Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Ενισχύονται το ηλεκτρονικό φακέλωμα και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της ΕΕ


Associated Press
Ενα ακόμη μέσο ενίσχυσης του ηλεκτρονικού φακελώματος των λαών, το «Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Αδειας Ταξιδιού» (ETIAS), συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
 Πρόκειται για μία ακόμη βάση δεδομένων που θα συγκεντρώνει στοιχεία υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι θέλουν να ταξιδέψουν στην ΕΕ και δεν έχουν υποχρέωση έκδοσης VISA προκειμένου να εκδίδεται ή να μην εκδίδεται «άδεια ταξιδιού», ενώ θα διασυνδέεται με άλλες (Eurodack, VIS, SIS ΙΙ, ακόμη και της Interpol) και θα έχουν πρόσβαση σ' αυτήν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της ΕΕ (Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, Europol) και των κρατών - μελών.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, καταδίκασε τη συγκεκριμένη πρόταση, που επεκτείνει το υπάρχον πλέγμα κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ, και ζήτησε να καταργηθούν οι τρομονόμοι και όλο το το ευρωενωσιακό αντιλαϊκό πλέγμα καταστολής και φακελώματος.

Στην ομιλία του, απευθυνόμενος στον αρμόδιο επίτροπο Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλο, ανέφερε τα παρακάτω:

«Κύριε Αβραμόπουλε, οι επικίνδυνες αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής συνιστούν μνημείο αντιδραστικότητας. Ενισχύουν το υπάρχον πλέγμα κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ, που επεκτείνει η εν λόγω έκθεση, τόσο στα σύνορα όσο και στην ενδοχώρα κάθε κράτους - μέλους. Είχαμε την "ελευθερία" της Σένγκεν, με το όργιο φακελώματος με όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους - δακτυλικά αποτυπώματα, βιομετρικά δεδομένα κ.ά. Τώρα, και με το ETIAS, η VISA, που είχε καταργηθεί για ταξιδιώτες τρίτων χωρών, επανέρχεται με τη μορφή "άδειας", την οποία η Συνοριοφυλακή μπορεί κι αυτήν ακόμα να την απορρίψει.

Μέχρι αποδείξεως του εναντίου, τυλίγονται άνθρωποι σε μια κόλλα χαρτί, στο όνομα της "καταπολέμησης της τρομοκρατίας", της αποκαλούμενης "παράνομης μετανάστευσης", της σκόπιμα θολής και αυθαίρετης έννοιας της "ριζοσπαστικοποίησης". Εκμηδενίζονται τα ποσοστά προσφύγων, διωκόμενων ανθρώπων που δικαιούνται πολιτικό άσυλο και διεθνή προστασία.

Να καταργηθούν οι τρομονόμοι κι όλο το ευρωενωσιακό αντιλαϊκό πλέγμα καταστολής και φακελώματος, που και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Ελλάδα υλοποιεί απαρέγκλιτα».

Ριζοσπάστης   Παρασκευή 6 Ιούλη 2018

1 σχόλιο:

  1. Μας Εκπλήσουν οι Του ΚΚΕ από την "Ξυράφι" Ανάλυση Τους!

    Αυτό Είναι .... Εξυπνάδα!!! Αλλά παρόλα αυτά Τους Λυπάμαι!!! ... κακομοίριδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή