχύουν είναι τα εξής:

Ασπιλα και αμόλυντα...

 

Ούτε να περνάνε την πύλη δεν επιτρέπει σε εκατοντάδες εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ο νέος ιδιοκτήτης τους τις τελευταίες μέρες, σε μια κίνηση που το προσωπικό ήδη εκλαμβάνει ως τα ...προεόρτια κύματος απολύσεων το επόμενο διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι τα Ναυπηγεία «εκκαθαρίστηκαν», «εξυγιάνθηκαν» και παραδόθηκαν ...άσπιλα και αμόλυντα στον όμιλο Προκοπίου, «αστραφτερά» δηλαδή από δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Χαρακτηριστικά είναι όσα έλεγε πρόσφατα ο αρμόδιος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης: «Δεν χρειάζεται να πω τι εστί Γιώργος Προκοπίου και αν θα καταφέρει να φτιάξει ναυπηγείο. Γιατί δεν είναι μόνο θέμα ευφυΐας, είναι και το μεράκι που έχει. Οταν φτιάχνει κάτι, θέλει να το κάνει τέλειο, και θέλει να κάνει το τέλειο ναυπηγείο». Οι δε προκάτοχοί του από τον ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Οικονομίας έλεγαν τον Μάρτη του 2018: «Κερδίσαμε μία στρατηγικής σημασίας νίκη προκειμένου να διαμορφώσουμε την επόμενη μέρα για τη μεγαλύτερη ναυπηγική μονάδα της Ανατολικής Μεσογείου».

* * *

Η «επόμενη μέρα» λοιπόν ήρθε. Και δείχνει πώς χτίζεται η «μεγαλύτερη ναυπηγική μονάδα», δηλαδή τι φέρνει για τους πάνω από 600 εργαζόμενους:

Πρώτον, «κούρεμα» στα δεκάδες χιλιάδες ευρώ χρωστούμενα δεδουλευμένα από τους προηγούμενους εργοδότες. Δεύτερον, ατομικές συμβάσεις με πετσοκομμένα δικαιώματα, με ημερομηνία λήξης, ώστε η επιχείρηση να τους πετάξει πιο εύκολα στον δρόμο. Τρίτον, απαλλαγή - ουσιαστικά - του νέου ιδιοκτήτη από την υποχρέωση καταβολής μισθών, αφού αυτοί καταβάλλονται από το Δημόσιο, για το έργο του Πολεμικού Ναυτικού που «τρέχει» τώρα στο εργοστάσιο. Τέταρτον, ο ιδιοκτήτης παίρνει και λεφτά από το κράτος ως «υπενοικίαση» των υποδομών για το παραπάνω έργο!

Στον τάκο!


 

Η Φινλανδία έγινε η 31η χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ. Η 30ή ήταν η Β. Μακεδονία, αμέσως μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τι έλεγαν τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΝΔ ως αντιπολίτευση, που αν και επέκρινε τη Συμφωνία, στήριζε την «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» των Βαλκανίων, την ένταξη δηλαδή και της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ; Οτι τα Βαλκάνια και η Ευρώπη θα γίνουν «πιο ασφαλή». Και ότι ο περιορισμός της ρωσικής και κινεζικής επιρροής θα ενισχύσει τη «σταθερότητα».

Από τότε κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι. Οι εντάσεις που ξεσπάνε κάθε τόσο μεταξύ κρατών της Βαλκανικής, αλλά και στο εσωτερικό τους, είναι απόδειξη ότι καμιά «ασφάλεια» δεν αποκαταστάθηκε για τους λαούς. Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο ευρωατλαντικός σχεδιασμός, με αιχμή τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν «σταθεροποιεί» την περιοχή, αλλά ρίχνει «λάδι στη φωτιά» των ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα.