Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Ξυπνήστε νέες, ξυπνήστε νιοί βγέστε απ' του τάφου τη σιωπή

Ο χρήστης Τρία Κόκκινα Γράμματα πρόσθεσε μια νέα φωτογραφία.
 https://www.facebook.com/TriaKokkinaGrammata/photos/a.457865460903171.105513.453976857958698/1447135511976156/?type=3&theater

Τρία (άλλα) κείμενα


Το πρώτο είναι η... μαχόμενη δημοσιογραφία του Unfollow, που ανησυχεί για τα δικαιώματα του πολίτη, τη χειραγωγημένη, κατευθυνόμενη δικαιοσύνη και το δάχτυλο της κυβέρνησης που τυλίγει τους απλούς πολίτες σε μια κόλλα χαρτί. Κι αν μπορεί να το κάνει αυτό με έναν πανίσχυρο εφοπλιστή, όπως ο Μαρινάκης, φαντάσου τι θα γίνει στη δική μας περίπτωση. Μπορούμε λοιπόν να αισθανόμαστε ασφαλείς, όσο απειλείται ο Μαρινάκης;

Πρώτα ήρθαν να πάρουν το Μαρινάκη. Δε μίλησα, δεν ήμουν εφοπλιστής, ούτε πρεζέμπορας -που αυτά τα λένε οι κακές οι γλώσσες κι εγώ δεν τα πιστεύω. Ύστερα ήρθαν για το Χαραλαμπόπουλο. Δε μίλησα, δεν ήμουν υπάλληλος του Μαρινάκη, ούτε υποψήφιος στο Επικρατείας της Ανταρσύα. Κι όταν ήρθαν τελικά να πάρουν κι εμένα, η κυβέρνηση τα είχε βρει με το Μαρινάκη και τους υπαλλήλους του, και δε βγήκε κανένα Unfollow να μιλήσει για μένα.

Μήνυμα αντίθεσης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια




Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι και νέοι απ' όλη τη χώρα, σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς, ετοιμάζονται για την αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Διημέρου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων. Με τη μαζική τους συμμετοχή, ετοιμάζονται να στείλουν ισχυρό εργατικό - λαϊκό μήνυμα ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή, ενάντια στη βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας σε αυτούς, την οποία προωθεί η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Η αυριανή πανελλαδική διαδήλωση αποτελεί κορύφωση της δραστηριότητας που αναπτύσσει εδώ και δύο μήνες το ΠΑΜΕ, με σύνθημα «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά».