Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Στο κενό


«Μαύρο χιούμορ» έκανε χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκης, στη συνάντηση με σωματεία των απεργών ναυτεργατών, ζητώντας να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους για να μην παρεμποδίζεται η μεταφορά των εμβολίων στα νησιά και καθυστερεί το πρόγραμμα των εμβολιασμών! Μιλάμε για πραγματική πρόκληση και ειρωνεία σε βάρος ναυτεργατών και νησιωτών. Για ποιον «αποκλεισμό» μιλάει η κυβέρνηση, όταν τα νησιά μένουν για μέρες και βδομάδες χωρίς καράβι στη διάρκεια του χειμώνα, αφού οι εφοπλιστές έχουν το «ελεύθερο» να αποδρομολογούν τα πλοία τους στις μη κερδοφόρες γραμμές ή να προσαρμόζουν τα δρομολόγια στους στόχους της κερδοφορίας τους; Για ποια καθυστέρηση των εμβολιασμών μιλάνε, όταν με ευθύνη της κυβέρνησης αυτοί γίνονται με το σταγονόμετρο; Οταν οι φαρμακοβιομηχανίες ρυθμίζουν την παραγωγή και τη διανομή με αποκλειστικό κριτήριο τα κέρδη τους, στερώντας τον λαό από το πολύτιμο εμβόλιο; `Η μήπως δεν ξέρει ο υπουργός ότι εξαιτίας της γύμνιας της ΠΦΥ, υπάρχουν νησιώτες που πρέπει να κάνουν ολόκληρο ταξίδι μέσα στο καταχείμωνο για να εμβολιαστούν; Είναι αισχρά τα όσα λέει η κυβέρνηση, αν και δεν προκαλούν κάποια έκπληξη, αφού είναι γνωστή η προσπάθεια «διέγερσης» του «κοινωνικού αυτοματισμού» από όλες τις κυβερνήσεις απέναντι στις απεργίες, ιδιαίτερα αυτές των ναυτεργατών. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι και τώρα θα πέσει στο κενό.

Οχι στις μονάδες καύσης επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων στη ΒΙΠΕ Σίνδου


Περιοδεία χτες σε Καλοχώρι και Σίνδο από τον βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Στολτίδη

 

Περιοδεία σε Καλοχώρι και Σίνδο πραγματοποίησε χτες το πρωί κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, μαζί με τον βουλευτή του Κόμματος Λεωνίδα Στολτίδη, στο πλαίσιο της πολύμορφης παρέμβασης που βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα του λαού και τις επιπτώσεις από τη σχεδιαζόμενη λειτουργία δύο μονάδων αποτέφρωσης επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων στη ΒΙΠΕ Σίνδου.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, τα στελέχη του ΚΚΕ μοίρασαν πλατιά την ανακοίνωση της ΤΟ Δυτ. Θεσσαλονίκης με τη θέση του Κόμματος για τις μονάδες αποτέφρωσης και συνομίλησαν με εργαζόμενους και επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και με εκπροσώπους του Τοπικού Συμβουλίου Σίνδου. Σε κάθε σταθμό, τόσο στο Καλοχώρι όσο και στη Σίνδο, αναδείχθηκαν η αντίθεση του λαού στα θανατηφόρα σχέδια του κεφαλαίου για την περιοχή και η συμφωνία του ότι για να εμποδιστούν απαιτούνται οργάνωση και αγώνας.

Τα στελέχη του ΚΚΕ αναφέρθηκαν στους κινδύνους και τις επιπτώσεις που θα προκύψουν στην υγεία, στο έδαφος, στο υπέδαφος και τον αέρα από την εγκατάσταση και λειτουργία των δύο Μονάδων Θερμικής Επεξεργασίας Υγειονομικών Αποβλήτων που επιδιώκουν να λειτουργήσουν οι εταιρείες «ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ» και «POLYGREEN» στη ΒΙΠΕ της Σίνδου, σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένες περιοχές.

