Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Καταλήψεις σχολείων για τη διασφάλιση της υγείας και της εκπαίδευσης (ΦΩΤΟ)

 

 

Πάνω από 40 αριθμούν τα σχολεία στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, στα οποία οι μαθητές τους πραγματοποιούν κατάληψη με το πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης, απαιτώντας έως 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, όχι κάμερες στα σχολεία.

Ενδεικτικά, υπό κατάληψη βρίσκονται τα: 1ο και 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Πολίχνης, 1ο, 2ο, 3ο και 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, 1ο, και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο και 6ο Γυμνάσιο Εύοσμου, 1ο και 2ο ΓΕΛ Εύοσμου, 1ο και 3ο Γυμνάσιο Κορδελιού, ΕΠΑΛ Κορδελιού, 1ο και 2ο ΓΕΛ Συκεών, 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Συκεών, το ΓΕΛ Μαγνησίας, το 3ο Γυμνάσιο Εχεδώρου, το ΕΠΑΛ Λαγκάδα, το 2ο Γυμνάσιο Κάτω Τούμπας, το 27ο και το 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις των μαθητών, στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Παύλου Μελά και στο Δημαρχείο Ευόσμου.

Στο πλευρό τους οι μαθητές έχουν την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία ξεκαθαρίζει ότι «οι μαθητές στην συντριπτική τους πλειοψηφία διεκδικούν μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, σχολική στέγη, επιπλέον εργαζόμενους στην καθαριότητα, κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, συντήρηση σχολείων, ασφαλή κτίρια, εξοπλισμό εργαστηρίων». (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση)

Το Συντονιστικό καταγγέλλει ταυτόχρονα και την προσπάθεια συκοφάντησης του αγώνα των μαθητών από διάφορα ΜΜΕ που εντελώς απροκάλυπτα θάβουν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, τσουβαλιάζοντάς τα σκόπιμα με το «όχι στη μάσκα» που προωθείται από ορισμένες μειοψηφίες και βολεύει άψογα την κυβερνητική προπαγάνδα.

Οξυμένα προβλήματα

Αποκαλυπτική είναι η εικόνα από τα σχολεία στους δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στο 3ο Γυμνάσιο Κορδελιού, που συστεγάζεται με το 6ο Δημοτικό, μαθητές Γυμνασίου κάνουν μάθημα στην αυλή, επειδή δύο αίθουσες στο υπόγειο του σχολείου κρίθηκαν ακατάλληλες.

Εκατοντάδες μαθητές κάνουν μάθημα σε υπόγεια, σε αίθουσες που δεν αερίζονται, ο ένας πάνω στον άλλο στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου, στο 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, στο ΓΕΛ Κορδελιού κ.α.

Σε όλα τα ΕΠΑΛ και στη συντριπτική πλειοψηφία των Γυμνασίων και Λυκείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης λειτουργούν τμήματα με 25-27 μαθητές.

Στο ΕΠΑΛ Ευόσμου δεν χωρούσαν να γραφτούν άλλοι μαθητές και τους στείλανε στο Κορδελιό, αναγκαστικά με το λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Στο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων 6 τμήματα ανά τάξη με μία καθαρίστρια σε όλο το σχολείο. Στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης 1.200 μαθητές με τμήματα υπεράριθμα προαυλίζονται μαζί. Βιβλία δεν έχουν δοθεί ακόμα σε κανένα ΕΠΑΛ.

Στα Διαβατά οι μαθητές είτε πάνε στο ΕΠΑΛ είτε πάνε σε ΓΕΛ πρέπει να ξυπνάνε δύο ώρες πριν και να στοιβάζονται σαν σαρδέλες στο λεωφορείο του ΟΑΣΘ μαζί με τους εργάτες που εκείνη την ώρα πάνε για δουλειά στα εργοστάσια της περιοχής, γιατί τα πιο κοντινά σχολεία είναι σε διπλανά και παραδιπλανά χωριά!

Την ίδια ώρα κλείνουν ή δεν έχουν εγκριθεί τμήματα Ομάδων Προσανατολισμού στο 3ο Γυμνάσιο - Λυκειακά Τμήματα Μενεμένης2ο, 4ο και 7ο ΓΕΛ Πολίχνης5ο Γυμνάσιο - Λυκειακά Τμήματα Ωραιοκάστρου, Τομείς και ειδικότητες στο 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, στο ΕΠΑΛ Κορδελιού, στο ΕΠΑΛ Νεάπολης.

 










 

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου