Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Με θλίψη και σεβασμό αποχαιρετά τον Διαμαντή Μαυροδόγλου

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΚΑ

& ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 23 – 4ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ  105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. (210) 52 01 573 - 52 29 442  FAX 210 52 29 907

http://www.osika.gr       E – Mail: osika@otenet.gr   



   

Αθήνα 8/11/2023


Δελτίο Τύπου για τον θάνατο του σ. Διαμαντή Μαυροδόγλου


Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ με θλίψη και σεβασμό αποχαιρετά το σύντροφο αγωνιστή του εργατικού - λαϊκού κινήματος Διαμαντή (Τάκη) Μαυροδόγλου.

Υποκλίνεται και σκύβει ευλαβικά το κεφάλι στη μνήμη του για την απαράμιλλη αγωνιστική του  προσφορά στους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος που έδωσε και τίμησε με συνέπεια σε όλη του τη ζωή κρατώντας ψηλά τη σημαία του αγώνα, που, όπως ο ίδιος συχνά – πυκνά τόνιζε «ο αγώνας δεν δίνει σύνταξη».

Η  αταλάντευτη και συνεπής στάση του στα ιδανικά της εργατικής τάξης σε όλη του την αγωνιστική διαδρομή από όπου τον έταξε το εργατικό - λαϊκό κίνημα, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα και μια στάση ζωής για όλους τους εκμεταλλευόμενους και  αδικημένους, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά που έρχεται σήμερα να ζήσει σε πιο δύσκολες συνθήκες, που της επιφυλάσσει το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα.

“Λεφτά για κάμερες υπάρχουν, για τα σχολικά κτίρια όχι! Ασφάλεια για ποιόν και από τι;”

 




Τη διαφωνία της στην τοποθέτηση καμερών στις εισόδους, στα προαύλια και στους διαδρόμους στο 16ο Γυμνάσιο – Λύκειο και στο συγκρότημα που στεγάζει το 40ό Νηπιαγωγείο, το 18ο Δημοτικό και το 56ο Γυμνάσιο του δήμου Αθήνας, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 7ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι αφού τοποθετήθηκαν οι κάμερες συζητά προσχηματικά την έγκρισή τους η Σχολική Επιτροπή, χωρίς καν να έχουν συζητήσει για το θέμα οι Σύλλογοι Γονέων και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών των σχολείων:

Κατόπιν εορτής ζητείται έγκριση!

Λεφτά για κάμερες υπάρχουν, για τα σχολικά κτίρια όχι!

Ασφάλεια για ποιόν και από τι;

Κατόπιν εορτής ζητά ο δήμος έγκριση για την απαράδεκτη τοποθέτηση καμερών, με fast track διαδικασίες, σε 2 σχολικά κτίρια της 7ης Δημοτικής Κοινότητας. Αφού έχουν ήδη τοποθετηθεί οι κάμερες προκαλώντας τις αντιδράσεις της σχολικής κοινότητας έρχεται η  πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και καλεί σε δια περιφοράς ψηφοφορία για την έγκριση της τοποθέτησης των καμερών! Οι γονείς δηλώνουμε ότι διαφωνούμε κάθετα με την ύπαρξη καμερών στις σχολικές εγκαταστάσεις. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε προσχηματικές διαδικασίες. Για τον λόγο αυτόν ο εκπρόσωπός μας δεν θα συμμετέχει στην ψηφοφορία μίας απόφασης που έχει ήδη ληφθεί και υλοποιηθεί. 

Το Ισραηλινό Λόμπι και η ψυχοσύνθεση των πολιτών του Ισραήλ μέσα από την συγκλονιστική ομιλία του Γιδεόν Λεβί

 



Στις 10 Απριλίου 2015 ο ισραηλινός δημοσιογράφος Γιδεόν Λεβί μιλάει σε ολοήμερο συνέδριο στην Εθνική Λέσχη Τύπου στην Ουάσιγκτον, με θέμα: «Το Ισραηλινό Λόμπι. Είναι καλό για τις ΗΠΑ; Είναι καλό για το Ισραήλ;». 

Ο Γιδεόν Λεβί αναφέρει τρεις λόγους που επιτρέπουν στους Ισραηλινούς να εφαρμόζουν ωμή βία στους Παλαιστίνιους και ταυτόχρονα να έχουν ήσυχη την συνείδηση τους. Μιλάει για την εθνικιστική, μιλιταριστική και θρησκευτική κοινωνία του Ισραήλ. 

Προς το τέλος της ομιλίας του ανοίγει ένα μικρό παράθυρο ελπίδας. Λέει ότι οι λαοί στις Η.Π.Α στην Ε.Ε και αλλού θα φέρουν την αλλαγή στο Ισραήλ. Πράγματι αυτή η προφητεία του σήμερα βγαίνει αληθινή! Μεγάλο μέρος του πληθυσμού σήμερα συμπαραστέκεται στον λαό της Γάζας με συλλαλητήρια και διαδηλώσεις.

Δείτε την ομιλία του Γιδεόν Λεβί (με ελληνικούς υπότιτλους):

Υποδείξεις... και υπερβολές

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης, Κ. Πλεύρης, ούρλιαζε προχτές σε τηλεοπτικό πάνελ ότι ο 22χρονος που κυμάτισε την παλαιστινιακή σημαία στο Σύνταγμα «προσβάλλει τα εθνικά μας σύμβολα». Οτι καλά θα κάνει να πάει να πολεμήσει στην Παλαιστίνη, «αν αγαπάει την πατρίδα του» και όχι «να μεταφέρει τον πόλεμο στη δική μας πατρίδα». Ντράπηκε και η ντροπή με τις υποδείξεις του Πλεύρη στον Παλαιστίνιο πρόσφυγα.

Δεν χρειάστηκε όμως πολλή ώρα για να ξεδιπλώσει ολόκληρη τη σκέψη του ο πρώην υπουργός: «Οποιος δεν καταλαβαίνει ότι αυτό που συμβαίνει εκεί κάτω είναι πόλεμος του Ισλάμ ενάντια στη Δύση, δεν έχει καταλάβει τίποτα», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσοι μουσουλμάνοι κατοικούν στη χώρα μας και στην Ευρώπη, είναι «εν δυνάμει» στρατιώτες στον «πόλεμο των θρησκειών και των πολιτισμών», όπως παρουσιάζουν τώρα τη σύγκρουση του Ισραήλ με τους Παλαιστίνιους. Οπότε, ακόμα κι αν δεν έκανε κάτι μεμπτό ο 22χρονος, σε τίποτα δεν βλάπτει να τον συλλάβουν προληπτικά, ακόμα και να τον επιστρέψουν πακέτο στην εμπόλεμη πατρίδα του, αφού στο μέλλον σίγουρα κάτι κακό θα κάνει στην Ελλάδα!

Προαπαιτούμενο...

 

Από την κινητοποίηση των αυτοαπασχολούμενων μικρών ΕΒΕ στην Αθήνα στις 8/11/2023
Από την κινητοποίηση των αυτοαπασχολούμενων μικρών ΕΒΕ στην Αθήνα στις 8/11/2023

 

Τι κρύβεται πίσω από τη νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ; Το «πανταχού παρόν» υπερμνημόνιο που ακούει στο όνομα Ταμείο Ανάκαμψης.

Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι όσα ανακοινώθηκαν για τη φορολογία των ΕΒΕ και προσθέτουν νέα βάρη στο ήδη ρημαγμένο εισόδημά τους, συγκαταλέγονται στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πρόκειται για τον κουμπαρά που γεμίζει με χαράτσια, φόρους και εισφορές των εργαζομένων και άλλων βιοπαλαιστών, για να δίνει επιχορηγήσεις και φτηνά δάνεια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αφού πρώτα αξιολογηθούν οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται για την εκταμίευση των δόσεων.

Μια από αυτές είναι και η φορολογική μεταρρύθμιση που τσακίζει τους μικρούς επαγγελματίες.