Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Το κράτος παίρνει «μηδέν» στην προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού

 


 

Οργή και αγανάκτηση για την απουσία κάθε πρόληψης και την εγκατάλειψη την ώρα της καταστροφής

Επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφτηκε την Παρασκευή τους κατοίκους των περιοχών που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές

Την οργή τους για την πλήρη εγκατάλειψή τους από το κράτος μετέφεραν οι πυρόπληκτοι της Εύβοιας στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και στο πολυμελές κλιμάκιο του Κόμματος που επισκέφτηκε την Παρασκευή τις περιοχές που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Για άλλη μια φορά, χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με την πύρινη λαίλαπα, όπως ακριβώς πριν από έναν χρόνο «πνίγηκαν» από τις πλημμύρες, μετά τη νεροποντή που φούσκωσε τον Λήλαντα ποταμό, σε περιοχές του νησιού που είχαν προηγουμένως δοκιμαστεί και από φωτιές.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ Γιώργος Μαρίνος, που είναι και βουλευτής Εύβοιας, και Κώστας Παρασκευάς, καθώς και ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από τις Ροβιές, όπου η αγανάκτηση ξεχειλίζει, καθώς οι κάτοικοι του χωριού έπαθαν τεράστιες ζημιές. Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Θοδωρή Κέρη και με εθελοντές πυροσβέστες, ενώ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από πρώτο χέρι το μέγεθος της καταστροφής.

Από τα στόματα όλων των πληγέντων ακούγονταν καταγγελίες για την έλλειψη πυροσβεστικών μέσων. «Δεν πέρασε ούτε ένα αεροπλάνο», έλεγαν με παράπονο και οργή οι κάτοικοι του χωριού, καταγγέλλοντας πλήρη εγκατάλειψη από το κράτος. «Μην τολμήσουν» να έρθουν εδώ στελέχη του κρατικού μηχανισμού, έλεγαν χαρακτηριστικά.

Η εργοδοσία αρπάζει την ευκαιρία: «Μαχαίρι» σε μέτρα προστασίας και απειλές σε εργαζόμενους


«Η εταιρεία ανακοινώνει ότι όλοι όσοι δεν έκαναν το εμβόλιο δεν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους, καθώς επίσης ότι όσοι εργαζόμενοι αορίστου κολλήσουν τον ιό και δημιουργήσουν πρόβλημα στην καλή λειτουργία της επιχείρησης θα απολύονται χωρίς αποζημίωση και θα πηγαίνουμε στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη. Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε όσους αγαπούν την επιχείρηση και δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν να παραιτηθούν από μόνοι τους».

Η παραπάνω «ενημέρωση» εργοδοσίας μεγάλης επιχείρησης στους εργαζόμενους είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του νέου γύρου ξεσαλώματος που είναι σε εξέλιξη σε χώρους δουλειάς, με τις πλάτες της κυβέρνησης και πρόσχημα τους εμβολιασμούς. Οι ίδιοι εργοδότες δηλαδή που με κριτήριο τα κέρδη τους δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, που δεν διέθεταν ούτε μάσκες, που δεν έκαναν τεστ στο προσωπικό, επειδή αυτά «κοστίζουν», τώρα φορτώνουν στους εργαζόμενους και τα αποτελέσματα αυτών των ελλείψεων, ακολουθώντας τη γραμμή της κυβέρνησης: «Υπάρχουν τα εμβόλια, τραβάτε να εμβολιαστείτε, εσείς έχετε την ευθύνη».

Αλλη χαρακτηριστική ενημέρωση από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο γνωστοποιεί στους εργαζόμενους που δεν θα εμβολιαστούν ότι πρέπει να φορούν διαρκώς μάσκα, ότι δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε κοινόχρηστους χώρους και ότι σε περίπτωση παραβίασης των παραπάνω «η εταιρεία δεν θα κάνει δεκτή την παροχή της εργασίας και απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής μισθού».