Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

ΛΙΒΑΝΟΣ Στοχευμένη ισραηλινή επίθεση εναντίον διασωστών του Ερυθρού Σταυρού της χώρας


Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Πηγή: Associated Press

 

Τέσσερις νοσηλευτές του Λιβανικού Ερυθρού Σταυρού τραυματίστηκαν στην πόλη Σαρμπίν στα νότια της χώρας, μετά από στοχευμένη επίθεση του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση ανέφερε πως οι νοσηλευτές ήταν σε αποστολή διάσωσης -μαζί με δυνάμεις του ΟΗΕ- σε βομβαρδισμένο σπίτι της πόλης σήμερα το πρωί όταν δεύτερη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε την περιοχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σπίτι χτυπήθηκε για δεύτερη φορά με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι νοσηλευτές αλλά και να προκληθούν σημαντικές ζημιές στα δύο ασθενοφόρα που βρίσκονταν εκεί.

Η σημερινή επίθεση αποδεικνύει πως το Ισραήλ πλέον στοχεύει εκτός από άμαχο πληθυσμό και δυνάμεις επέμβασης του Λιβάνου. Άλλωστε είχε προηγηθεί την περασμένη Δευτέρα επίθεση εναντίον πυροσβεστών στο Μπιντ Τζμπέιλ, με αποτέλεσμα τον θάνατο 10 ατόμων που προσπαθούσαν να περιορίσουν πυρκαγιά.

Αυτό κατήγγειλε και ο Mahmoud Karaki, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας που είπε ότι 18 από τα κέντρα της επιτροπής έχουν γίνει «άμεσος στόχος» από το Ισραήλ τον περασμένο χρόνο. «Σε όλα τα κέντρα που στοχοποιήθηκαν δεν υπήρχαν στρατιωτικοί στόχοι δίπλα τους ή μέσα τους» ανέφερε και πρόσθεσε πως το Ισραήλ προσπαθεί να δικαιολογήσει με ψέμματα αυτό που συμβαίνει.

Πλέον, ο αριθμός των δολοφονημένων από το Ισραήλ διασωστών στον Λίβανο έχει ξεπεράσει τους 100 σε ένα χρόνο.

(Πηγή: Al Jazzera)

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου