Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Απευθείας στήριξη Μητσοτάκη στη βαρβαρότητα του κράτους-δολοφόνου

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ ΜΕ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ


«Αγαπητέ Bibi» αποκάλεσε τον αιματοβαμμένο πρωθυπουργό του Ισραήλ

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Τη συνενοχή στο έγκλημα του κράτους-δολοφόνου σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας σηματοδότησε η επίσκεψη στο Ισραήλ και η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.

Αποκαλώντας τον αιματοβαμμένο πρωθυπουργό του Ισραήλ «αγαπητέ Bibi», ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέδειξε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι στην πρώτη γραμμή εκείνων που στηρίζουν απροκάλυπτα τη βαρβαρότητα σε βάρος ενός φυλακισμένου λαού, του Παλαιστινιακού, στο όνομα της «αυτοάμυνας». Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κ. πρωθυπουργέ, αγαπητέ Bibi. Έρχομαι εδώ όχι μόνο ως σύμμαχος, αλλά ως αληθινός φίλος. Αυτό που συνέβη ήταν πραγματικά φρικτό. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε και υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Κάναμε μια πολύ σαφή διάκριση μεταξύ της Χαμάς και του Παλαιστινιακού λαού. Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε και να ελπίζουμε πως ό,τι και αν συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος. Μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξή μας, τη βοήθειά μας».

Ο Κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει στο κράτος-δολοφόνο το «δικαίωμα» στον σφαγιασμό των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας όπου σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς σχεδόν 5.000 Παλαιστίνιοι εκ των οποίων σχεδόν 2.000 είναι τα νεκρά παιδιά! 

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αποκάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του «καλέ μου φίλε Κυριάκο» και πρόσθεσε: «Χαίρομαι πολύ που σε βλέπω εδώ. Πάντα λέω ότι το καλύτερο πράγμα εκτός από το να στέκεσαι στο πλευρό του Ισραήλ, είναι να βρίσκεσαι στο Ισραήλ. Στο Ισραήλ, όπως κάνεις εσύ». Ανάφερε ακόμα πως «εκτιμώ την αλληλεγγύη σας, της κυβέρνησής σας και του ελληνικού λαού, αυτή τη σκοτεινή ώρα» και ισχυρίστηκε ότι «είναι μια μάχη του πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα» και ταύτισε την Χαμάς με τον ISIS για να δικαιολογήσει το έγκλημα στη Γάζας, υποστηρίζοντας πως «είμαστε στη μεριά του πολιτισμού και πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί απέναντι στη Χαμάς, που είναι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ειπώθηκε το παραμικρό στο διάλογο των δύο πρωθυπουργών για τον ισραηλινό βομβαρδισμό του ελληνορθόδοξου μοναστηριού του Αγ. Πορφυρίου όπου υπήρξαν θύματα, ούτε για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου «Αλ Αχλί» της Γάζας με εκατοντάδες νεκρούς.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου