Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Το ρολόι (και στην κάλπη) δείχνει ώρα... ΚΚΕ!

 


Στρατιωτικά «αυτάρκη» θέλει την ΕΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...

«Στρατηγική αυτονομία» ζητάει το ΠΑΣΟΚ

για να είναι η ΕΕ «ισχυρή, ανταγωνιστική».

«Ισχυρή (...) αυτόνομη, φιλειρηνική» ΕΕ

ζητάει και ο ΣΥΡΙΖΑ 2 - Νέα Αριστερά.

«Είναι καιρός για τη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ»

δήλωνε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου...

* * *

Μα καλά (θα σκεφτεί κανείς)

τι μύγα τους τσίμπησε όλους με την «αυτονομία» της ΕΕ;

Την απάντηση δίνουν όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά...

«Χρειαζόμαστε μια ένωση ασφάλειας και άμυνας,

η οποία θα συμπληρώνει το ΝΑΤΟ»

ξεκαθαρίζει η Μέτσολα (του Ευρωκοινοβουλίου).

Χρειαζόμαστε «ευρωστρατό» υπερθεματίζει ο Κασσελάκης...

«Η στρατηγική αυτονομία υπερβαίνει τις έννοιες της ασφάλειας και της άμυνας»

συμπληρώνει ο Σαχινίδης του ΠΑΣΟΚ

(θεωρώντας προφανώς «ένα το κρατούμενο» την ασφάλεια και την άμυνα).

Οταν η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται για απάτες μέσω κλωνοποίησης φωνής...

 

Η πιο κοινή απάτη στις ΗΠΑ το 2023 ήταν η απάτη αντιποίησης προσώπου. Αναφέρθηκαν στις αρχές 856.000 περιπτώσεις, με οικονομική απώλεια για τα θύματα 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η απάτη αυτή, φυσικά, δεν περιορίζεται στις ΗΠΑ, αλλά είναι εκτεταμένη πρακτική και σε πολλές άλλες χώρες. Αρχικά οι απατεώνες προσποιούνται οικειότητα ή εμφανίζονται ως κάποια κρατική αρχή, ίσως κλέβοντας τη φυσική ή ψηφιακή ταυτότητα ενός φίλου ή συγγενούς, ή ισχυριζόμενοι ότι είναι αντιπρόσωποι τράπεζας, αστυνομικοί κ.ο.κ. Στη συνέχεια, με αυτό το προσωπείο καλούν, στέλνουν SMS ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσπαθώντας να αποσπάσουν από τα θύματα χρήματα με διάφορες προφάσεις.

Τώρα η κακόβουλη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) προσφέρει σε αυτές τις απάτες ένα πρόσθετο επίπεδο αληθοφάνειας: Φτηνές υπηρεσίες κλωνοποίησης φωνής, που μπορεί εύκολα κάποιος να χρησιμοποιήσει κακοπροαίρετα, επιτρέπουν την πραγματοποίηση εξαιρετικά πειστικών τηλεφωνικών κλήσεων, με τη φωνή ενός άλλου ανθρώπου. Αυτά τα εργαλεία ΤΝ χρησιμοποιούν φωνητικά δείγματα (ίσως από βίντεο που ανέβασε κάποιος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ή από κάποιο υποτίθεται τηλεφώνημα σε «λάθος αριθμό») για να παράγουν ηχητικά αντίγραφα της κλεμμένης φωνής, που μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για να ειπωθεί οτιδήποτε με την ξένη φωνή. Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η περίπτωση γνωστής Αμερικανίδας ηθοποιού, που κατηγόρησε την OpenAI, ότι παρότι η ίδια δεν δέχτηκε, η εταιρεία έδωσε τη φωνή της στο ChatGPT.

Eυρωπαϊκή Eνωση και ναρκωτικά: Παντού. Τα πάντα. Ολοι

 

«Παντού. Τα πάντα. Ολοι». Με αυτήν τη φράση, το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά (EMCDDA) στην τελευταία του έκθεση σχολιάζει την αύξηση της διαθεσιμότητας, της χρήσης και των προβλημάτων που πλέον απορρέουν από αυτήν στην ΕΕ. Στην ΕΕ των 83 εκατ. χρηστών, στην ΕΕ που έχει καταστεί σημαντικός παραγωγός ναρκωτικών ουσιών τόσο για εγχώρια κατανάλωση όσο και για την παγκόσμια αγορά, στην ΕΕ των 880 νέων ψυχοδραστικών ουσιών που εντοπίστηκαν μόνο το 2021, στην ΕΕ που οι θεραπευτικές υπηρεσίες απεξάρτησης υπολείπονται σταθερά των αναγκών, όπως η ίδια έκθεση σημειώνει.

Η πορεία αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη, μιας και η επίσημη πολιτική της ΕΕ γύρω από τα ναρκωτικά αναγκαστικά δεν μπορεί να ξεφύγει από τον ίδιο τον χαρακτήρα της ΕΕ ως ιμπεριαλιστικής ένωσης: Τα ναρκωτικά, ως εμπόρευμα, συνδέονται με τους στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης μέσα στο πλέγμα των αστικών ανταγωνισμών, κυρίως με τις ΗΠΑ, άρα η όποια διαχείριση του προβλήματος είναι «τόσο όσο», ώστε να μην μπαίνουν εμπόδια στην καπιταλιστική κερδοφορία.

Δεν είναι άλλωστε μακρινές οι μνήμες από την περίοδο της πανδημίας, όπου η νομιμοποίηση της κάνναβης παρουσιάστηκε στα Κοινοβούλια πολλών χωρών, π.χ. Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, από βουλευτές κομμάτων ποικίλων χρωματισμών, ως απάντηση στη νέα διαφαινόμενη κρίση. Δεν είναι τυχαίες οι απανωτές έρευνες, που, κάτω από ένα μονόπλευρο βιολογικό πρίσμα, παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια ναρκωτικές ουσίες ως θεραπεία ψυχικών διαταραχών, ακόμα και της ίδιας της εξάρτησης!

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 25 - 26 Μάη


 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 25 - 26 Μάη 2024:

 

  • ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΟΡΟΪ∆ΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ: ∆ική μας η ακρίβεια...δικά τους τα κέρδη. «Ως εδώ» με πιο δυνατό ΚΚΕ! «Ως εδώ» με πιο δυνατό ΚΚΕ!
  • ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΗ: Μάχη μέχρι την τελευταία ώρα,να μη χαθεί καμιά ψήφος!
  • ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024: Οι φοιτητές ξέρουν να νικούν! Με ψήφο στο ΚΚΕμπορούν να κάνουν τη διαφορά και στις ευρωεκλογές.
  • ΚΙΝ∆ΥΝΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ: Να μην τολμήσουν να αγγίξουν αξιωματικούς και στρατευμένους που αντιδρούν!
  • ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Κλιμάκωση στα μέτωπα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑ∆ΑΚΗ: Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν έχει ημερομηνία λήξης το βράδυ των εκλογών.
  • 50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «Ο∆ΗΓΗΤΗ»: «Επιστρέφει»στην Γκράβα το Σάββατο 25 Μάη.
  • Με βαθιά συγκίνηση ο αποχαιρετισμός στον σύντροφο Γιώργο Λαμπράκη.