Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Δυνατή ΚΝΕ, πρωτοπόρα στην οργάνωση και τον προσανατολισμό του φοιτητικού κινήματος

 

13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ

Αυτές τις μέρες χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ οργώνουν τα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές, διακινώντας πλατιά τον «Οδηγητή» με τις Θέσεις του ΚΣ για το 13ο Συνέδριο της Οργάνωσής μας. Με ένταση των προσπαθειών τις επόμενες μέρες, σε κλίμα συντροφικής άμιλλας και με σχέδιο που αξιοποιεί κάθε μέλος και φίλο της ΚΝΕ, μπορούμε να φτάσουμε στους χιλιάδες που συναντηθήκαμε στους αγώνες ή αναζητούν διέξοδο από τη σαπίλα του συστήματος που αναβλύζει από παντού.

Είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που θέλουν να μάθουν τι λέει η ΚΝΕ. Σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι η ΚΝΕ κατάφερε, σε μια σύνθετη περίοδο και παρά τις αδυναμίες, να αναδειχθεί σε κύρια δύναμη οργάνωσης των αγώνων της νέας γενιάς.

Η πείρα των φοιτητών μέσα στην καραντίνα, και στη συνέχεια η ανάδειξη της «Πανσπουδαστικής» σε 1η δύναμη στις φοιτητικές εκλογές, το επιβεβαιώνουν και θέτουν μπροστά μας νέα καθήκοντα στην οργάνωση, στη μαζικοποίηση και στον προσανατολισμό του φοιτητικού κινήματος. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η επιδείνωση των όρων ζωής και σπουδών, οι ανάγκες των νέων, που συνθλίβονται σε σχέση με τις δυνατότητες της εποχής μας, θα δημιουργούν έδαφος για την οργάνωση και την πάλη της νεολαίας.

Δεν υποτιμάμε τον πραγματικό συσχετισμό, που παραμένει αρνητικός και αντανακλάται στη συνείδηση και τη στάση της πλειοψηφίας των φοιτητών, την κατάσταση διάλυσης ή εκφυλισμού που κυριαρχεί σε πολλούς συλλόγους, το πλήγμα που έχουν δεχθεί οι ίδιες οι αξίες της συλλογικότητας, της διεκδίκησης. Γι' αυτό, στο επίκεντρο των προσπαθειών μας θέτουμε τη βελτίωση της λειτουργίας και της δράσης των συλλόγων, την άνοδο της συμμετοχής των φοιτητών στις διαδικασίες τους, στη διεκδίκηση για το σύνολο των σύγχρονων αναγκών τους. Σε διαρκή αντιπαράθεση με το σχέδιο, τα ιδεολογήματα και τους μηχανισμούς του αντιπάλου, που επιδιώκει να ανακόψει την επιρροή του ΚΚΕ και θετικές διεργασίες στο φοιτητικό κίνημα. Με πυξίδα την ισχυροποίηση της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια, την ανάπτυξη των οργανωμένων της δυνάμεων, την ενίσχυση της ιδεολογικής - πολιτικής παρέμβασης, που είναι «πολλαπλασιαστής ισχύος» στην καθημερινή πάλη για την απόσπαση νεανικών συνειδήσεων από τον συμβιβασμό, τις μειωμένες απαιτήσεις και τις κάλπικες προσδοκίες που καλλιεργεί το σύστημα.

Εκδικάστηκε η κατάπτυστη αγωγή της ΕΑΑΣ σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου


Με την παρουσία τους στο δικαστήριο, στελέχη και βουλευτές του ΚΚΕ, συνδικαλιστές, απόστρατοι και εργαζόμενοι καταδίκασαν κάθε προσπάθεια δίωξης όποιου δεν ανέχεται την κακοποίηση της ιστορικής αλήθειας

 

Με τους βουλευτές του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και Νίκο Παπαναστάση
Με τους βουλευτές του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και Νίκο Παπαναστάση
Εκδικάστηκε την Πέμπτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο η απαράδεκτη αγωγή σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου την οποία επανακατέθεσε η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).

Το «παρών» μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου έδωσαν στελέχη και βουλευτές του ΚΚΕ, συνδικαλιστές από διάφορους χώρους, απόστρατοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τα ΜΜΕ. Με την παρουσία τους έστειλαν ξανά μήνυμα καταδίκης του αντικομμουνισμού και κάθε προσπάθειας να ποινικοποιηθεί η υπεράσπιση και ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας.

Συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κύριλλος Παπασταύρου και Γιάννης Πρωτούλης, οι βουλευτές του Κόμματος Θανάσης Παφίλης και Νίκος Παπαναστάσης, οι Αγγελος Βρεττός και Αντώνης Αντανασιώτης, μέλη του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ και της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων», ο Γιώργος Πέρρος από το ΠΑΜΕ, η δημοσιογράφος Αθηνά Ζύμαρη, μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΔΣ του ΣΦΕΑ, κ.ά.

Θυμίζουμε ότι αφορμή για την αγωγή ήταν όσα είπε ο Ν. Μπογιόπουλος σε ραδιοφωνική του εκπομπή στον «Real FM» και περιγράφονταν στο άρθρο του «Οι "κομμουνιστοσυμμορίτες", οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ», σχετικά με τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946 - 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ένα δημοσιογραφικό όρνιο λοιδορεί τις δράσεις για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες!

 

 

Ο σεσημασμένος Ηλ. Κανέλλης της εφημερίδας «Τα Νέα» επιλέγει σήμερα από τη στήλη του να λοιδορήσει τη δράση φορέων του αναπηρικού κινήματος, των γονιών και πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών για τα μεγάλα ζητήματα της ειδικής αγωγής.

Αντί να το βουλώσει επιλέγει να ειρωνευτεί παιδιά με αναπηρίες, τις οικογένειες τους και τους εκπαιδευτικούς που κινητοποιούνται για μέτρα ενίσχυσης των σχολείων ειδικής αγωγής!

Προφανώς και ήξερε και διάβασε καλά τι έγραφε το πανό της φωτογραφίας που σχολίασε.

Ο ανιστόρητος «μύλος»

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ο «καλός ο μύλος όλα τα αλέθει» σκέφτηκε ο πρωθυπουργός, κι είπε από τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτώβρη να πασπαλίσει τα καλέσματα περί «εθνικής ενότητας» στην πολιτική της εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με αναφορές στον πειθαρχικό Ουλαμό Καλπακίου, «δείγμα του διχασμού και του αυταρχισμού της εποχής», όπως είπε, για να προσθέσει πως «ο άνεμος της πατριωτικής ενότητας του ‘40 παρέσυρε διαφορές και λάθη». 

Ποιός έχασε τη ντροπή για να τη βρουν αυτοί που νομίζουν ότι με τέτοια τερτίπια θα ξαναγράψουν την ιστορία στα μέτρα τους…

Μόνο που ο πειθαρχικός ουλαμός Καλπακίου, - ο τάφος των ζωντανών όπως τον είπαν και δίκαια οι εκατοντάδες κομμουνιστές φαντάροι που μαρτύρησαν εκεί στα χέρια του αστικού κράτους τη δεκαετία του 1920 και 1930 - τα ακριβώς αντίθετα δείχνει απ’ όσα εκείνοι λένε. 

Δείχνει ότι καμία «εθνική ενότητα» δεν υπάρχει, αλλά «υπεράνω όλων» για το αστικό κράτος είναι τα ταξικά συμφέροντα των καπιταλιστών και γι’ αυτά δε διστάζει μπροστά σε κανένα έγκλημα όταν πρόκειται να τα υπερασπιστεί.