Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Παρεμβάσεις για την κοινή υπουργική απόφαση που καθιστά την πυροπροστασία «ατομική ευθύνη»

 

 

Σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τους δήμους τίθεται ότι μπαίνει σε εφαρμογή κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας (19.5.2023) που αποθεώνοντας το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, μεταφέρει στους ιδιοκτήτες σπιτιών που βρίσκονται μέσα ή κοντά σε δάσος και άλση, την ευθύνη της προστασίας των σπιτιών τους σε περίπτωση πυρκαγιάς στο δάσος.

Η συγκεκριμένη ΚΥΑ υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες αυτών των σπιτιών, στην έκδοση με δικά τους έξοδα «Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα», καθώς και στη λήψη όλων των μέτρων που προβλέπουν οι διατάξεις όπως «...στην πρόσβαση στο ακίνητο, στη δημιουργία ζωνών προστασίας, στην αποθήκευση υλικών, στον τακτικό καθαρισμό και στην εκπόνηση Σχεδίου Προετοιμασίας Εκκένωσης…».

Έτσι εν ολίγοις, το κράτος μεταφέρει όλη την ευθύνη στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, σφυρίζοντας αδιάφορα για τις κρατικές ευθύνες.

ΣΟΥΔΑ Νέα έργα αναβάθμισης της αμερικανικής βάσης

 

Το θηριώδες πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ επεκτείνει τις δυνατότητές του, συνευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων

 

Στιγμή δεν αφήνουν να πάει χαμένη Αμερικανοί, κυβέρνηση και αστικά κόμματα, ζυγισμένοι - στοιχισμένοι όλοι τους στην αναβάθμιση των ευρωατλαντικών υποδομών στη χώρα, την ώρα που κλιμακώνονται οι κόντρες με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα από τη Μαύρη έως την Ερυθρά Θάλασσα, και οι ντόπιοι επιχειρηματικοί όμιλοι αναζητούν ακόμα πιο ενεργό ρόλο στον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό, διεκδικώντας γεωστρατηγική αναβάθμιση και μερτικά από την καπιταλιστική λεία.

Σε μια χαρακτηριστική εξέλιξη, οι αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες σκοπεύουν να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό τακτικές εργασίες συντήρησης και μικροεπισκευές («Recurring Maintenance and Minor Repair») στις εγκαταστάσεις καυσίμων στη βάση τους στη Σούδα («NSA Souda Bay»).

Πέρα από τις δεξαμενές και τα αντλιοστάσια καυσίμων, οι εργασίες θα εστιάσουν και στον αγωγό JP-5 Fuel Transfer Line, μήκους περίπου 6 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τον λιμένα των Αμερικανών στο Μαράθι (Marathi NATO fuel depot), περνά δίπλα από αρχαιολογικό χώρο της μινωικής εποχής και φτάνει μέχρι το αεροπορικό σκέλος της βάσης των Αμερικανών στην 115 Πτέρυγα Μάχης (POL Storage Facility). Τις εργασίες θα ακολουθούν, όπως προβλέπεται, τρίμηνες, εξάμηνες και ετήσιες επιθεωρήσεις των εγκαταστάσεων.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΑΛΑΒΑΝΟΣ Το ΚΚΕ μπορεί να τα βάλει χωρίς περιστροφές με την ΕΕ μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο (AUDIO)



Κάλεσμα στον λαό να στείλει με την ψήφο του περισσότερους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε πιο δυναμικά να αποκαλύπτουν τις αρνητικές, αντιλαϊκές εξελίξεις που κυοφορούνται στην ΕΕ, απηύθυνε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, μιλώντας στη συχνότητα της ΕΡΑ στην Καλαμάτα.

Όπως είπε, το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ απαρτίζεται από ανθρώπους που αναδεικνύονται μέσα από τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, ανθρώπους του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, που έχουν σταθεί στο πλευρό των αγώνων.

Κριτήριο του ΚΚΕ είναι μέσα από την Ευρωβουλή γρήγορα να ενημερώνει τον λαό για όσα αρνητικά για τη ζωή του αποφασίζονται στην ΕΕ, η οποία είναι εχθρικός οργανισμός για τους εργαζόμενους.

Θύμισε άλλωστε τη θέσπιση των 12ωρων και 13ωρων, τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και την ΚΑΠ που αυξάνει το κόστος παραγωγής για τους αγρότες για να κερδοσκοπούν τα καρτέλ.

Εκπληκτικό!!! Η κραυγή της Γάζας (από τον Τυνήσιο καλλιτέχνη Omar Esstar)...

 

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024