Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΥΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

                        
                               ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!
Γεμίζουμε τους δρόμους και την τιμούμε όπως της αξίζει!


Σαν μέρα απεργίας, μέρα της εργατιάς, μέρα ταξικού αγώνα και εργατικών κατακτήσεων. Δεν παζαρεύουμε πότε θα την τιμήσουμε!
Διαδηλώνουμε απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ που γκρεμίζει δικαιώματα και κατακτήσεις. Την πολιτική που καταργεί τη μόνιμη και σταθερή δουλειάς,  ξεπουλά τον πλούτο της χώρας, ιδιωτικοποιεί όσες δομές παράγουν κέρδος, μετατρέπει την δουλειά σε δουλεία, την ανεργία κοινό χαρακτηριστικό των ανθρώπων του μόχθου και ιδιαίτερα των νέων, κάνει το σχολειό, τον γιατρό και τα φάρμακα πολυτέλεια, την φτώχεια επιδημία, την εξαθλίωση καθημερινότητα.
Θέλουν να περάσουν όλα αυτά χωρίς αντιδράσεις και δημιουργούν κλίμα γενικής ανασφάλειας, να μας πείσουν πως ότι και αν κάνουμε θα εφαρμόσουν τις συμφωνίες και τα μνημόνια. Χρησιμοποιούν αντιδραστικές πρακτικές για να νοιώσουμε ανήμποροι. Φασιστικοποιούν τη δημόσια ζωή για να μας τρομοκρατήσουν, για να νοιώσουμε αδύναμοι και νικημένοι. Από κοντά και η νεοναζιστική χρυσή αυγή, με επιθέσεις σε μετανάστες και απεργούς, δρα σαν κατασταλτικός μηχανισμός της τρικομματικής συγκυβέρνησης.

ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

Τα μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση και την τρόικα και ρημάζουν την ζωή μας, δεν είναι λάθος ή ανάγκη, είναι επιλογή σε όφελος του κεφαλαίου. Για αυτό είναι καθήκον η οργάνωση και η αντίστασή μας. 
Οργανωμένοι δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς του συστήματος της εκμετάλλευσης, θα αντισταθούμε και θα παλέψουμε για τα συμφέροντά μας, θα βαδίσουμε τον δρόμο του αγώνα, θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας.
Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.
Θα διεκδικήσουμε πλήρη και σταθερή δουλειά, συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, δωρεάν παιδεία, πλήρη δωρεάν για όλους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Θα αγωνιστούμε  ενάντια στην κρατική καταστολή, στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Θα δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές που διώκονται, στους μετανάστες και θα αγωνιστούμε μαζί. Τα ματωμένα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας είναι η εικόνα από το μέλλον της «ανάπτυξης» και των ειδικών οικονομικών ζωνών (ΕΟΖ) που σχεδιάζουν.
Θα πάρουμε τους αγώνες για την ζωή μας στα χέρια μας! Μόνο έτσι θα  σταματήσουμε την θλιβερή μειοψηφία που επιβάλλει το άδικο!
Για να φτάσουμε στους αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής της κοινωνικής βαρβαρότητας, του εργασιακού μεσαίωνα και της  εξάρτησης!