Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ (ΣΕΒ), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ BUSINESSEUROPE


Προσδοκούμε ουσιαστική πρόοδο στη δημιουργία περιβάλλοντος φιλικού στην επιχειρηματικότητα.

Η ανάπτυξη οδηγεί στην έξοδο από την κρίση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση του ευρώ, εξέφρασε, σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος,http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/blog-post_9445.html μιλώντας σε συνέδριο της ευρωπαϊκής εργοδοτικής οργάνωσης BusinessEurope με θέμα: «Η ανάπτυξη οδηγεί στην έξοδο από την κρίση». Το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο και τον επίτροπο αρμόδιο για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Ο πρόεδρος της BusinessEurope, Γιούργκεν Τούμαν δήλωσε: «Η Ευρώπη χρειάζεται ένα ισχυρό πρόγραμμα επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας. Αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις δεν γίνεται να συνεχίσουν να προτείνουν μέτρα που αυξάνουν το επιχειρηματικό κόστος και, ταυτόχρονα, να παραπονιούνται ότι είμαστε τελευταίοι σε ανάπτυξη».


Σύμφωνα με την BusinessEurope, η διασφάλιση του ευρώ, η βελτίωση των δημόσιων οικονομικών και η επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων, η απελευθέρωση της Ενιαίας Αγοράς και η εξάπλωση του εξωτερικού εμπορίου της ΕΕ, αποτελούν τα πέντε σημεία που θα μπορούσαν να τονώσουν την ανάπτυξη και να οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε: «Η Ελλάδα καλείται να επιδείξει έμπρακτα ότι είναι αποφασισμένη να αλλάξει, επιταχύνοντας αποφασιστικά τις δομικές μεταρρυθμίσεις ενώ, παράλληλα, να αντιμετωπίζει τις πιο αρνητικές επιπτώσεις της λιτότητας και της ύφεσης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία» και εξέφρασε την ελπίδα ότι, στο πλαίσιο αυτό, η νέα κυβέρνηση θα κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά.

«Προσδοκούμε ουσιαστική πρόοδο στη δημιουργία περιβάλλοντος φιλικού στην επιχειρηματικότητα, συντονισμένη προσπάθεια να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί της αποταμίευσης και των επενδύσεων, καθώς και αποφασιστικότητα στον περιορισμό του κρατικού παρεμβατισμού και του μεγέθους του δημόσιου τομέα. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και πρέπει να συντελεσθεί το ταχύτερο δυνατόν» ανέφερε ο Δ. Δασκαλόπουλος.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση, από μόνη της, όσα πολυσέλιδα μνημόνια και να εφαρμόσει. Η προσπάθεια της Ελλάδας μπορεί να επιτύχει μόνο στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση του ευρώ, μιας απάντησης της Ευρώπης στην ίδια την υπαρξιακή της κρίση».

Σύμφωνα με τον Δ. Δασκαλόπουλο, η γενικευμένη έλλειψη εμπιστοσύνης στο κοινό νόμισμα, στους θεσμούς, στο τραπεζικό σύστημα, αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη, οδηγεί σε οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα και έχει ως αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή.

«Στην Ελλάδα, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την έννοια, αλλά και τις επιπτώσεις της έλλειψης εμπιστοσύνης. Πληρώνουμε βαρύ τίμημα, με τη μορφή κοινωνικών αναταραχών και πολιτικής αστάθειας, βιώνουμε μια οικονομική αβεβαιότητα χωρίς προηγούμενο, ύφεση που συνεχώς βαθαίνει και ένα τραπεζικό σύστημα σε νεκρική ακαμψία» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΕΒ υπογράμμισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ και βλέπει το εθνικό μέλλον μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Το ίδιο ισχύει και για τις πολιτικές δυνάμεις. Αντιευρωπαϊκές απόψεις συναντώνται μόνο στα περιθωριακά άκρα του πολιτικού φάσματος».
σ σ. τώρα που έγιναν και υπουργοί οικονομικών! ΙΟΒΕ = ΣΕΒ   http://www.economia.gr/index.php?dispatch=pages.view&page_id=2105 .Βοήθεια μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου