Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Απουσιολόγοι


Για «απόντες από το εθνικό μέτωπο» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση για τις εξοπλιστικές δαπάνες στον κρατικό προϋπολογισμό, επιστρατεύοντας την πατριδοκαπηλία και τα γνωστά προσχήματα, πως τάχα τα κονδύλια αυτά υπηρετούν την άμυνα της χώρας. Ξέρουν βέβαια καλά πως οι εξοπλιστικές δαπάνες δεν έχουν για προτεραιότητα τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, αλλά είναι ενταγμένες στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό στην περιοχή και αντανακλούν τους «διαγκωνισμούς» επιχειρηματικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων, που εκθέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη χώρα και το λαό. Οπως και με το παραπάνω ξέρουν ότι σε αυτό το «εθνικό» μέτωπο της αστικής τάξης όχι απλά δεν είναι «απών» ο ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε «παρών» στις εξοπλιστικές δαπάνες ζητώντας από την κυβέρνηση «συνεννόηση, σχέδιο και στρατηγική», αλλά κάθεται και «στο πρώτο θρανίο». Αλλος είναι επομένως ο νταλκάς τους και είναι γνωστός: Πώς θα σύρουν το λαό, αλλά και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους στρατευμένους, χειροπόδαρα δεμένους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που έχουν όλοι μαζί «κορόνα στο κεφάλι τους». Ας αφήσουν λοιπόν τα σάπια: Οι σημερινοί, όπως και οι χτεσινοί «απουσιολόγοι» της εμπλοκής στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια, είναι οι απολογούμενοι και πάει πολύ να «κουνάνε το δάχτυλο» και να παραδίδουν μαθήματα «πατριωτισμού».

Δοξάστε τον! – Το καλύτερο βιογραφικό της χώρας




Ο αυτοδημιούργητος Πορφυρογέννητος. Που δεν ψάχτηκε ποτέ για καριέρα, γιατί την είχε αποφασίσει για αυτόν το όνομά του. Σπλάχνο από τα σπλάχνα της οικογένειας και σάρκα από τη σάρκα του σαρκοφάγου κόσμου του. Δοξάστε τον!

Δοξάστε τον, καμαρώστε τον, χειροκροτήστε τον! Είναι το καλύτερο βιογραφικό της χώρας.

Ο αυτοδημιούργητος Πορφυρογέννητος. Που δεν ψάχτηκε ποτέ για καριέρα, γιατί την είχε αποφασίσει για αυτόν το όνομά του.

Ο κόσμος των αρίστων του Χάρβαρντ, με ενσυναίσθηση και πλούτο γνώσεων, που αντιλαμβάνεται ότι η πλέμπα είναι εξαρτημένη από τον μισθό της -αν έχει.

Ο νεοφιλελεύθερος αντικρατιστής, που χαρίζει εκατομμύρια από τα δημόσια ταμεία στις επιχειρήσεις, για να μη χρεοκοπήσουν. Κανείς δε μισεί τον κρατισμό περισσότερο από τους κρατικοδίαιτους -ρωτήστε και τους Μητσοτάκηδες, ως σόι.

Το μπλέντερ της «Καθημερινής» κι ο ελέφαντας στο δωμάτιο


Το μπλέντερ της «Καθημερινής» κι ο ελέφαντας στο δωμάτιο

Παίρνεις ένα μπλέντερ και βάζεις μέσα:

Τους βολικούς «ψεκασμένους», οι οποίοι μάλιστα:

«Ταυτίζονται με «αριστερές» και «ακροδεξιές» δοξασίες».

Ρομά, που:

«Βοηθάνε την εξάπλωση του ιού με τον τρόπο ζωής τους»

και που:

«Η έξαρση στη Δυτική Αττική οφείλεται κυρίως στην κινητικότητά τους».

