Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ας δεχτεί την ήττα της η ΔΑΠ και ας σταματήσει να προσβάλλει τους φοιτητές

 

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, τονίζοντας ότι:

«Καλούμε την παράταξη της ΝΔ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να δημοσιεύσει τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών ΟΛΩΝ των Φοιτητικών Συλλόγων.

1. Αν δεν τα βρίσκει, επισυνάπτουμε τα επίσημα αποτελέσματα των συλλόγων όλης της χώρας, σύμφωνα με τα πρακτικά των εφορευτικών επιτροπών, τα οποία έχουν υπογράψει και τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

2. Από τους 274 Φοιτητικούς Συλλόγους, η ΔΑΠ δημοσιεύει επιλεκτικά αποτελέσματα 109 (!!!) συλλόγων. Μάλιστα, από τα συγκεντρωτικά της ΔΑΠ λείπουν μεγάλες σχολές, όπως ο μεγαλύτερος Φοιτητικός Σύλλογος της χώρας, η Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας. Ασχολίαστο αφήνουμε το γεγονός ότι στο μαγείρεμα ξέχασαν και στοιχειώδεις κανόνες αριθμητικής, όπως και ότι νοθεύουν ακόμη και τα αποτελέσματα που οι ίδιοι δημοσιεύουν.

1960: Επιχείρηση εξόντωσης του ΚΚΕ, τα στρατοδικεία σε δράση

 

 

Είμαστε στο 1960. Η άρχουσα τάξη, το Παλάτι και τα «μεγάλα αφεντικά», οι Αμερικανοί δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμη τη..

 

 

Είμαστε στο 1960. Η άρχουσα τάξη, το Παλάτι και τα «μεγάλα αφεντικά», οι Αμερικανοί δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμη τη μεγάλη εκλογική έκπληξη του 1958, όταν η ΕΔΑ με κορμό και καθοδηγητή το ΚΚΕ πήρε το 25% των ψήφων και αναδείχτηκε δεύτερο κόμμα. Μια εξέλιξη που έδειχνε ότι σχεδόν δέκα χρόνια μετά το τέλος του εμφυλίου και παρά το όργιο βίας, τρομοκρατίας, εκτελέσεων, φυλακίσεων και εκτοπισμών που ακολούθησε, οι δεσμοί του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας με τις πλατιές λαϊκές μάζες παραμένουν ακατάλυτοι.

Πείτε κι άλλα για τους «εσωτερικούς δαίμονες» στην Ελλάδα, κ.Μητσοτάκη

 

 «Οι δικές μας δημοκρατίες πολέμησαν με εσωτερικούς δαίμονες, διότι σε αμφότερες τις χώρες μας έπρεπε να περάσουμε από εμφυλίους πολέμους» είπε στο Κογκρέσο ο (ηλικίας) «έξι μηνών πολιτικός εξόριστος από τη χούντα», Κυριάκος Μητσοτάκης 

 

 

Ο πρωθυπουργός στο ανιστόρητο «πλυντήριο» που επιχείρησε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο, φτάνοντας από την αρχαία Ελλάδα (εκεί δεν βρήκε να μας πει για κάποια μεγάλη συνεισφορά των ΗΠΑ…) μέχρι το Μεσολόγγι και το …Αζοφστάλ, «ψιθύρισε» και κάτι για «εσωτερικούς δαίμονες» που αντιμετώπισε η Ελλάδα στη σύγχρονη ιστορία της. 

Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται στην επίσημη μετάφραση του Μεγάρου Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Πολεμήσαμε δίπλα-δίπλα (σ.σ με τις ΗΠΑ) σε παγκόσμιους πολέμους για να υπερασπιστούμε την ελευθερία και τη δημοκρατία. Οι δημοκρατίες μας πάλεψαν και με εσωτερικούς δαίμονες. Υπομείναμε τα φρικτά δεινά των εμφυλίων πολέμων και την απόγνωση των οικονομικών κρίσεων». 

