Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Δεν ξεχνάμε αυτούς που ξεπλένουν τους ναζί!

 

2016: Ο ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Κασιδιάρης δίπλα - δίπλα με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ 
2016: Ο ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Κασιδιάρης δίπλα - δίπλα με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ

«Εγκληματική οργάνωση δεν τους έχουν βγάλει. Τους ταλαιπωρούν και τους σέρνουν σε μια δίκη κρατώντας τους ομήρους».

«Η Χρυσή Αυγή έχει αρχίσει να εκδημοκρατίζεται. Μάλλον, έχουμε λιγότερη βία απ' όση είχαμε πριν από τρία χρόνια».

«Είναι αυθεντικό κίνημα μετά τη μεταπολίτευση».

«Μια σοβαρή Χρυσή Αυγή είναι χρήσιμη».

* * *

Είναι μερικές φράσεις που έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια από εξέχουσες πολιτικές και δημοσιογραφικές προσωπικότητες. Αφορούν τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Πολλοί από τους παραπάνω, την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, μίλησαν για «νίκη της Δημοκρατίας». Κάποιοι, μάλιστα, δήλωσαν και περήφανοι... Ομως, έχουν καταγραφεί στην Ιστορία σαν τα «καλύτερα πλυντήρια» των ναζιστών!

Δεν είναι τυχαίο... Δεν αφορά μόνο έναν, δύο ή τρεις που έκαναν κάποιες άστοχες δηλώσεις στήριξης της Χρυσής Αυγής. Είναι απλά η ξεδιάντροπη στήριξη του αστικού πολιτικού συστήματος, των αστικών κομμάτων και των μηχανισμών τους, σε ένα γέννημα του συστήματός «τους», του καπιταλισμού. Ο λαός μας είδε όλους αυτούς κι άλλους τόσους, την Τετάρτη, να πανηγυρίζουν. Είδε σύσσωμα τα αστικά κόμματα να θριαμβολογούν. Είδε εκείνους που προκλητικά έκαναν πλάτη στους ναζί με διάφορους τρόπους, ακόμα και την περίοδο που ήταν υπόδικοι και ξερνούσαν τις φασιστικές τους αντιλήψεις μέσα στο δικαστήριο, να βγάζουν δακρύβρεχτους λόγους ...«δικαίωσης». Ομως, επειδή κανείς δεν έχει ή δεν πρέπει να ξεχάσει, η πραγματικότητα τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Για αυτό δεν ξεχνάμε. Αξίζει να θυμόμαστε και μάλιστα με όλες τις λεπτομέρειες.

Το δημοσιογραφικό ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής! (vid)

 

Η «Ελληνοφρένεια» ξεμπροστιάζει τα αστικά κανάλια και τους δημοσιογράφους – τηλεπερσόνες, που φιλοτέχνισαν το «ανθρωπιστικό» προφίλ των δολοφόνων του Φύσσα και του Λουκμάν

Κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος, που οδήγησε στην καταδίκη των χρυσαυγιτών και από την αστική δικαιοσύνη, αρκετοί γνωστοί δημοσιογράφοι και αστικά  κανάλια -από τη μια στιγμή στην άλλη- προσπάθησαν να εμφανιστούν από «προστάτες» της… Δημοκρατίας έως «αντίφα μαχητές».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Ζητάει τα ρέστα για την καταστολή σε βάρος των υγειονομικών!


Προκλητικές απαντήσεις στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ που συζητήθηκε την Παρασκευή

 

INTIME NEWS

Την απρόκλητη βία που επέδειξε η κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος των κατά τ' άλλα «ηρώων» υγειονομικών, όπως τους χαρακτήριζε, επειδή διαδήλωναν στο υπουργείο Υγείας απαιτώντας προσλήψεις και μονιμοποίηση του αναγκαίου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας, νέες ΜΕΘ, ατομικά μέσα προστασίας και σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα για να προστατευτεί ο λαός από την πανδημία, έφερε για συζήτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε και συζητήθηκε την Παρασκευή, ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει αν ήταν δική της η εντολή για την επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των υγειονομικών «και, αν όχι, ποια πειθαρχικά μέτρα πήρατε ενάντια σε αυτούς που έδωσαν την εντολή και αν προτίθεστε να διασφαλίσετε τις ελάχιστες δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, απαγορεύοντας την παρουσία των δυνάμεων καταστολής σε εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις».

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ


Οι φασίστες είχαν στόχο το πολιτικό και οικονομικό όφελος για τους εργοδότες
 
 
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου αιμόφυρτος μετά την επίθεση των φασιστών
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου αιμόφυρτος μετά την επίθεση των φασιστών
«Από αυτά προκύπτει ότι τα συμφέροντα στη Ζώνη δεν θα μπορούσαν να είναι τοπικού ενδιαφέροντος. Ναι μεν συμμετείχαν στα Τάγματα Εφόδου δύο μέλη του πενταμελούς συμβουλίου οι κ.κ. Πανταζής και Χατζηδάκης, όμως, δεν το αποφάσισαν οι ίδιοι, αλλά η ηγεσία.

Ο στόχος της επίθεσης ήταν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, κομμουνιστές, δηλαδή, εκτός των άλλων αντίπαλοι του φασισμού. Για το λόγο δε αυτόν ήξερε η Χρυσή Αυγή ότι θα υπήρχε αντίδραση. Κατά συνέπεια, ήταν βέβαιο πως η αντίδραση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ θα ήταν ακαριαία και μαζική και δεν μπορούσε να υπολογιστεί στους τοπικούς παράγοντες, παρά μόνο από την κεντρική διοίκηση.

Στόχος της επίθεσης ήταν μέσα απ' τη χρήση της τρομοκρατικής φασιστικής βίας να πετύχουν εκεί που απέτυχαν οι άλλοι και να δείξουν, χτυπώντας ένα από τα πρωτοπόρα κομμάτια του εργατικού κινήματος, ότι "αφού μπορούμε εκεί, μπορούμε παντού".

Αλλωστε, στη συνομιλία Λαγού - Δεβελέκου χρησιμοποιείται η φράση "επικρατεί τρομοκρατία τώρα" και, ως γνωστό, η τρομοκρατία δεν είναι μόνο το μέσο, για να επιδιώξουμε ένα αποτέλεσμα, είναι ταυτόχρονα και το μήνυμα. Εξάλλου, όταν χτυπήθηκε η Κανέλλη, η ηγεσία μετά είπε ότι μυστικές δημοσκοπήσεις τούς έδωσαν 2% αύξηση. Είπε ο Ν. Μιχαλολιάκος σε ομιλία του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο: "Θα τους χαστουκίζουμε, θα τους υβρίζουμε και δε θα το κρύψουμε, θα το μάθει ο κόσμος όλος".