Τους νέους, τους οποίους μάλιστα χαρακτηρίζεις:

«Κορμό της πέμπτης φάλαγγας της πανδημίας»,

και έχεις έτοιμο το «πόνημα» ξεπλύματος της κυβέρνησης και της εργοδοσίας…

Η ενεργειακή φτώχεια «τσακίζει κόκαλα»...

 

Από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης ΝΔ είναι η παραπέρα προώθηση της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας και η ολοκλήρωση της απολιγνιτοποίησης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Πρόκειται για πολιτικές που τα στελέχη της επένδυσαν πολύ χρόνο και μελάνι για να προπαγανδίσουν τα «καλά» τους στον λαό.

Η απολιγνιτοποίηση προχωρά. Ορυχεία και σταθμοί παραγωγής λιγνιτικής ενέργειας κλείνουν, οι «εθελούσιες αποχωρήσεις» - απολύσεις συνεχίζονται, ενώ παράλληλα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, αξιοποιώντας το ευνοϊκό περιβάλλον που νομοθέτησε η κυβέρνηση, παραδίνοντας στα αρπακτικά της «πράσινης οικονομίας» ακόμα και περιοχές «natura».

Στις 20 Μάη, για πρώτη φορά όλα τα φουγάρα της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία ήταν σβηστά, καθώς στην ημερήσια παραγωγή Ενέργειας, το 5,2% που αντιστοιχούσε σε λιγνιτική ενέργεια καλύφθηκε από τη μονάδα της Μεγαλόπολης. Το υπόλοιπο καλύφθηκε κατά 51,2% από τις μονάδες φυσικού αερίου, 8,07% από υδροηλεκτρικά, 12,37% από Ανανεώσιμες Πηγές και 23,14% από εισαγωγές. Στις 8 Ιούνη, για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια, υπήρξε μηδενική συνεισφορά του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα, όταν η ζήτηση καλύφθηκε κατά 57,65% από μονάδες φυσικού αερίου, 14,23% από υδροηλεκτρικά, 4,92% από Ανανεώσιμες Πηγές και 23,21% από εισαγωγές.

Ενα φτηνό και αξιόπιστο καύσιμο για την παραγωγή Ενέργειας, που υπάρχει σε αφθονία στην Ελλάδα, πετιέται εντελώς έξω από το ενεργειακό μείγμα, αντί να ενσωματώνεται σε αυτό με ασφάλεια για το περιβάλλον και τους εργαζόμενους. Υποδομές για τις οποίες έχει πληρώσει ο λαός απαξιώνονται, το ίδιο και το έμπειρο εργατικό δυναμικό της ΔΕΗ, ενώ τα πιο κερδοφόρα κομμάτια της επιχείρησης ρίχνονται πιο βαθιά στο πηγάδι των μονοπωλιακών ανταγωνισμών, με χαμένους τους εργαζόμενους και τον λαό.

Ούτε τρίχα!

 

 

Την ώρα που η Δυτική Αττική «βράζει» από τον κορονοϊό και οι καταγγελίες για ελλείψεις μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς δείχνουν τον πραγματικό ένοχο γι' αυτήν την επικίνδυνη εξέλιξη, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της πίσω από την «ατομική ευθύνη» και κουνάει το δάχτυλο στο λαό και τους εργαζόμενους «να μην κάνουν του κεφαλιού τους», να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα που ανακοίνωσε χτες για Μάνδρα, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο, αλλιώς «θα σφραγίσει την περιοχή σπίτι σπίτι»!

Από την αρχή της πανδημίας, η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να κρυφτεί ο πραγματικός ένοχος: Η πολιτική που βάζει στο ζύγι του «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο την υγεία του λαού και προσαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και των «αντοχών της οικονομίας».

Η οικονομία βέβαια αντέχει τις επιδοτήσεις και τις φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, δεν αντέχει όμως την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με έμφαση στην Πρόληψη, την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των σχολικών τάξεων, την ουσιαστική προστασία σε ευαίσθητους κρίκους, όπως τα γηροκομεία και άλλες δομές Πρόνοιας.