Τα φώτα να στραφούν στους καταναγκασμούς που διευκολύνουν δράστες και φιμώνουν θύματα (VIDEO)



Τα φώτα να στραφούν στους οικονομικούς, κοινωνικούς και εργασιακούς καταναγκασμούς που διευκολύνουν τους δράστες και φιμώνουν τα θύματα, σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή για τις καταγγελίες που έχουν γίνει για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση.

Τόνισε ότι ο βούρκος που αναπαράγει τη βια κατά των γυναικών και ευάλωτων ανθρώπων πηγάζει από την καπιταλιστική σαπίλα και υπογράμμισε ότι η ασπίδα προστασίας είναι ο συλλογικός αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό και στην υπουργό Πολιτισμού για την υπόθεση Λιγνάδη και τόνισε ότι τον έπαυσαν τα θύματα και η κατακραυγή, ενώ η κυβέρνηση αναγκαστικά σύρθηκε πίσω από τις εξελίξεις για να καλύψει τις ευθύνες της.

Μήπως η τηλεργασία είναι παλιός στόχος; Ένα ερευνητικό άρθρο από το μακρινό 1984...

 


To 1984 δημοσιεύτηκε έρευνα με τίτλο «Δουλεύοντας στο σπίτι με υπολογιστές: Θέματα εργασίας και μη» (Working at Home with Computers: Work and Nonwork Issues των Margrethe H. Olson και SophiaB. Primps). 

Αντιγράφουμε σχολιάζοντας:

Η έρευνα, εστιάζοντας σε επιχειρήσεις όπως ασφαλιστικές εταιρείες, τηλεπικοινωνίες, του χρηματοπιστωτικού τομέα, αναφέρει: «Τέτοιες εταιρείες έχουν εκφράσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την τηλεργασία έως τώρα». Ειδικά για τις εταιρείες τεχνολογίας ενδιαφέρονται παραπάνω, αφού αναφέρουν ότι «η αγορά που θα δημιουργηθεί για τα προϊόντα τους» θα μεγαλώνει «όσο (σημ.: η τηλεργασία) θα γίνεται ευρέως αποδεχτή». 

«Χωρίς ανάσα» τα αντιλαϊκά μέτρα για να φορτώσουν την κρίση στο λαό


Μέσα στον Μάρτη, με στόχο να ψηφιστεί τον Απρίλη, φέρνει η κυβέρνηση το αντεργατικό τερατούργημα

 

«Η ενισχυμένη εποπτεία για την Ελλάδα θα συνεχιστεί παράλληλα με τον μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, με βάση τη θετική μέχρι σήμερα εμπειρία από την αλληλεπίδραση μεταξύ της ενισχυμένης εποπτείας και του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου». Αυτό επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην 9η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που δημοσιοποίησε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με έμφαση στην κλιμάκωση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, τόσο από την πλευρά της «μεταμνημονιακής» εποπτείας που εφαρμόζεται στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας, όσο και από το πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου και των αναμενόμενων εκταμιεύσεων από το «Ταμείο Ανάκαμψης» προς τους επιχειρηματικούς ομίλους.
«Στη σειρά» τα αντιλαϊκά τερατουργήματα

Σε γενικές γραμμές η Κομισιόν διαπιστώνει «ικανοποιητική πρόοδο όσον αφορά την υλοποίηση ορισμένων μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η δυναμική των μεταρρυθμίσεων επιβραδύνθηκε λόγω των δύσκολων περιστάσεων που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού».

Αυτά την ώρα που η κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει την πανδημία ως «ευκαιρία» για να περάσει πάνω από 100 αντιλαϊκά νομοσχέδια, προϊδεάζοντας και για τα όσα βρίσκονται μπροστά, προκειμένου και η νέα καπιταλιστική κρίση να φορτωθεί στο λαό.