Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ ΟΑΕΕ (ΦΩΤΟ)


Απο την  εξόρμηση Τετάρτη 21/6/2017  στην πολατεία Αριστοτέλους  με το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο στη Θεσσαλονίκη 24 και 25 Ιούνη

 





 

«Θετική ατζέντα»


Είτε πρόκειται για τα Ελληνοτουρκικά, όπως προχτές με την επίσκεψη Γιλντιρίμ, είτε για τις σχέσεις με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία, είτε για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο, η κυβέρνηση μιλάει όλο και πιο συχνά για τη «θετική ατζέντα» που πρέπει να κυριαρχήσει στις συζητήσεις, απέναντι υποτίθεται στην ένταση των σχέσεων. Και τι εννοούν «θετική ατζέντα»; Τις επιχειρηματικές συμφωνίες, το προχώρημα των ενεργειακών σχεδιασμών των «κολοσσών» στην περιοχή, τις συζητήσεις για ένταξη κρατών σε ιμπεριαλιστικές ενώσεις όπως την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και σε κάθε λογής «σχήματα», απέναντι στην «επιρροή» άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων κ.ο.κ. Ακριβώς, δηλαδή, το πλαίσιο εντός των οποίων γεννιούνται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις αστικές τάξεις χωρών της περιοχής, στο φόντο των ευρύτερων αντιπαραθέσεων ιμπεριαλιστικών ενώσεων και κέντρων για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων και Ενέργειας, ζωνών επιρροής κ.ο.κ. Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να 'χει ο λαός: Η «θετική ατζέντα» και τα παζάρια της αστικής τάξης όχι μόνο δεν αποτελούν παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας για τους λαούς της περιοχής, αλλά αντίθετα μπλέκουν όλο και περισσότερο το λαό στο κουβάρι των ανταγωνισμών, γεννάνε νέους μεγάλους κινδύνους. Ο λαός πρέπει να αντιπαλέψει εντός κι εκτός συνόρων την «ατζέντα» της αστικής τάξης, να δυναμώσει την πάλη ενάντια στην εξουσία και την οικονομία του κεφαλαίου, όποιο «προσωπείο» κι αν φοράει κάθε φορά.

"Πρώτα απ'όλα είμαστε Ελληνες"

Λένε κάποιοι: Τι ταξικούς διαχωρισμούς μας λέτε και ταξική συνείδηση; "Πρώτα απ'όλα είμαστε Ελληνες".

Ξεχνανε ότι αυτό βολεύει μια χαρά και κάποιους άλλους που κι αυτοί είναι έλληνες, που έχουν μεγάλα ονόματα και ακόμα πιο μεγάλες επιχειρήσεις και τσέπες και που είναι αυτοί που τσακίζουν τη ζωή μας και κλέβουν το μέλλον μας συμμαχώντας όταν χρειαστεί με οποιονδήποτε "εχθρό".

Υποκρισία για τους πρόσφυγες




Περίσσεψε για άλλη μια φορά η υποκρισία, με αφορμή τη χτεσινή Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων. Μάλιστα, οι πιο γοεροί «λυγμοί» έρχονται από εκείνους που έχουν συνευθύνη για το πρόβλημα και τον πρώτο λόγο στη διαχείρισή του, δηλαδή από την κυβέρνηση, η οποία:

...«κλαίει» για το δράμα των προσφύγων και μιλά για «πλανήτη των ξεριζωμένων», όταν την ίδια στιγμή συμμετέχει μέχρι τα μπούνια σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που είναι η βασική αιτία του ξεριζωμού και της προσφυγιάς.