Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ Σχετικά με το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Γονεϊκής Σχέσης»

 

 

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε δελτίο τύπου σχετικά με το «Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Γονεϊκής Σχέσης» αναφέρει: 

«Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει τονίσει πως είναι κατηγορηματικά αντίθετο με την προώθηση ενιαίων κανόνων δικαίου από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω θέσπισης κανονισμών που επιβάλλονται με άμεση, αυτόματη καθολική ισχύ σε όλα τα κράτη-μέλη της, καταργώντας ή αντικαθιστώντας τη δική τους νομοθεσία.

Οι μεθοδεύσεις αυτές της ΕΕ αποσκοπούν στην ακόμη πιο αντιδραστική εμβάθυνση του αντιλαϊκού οικοδομήματος της ιμπεριαλιστικής διακρατικής συμμαχίας σε βάρος των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων και συμφερόντων. Υπηρετούν ταυτόχρονα τις επιδιώξεις και των αστικών κυβερνήσεων να επιβάλλουν μέσω της ευρωενωσιακής νομοθεσίας αντιλαϊκά μέτρα, αποφασισμένα μεταξύ τους στα φιλόξενα για το κεφάλαιο σαλόνια των Βρυξελλών, μακριά από κάθε ενημέρωση και συζήτηση των λαών, για να αποφύγουν την παρέμβαση και την οργάνωση των αγώνων τους ενάντια σε αντιλαϊκά νομοθετήματα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Ανοιχτή επιστολή προς την κυβέρνηση, τα κόμματα και τον ελληνικό λαό σχετικά με την επιστολική ψήφο

 

 

Σε ανοιχτή επιστολή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση, τα κόμματα και τον ελληνικό λαό σχετικά με την επιστολική ψήφο σημειώνονται τα εξής:

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συναντήσεις και διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών για τους όρους εφαρμογής ενός αντιδραστικού και επικίνδυνου μέτρου, όπως είναι αυτό της επιστολικής ψήφου. Άλλωστε, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βρει πρόθυμους συνομιλητές στα άλλα κόμματα και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, που έχουν σπεύσει να αποδεχτούν το συγκεκριμένο σχέδιο, όντας προφανώς σε συνεννόηση με την κυβέρνηση.

Απορρίπτουμε συλλήβδην το μέτρο της επιστολικής ψήφου που δεν διασφαλίζει τη μυστικότητα και αμεσότητα της ψήφου, δημιουργώντας μεγάλες αμφιβολίες για το αδιάβλητο των εκλογών.

«Pass» ανέργων

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Στην απαράδεκτη λογική των pass και των διαφόρων «καλαθιών» εντάσσεται και το επίδομα ανεργίας με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το «μίνι Ασφαλιστικό».

Το νομοσχέδιο προβλέπει αφενός ότι το επίδομα θα καταβάλλεται αποκλειστικά με τη μορφή προπληρωμένης κάρτας και αφετέρου ότι θα επιτρέπεται η ανάληψη μετρητών μόνο κατά το 50% του επιδόματος, ενώ το υπόλοιπο θα καταναλώνεται υποχρεωτικά σε εμπορικά καταστήματα.

Η κυβέρνηση, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων, κλιμακώνει την επίθεση στα μεγαλύτερα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής, καθορίζοντας μέχρι και το πώς θα ξοδευτεί το ψευτοεπίδομα των 430 ευρώ που παίρνει μόνο το 12% - 14% από το 1 εκατ. περίπου εγγεγραμμένων ανέργων!

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, για το μισό του επιδόματος θα μπορεί να γίνει ανάληψη σε μετρητά, ενώ το άλλο μισό θα πρέπει αναγκαστικά να καταναλωθεί σε αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών με την προπληρωμένη κάρτα. Λες κι υπήρχε περίπτωση ο άνεργος να ...αποταμιεύσει τα χρήματα και να μην τα ξοδέψει μέχρι τελευταίας δεκάρας για τις πιο ζωτικές ανάγκες επιβίωσης!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ο λαός του Εβρου να βγει στον αγώνα με το δικό του σχέδιο, για τις δικές του ανάγκες

 

Μακριά από τις ανάγκες των πολλών τα κυβερνητικά «σχέδια για την ανασυγκρότηση» του νομού

 

INTIME NEWS

«Εχει τεράστια σημασία ο λαός του Εβρου και όλης της Θράκης να απορρίψει τα κάθε είδους "σχέδια για την ανασυγκρότηση" και να βγει στον αγώνα με το δικό του σχέδιο για την κάλυψη των άμεσων και ζωτικών αναγκών του για την επιβίωση», τονίζει η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ με αφορμή την εκδήλωση της Αντιπεριφέρειας Εβρου όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο «ανασυγκρότησης και ανάπτυξης του Εβρου», από την Ειδική Επιτροπή που συνέστησε η κυβέρνηση.

Η ΕΠ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης επισημαίνει ότι η παρουσίαση δεν προσέφερε τίποτα καινούργιο σε όσα μέχρι σήμερα γνωρίζει ο λαός της περιοχής: Αποζημιώσεις - ψίχουλα για τους πληγέντες, αντιπλημμυρικά έργα ανεπαρκή και αποσπασματικά, που δεν θωρακίζουν πόλεις, χωριά, σπίτια, μαγαζιά, καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες και κρίσιμες δημόσιες υποδομές - κάτι που άλλωστε αναδείχθηκε και πρόσφατα με τα πρωτοβρόχια - και, πάνω απ' όλα, μπίζνες πάνω στα καμένα, στα πρότυπα της Εύβοιας.