Απολογισμός...νέων κινδύνων


Σε ρόλο «αρχηγού της εξέδρας», τα αστικά επιτελεία αποθεώνουν την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την «ιστορική» - όπως την αποκαλούν - ομιλία του στο Κογκρέσο. Και πώς να μην το κάνουν άλλωστε, αφού μετράνε αδιαμφισβήτητα κέρδη από την επίσκεψη αυτή, όπως: Την «υποσχετική» για ευκαιρίες που δημιουργεί ο ρόλος της Ελλάδας - «πρωτοπαλίκαρου» στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό. Την προοπτική των πολύ μεγάλων κερδών, από την πρωτοκαθεδρία του εφοπλιστικού κεφαλαίου στη μεταφορά του αμερικανικού LNG και την ανάδειξη της χώρας σε «ενεργειακό κόμβο» για τα αμερικανικά συμφέροντα. Την αναγνώριση του «ηγετικού ρόλου» της ελληνικής αστικής τάξης στα Βαλκάνια, αλλά και σε ευρωατλαντικά σχήματα, κάτω από την «ομπρέλα» των ΗΠΑ. Τις επετειακές αναφορές στο «διεθνές δίκαιο», ως βάση των διευθετήσεων που προωθούνται στα Ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό, ενώ με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ έχει «γκριζαριστεί» το μισό Αιγαίο και αμφισβητείται ανοιχτά ακόμα και η ελληνική κυριότητα σε νησιά!

Αυτά είναι που βαραίνουν για την αστική τάξη και τα κόμματά της, όπως δείχνουν οι πανηγυρισμοί τους από τη μια, αλλά και η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, στην αποτίμηση του ταξιδιού του πρωθυπουργού. Οι πολλές και διαφορετικές εκτιμήσεις των στελεχών του κινούνται στη σφαίρα της αστειότητας, ψάχνοντας να βρει πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Ακούσαμε για παράδειγμα ότι ο πρωθυπουργός κακώς αναφέρθηκε μόνο σε μια ομιλία του στα F-16 που θέλει να αποκτήσει η Τουρκία, ή ότι δεν πήρε ...εγγυήσεις «για την ενσωμάτωση της Τουρκίας στη νέα αρχιτεκτονική Ενέργειας», στα σχέδια δηλαδή συνεκμετάλλευσης στην περιοχή. Λίγη σημασία όμως έχει για τον λαό ο μεταξύ τους διαγκωνισμός για το ποιος διεκδικεί καλύτερα μερίδιο από τη λεία για την αστική τάξη. Το «μερτικό» του λαού είναι μόνο νέοι μεγάλοι κίνδυνοι από τη μετατροπή της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο και στόχο των ανταγωνισμών. Είναι ο «βαρύς λογαριασμός» των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες, η ενεργειακή φτώχεια που θα γιγαντώνεται όσο προχωράει η μετατροπή της χώρας σε «ενεργειακό κόμβο» για τα αμερικανικά σχέδια. Με άλλα λόγια, ο λαός είναι ο μεγάλος χαμένος από την «καλύτερη στιγμή στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις», που «χτίζουν» με κόπο και ιδρώτα η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ» Αβαντάρει τις «πράσινες» μπίζνες και φέρνει νέα χαράτσια στον λαό

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Τεράστια αβάντα στις «πράσινες» μπίζνες και ανελέητο χαράτσωμα στα εργατικά - λαϊκά στρώματα συνιστά ο νέος «Εθνικός Κλιματικός Νόμος». Το κείμενο του νομοσχεδίου που κατέθεσε χτες στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας περιλαμβάνει ως κύρια πρόβλεψη την οριστική κατάργηση των λιγνιτικών μονάδων της χώρας μέχρι τις 31 Δεκέμβρη του 2028, παρά το γεγονός ότι εξαιτίας και του πολέμου στην Ουκρανία η σημασία του εγχώριου λιγνίτη για την ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια της χώρας αναδεικνύεται καθημερινά όλο και περισσότερο. Βέβαια, υπάρχει πρόβλεψη για επανεξέταση του στόχου το 2023, σύμφωνα με τα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί.

Πέρα από την κατάργηση του λιγνίτη, το νομοσχέδιο επιχειρεί να δώσει τεράστια ώθηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων - αυξάνοντας έτσι την πελατειακή βάση των αυτοκινητοβιομηχανιών σε μοντέλα που ακόμη βρίσκονται σε στάδιο έρευνας και ανάπτυξης, δίχως να προβλέπει ούτε καν τη δημιουργία μιας στοιχειώδους μεταποιητικής βιομηχανίας στον τομέα -, φορτώνει νέα βάρη στους δήμους με τις υποχρεώσεις που θεσπίζει περί «μείωσης των εκπομπών ρύπων», οι οποίες θα περάσουν φυσικά στους δημότες, επιβάλλει άμεσα χαράτσια με τις αντικαταστάσεις καυστήρων πετρελαίου, προωθεί επενδύσεις για τους μεγάλους ενεργειακούς ομίλους στα νησιά.

Επίκαιρα όσο ποτέ τα διδάγματα απ' τη Γενοκτονία των Ποντίων

 

19 ΜΑΗ - ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ

Μέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων σήμερα, έναν αιώνα και πλέον από τον βάρβαρο ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου, με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, περίπου 350.000, και πάνω από 1 εκατομμύριο εκτοπισμένους, που οδηγήθηκαν στην προσφυγιά.

Ηταν στις 19/5/1919 που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Βασικοί παράγοντες που συντέλεσαν στη Γενοκτονία των Ποντίων ήταν: Η άνοδος του τουρκικού αστικού εθνικισμού, καθώς για την ανερχόμενη τουρκική αστική τάξη, που διεκδικούσε το έθνος - κράτος της, το χτύπημα των βασικών ανταγωνιστών της (κυρίως της ελληνικής και της αρμενικής αστικής τάξης) αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για την εδραίωση της κυριαρχίας της στον συγκεκριμένο γεωγραφικό - οικονομικό χώρο.

Ηταν ακόμα οι επιδιώξεις της αστικής τάξης της Ελλάδας, για την οποία, λόγω των βλέψεών της στην ιδιαίτερα πλούσια περιοχή της Μικράς Ασίας, ο Πόντος ερχόταν σε «δεύτερη μοίρα» και υποτιμήθηκε η οργάνωση ή η βοήθεια οποιασδήποτε μορφής προς αυτόν. Η προέλαση του ελληνικού στρατού στα ενδότερα της Τουρκίας (κάνοντας τον «χωροφύλακα» των αγγλογαλλικών συμφερόντων στην περιοχή) σίγουρα υπονόμευσε - αν δεν σφράγισε - την τύχη των ελληνικών πληθυσμών του Πόντου, αλλά και γενικότερα.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2022 Πρώτη δύναμη η Πανσπουδαστική ΚΣ - Μήνυμα ελπίδας για να δυναμώσουν οι αγώνες

 

 

Πρώτη δύναμη η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας από τις φοιτητικές εκλογές του 2022.

Από τα αποτελέσματα σε 258 συλλόγους σε σύνολο 262, ψήφισαν 50.814 φοιτητές. 

  • Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας λαμβάνει: 16.498 ψήφους με 33,76%.
  • Η ΔΑΠ λαμβάνει: 13.431 ψήφους με 27,48%.
  • Η ΠΑΣΠ λαμβάνει 4.988 ψήφους με 10,21%.
  • Το BLOCO (ΣΥΡΙΖΑ) λαμβάνει 1.248 ψήφους με 2,55%.
  • Τα ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ λαμβάνουν 4.637 ψήφους με 9,49%.
  • Τα ΕΑΑΚ λαμβάνουν 2.642 ψήφους με 5,41%.
  • Τα ΛΟΙΠΑ λαμβάνουν 4.200 ψήφους με 8,59%.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ

Η Πανσπουδαστική είναι πρώτη δύναμη στην Αθήνα, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στα Πανεπιστήμια Πατρών, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας, Κρήτης και Ιονίου.