Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Η μνήμη της Αντιφασιστικής Νίκης δεν σβήνει. Ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλον!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 9η ΜΑΗ

 

 

Σε ανακοίνωσή της για την 9η Μάη, ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, η Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, αναφέρει:

«Ο Κόκκινος Στρατός πριν 76 χρόνια, ύψωσε την Κόκκινη Σημαία στο Ράιχσταγκ, σηματοδοτώντας τη Μεγάλη Aντιφασιστική Νίκη των Λαών και τη συντριβή του ναζισμού. Μια σκληρή και αιματηρή πάλη, στην οποία ηγήθηκε η Σοβιετική Ένωση με την αποφασιστική συμβολή πολλών αντιφασιστικών, παρτιζάνικων κινημάτων, με επικεφαλής τα ΚΚ.

Η πιο βάρβαρη δικτατορία του κεφαλαίου στην Ευρώπη τερματίστηκε χάρη στην τεράστια θυσία εκατομμυρίων Σοβιετικών στρατιωτών, παρτιζάνων και αντιφασιστών μαχητών.

Σ' αυτήν την τιτάνια πάλη η εξουσία της εργατικής τάξης, η σοβιετική εξουσία έδειξε την ανωτερότητα της σε όλα τα επίπεδα.

Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία καταδικάζει τις προσπάθειες των απολογητών του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, σάρκα από τη σάρκα του οποίου είναι και ο φασισμός, να ξαναγράψουν την Ιστορία που γράφτηκε με το αίμα των λαών. Καταγγέλλουμε ειδικά την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, που ηγείται στην Ευρώπη σε αυτήν την προσπάθεια αναθεώρησης της Ιστορίας, της αμαύρωσης του σοσιαλισμού, που συνοδεύεται από διώξεις και περιορισμούς στις δράσεις των κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων.

76 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη των λαών οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα σε όλον τον κόσμο έρχονται αντιμέτωποι με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, τα κοινωνικά αδιέξοδα της νέας βαθιάς κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, που ο απάνθρωπος χαρακτήρας του γίνεται ιδιαίτερα εμφανής στις συνθήκες της πανδημίας του Covid-19, εξαιτίας της αποδυνάμωσης των δημόσιων συστημάτων υγείας, της εμπορευματοποίησης της υγείας.

Η επέτειος της Αντιφασιστικής Νίκης δείχνει στους λαούς το δρόμο της πάλης για την ανατροπή του αρνητικού συσχετισμού, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση, για να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση, για το σοσιαλισμό!».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου