Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Αντισυστημικοί

 

Πηγή: Associated Press

 

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στη Γερμανία οι αποκαλύψεις για την πρόσφατη μυστική συνάντηση της ακροδεξιάς «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» (AfD), κατά την οποία έκανε προγραφές για μαζικές απελάσεις μεταναστών, αλλά και ντόπιων που δεν συμβαδίζουν με τις ρατσιστικές και άλλες «αξίες» της.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι στη συνάντηση συμμετείχαν και στελέχη της «Ενωσης Αξιών», μιας πρόσφατης πολιτικής διάσπασης από το μέχρι πρότινος κυβερνών Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα (CSU). Σ' αυτό το πολιτικό σχήμα συμμετέχουν μάλιστα και εν ενεργεία βουλευτές των δύο κομμάτων, ενώ στην ηγεσία του είναι ο ίδιος ο πρώην επικεφαλής της «Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος», Χ. Γ. Μάασεν, ο οποίος - μ' αυτήν την ιδιότητα - ήταν υπεύθυνος και για την «προστασία»... από την ακροδεξιά.

Με δυο λόγια, ακριβώς όπως αποδείχθηκε και στη χώρα μας με τις «υψηλές διασυνδέσεις» της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής και των πολιτικών απογόνων της με υψηλόβαθμα στελέχη και θύλακες του κρατικού μηχανισμού, παντού και πάντα ...πιο σύστημα πεθαίνεις για όλα αυτά τα «φυντάνια», που οι καπιταλιστές αμολάνε και μαζεύουν κατά το δοκούν, όλως τυχαίως κάθε φορά που αρχίζουν - όπως σήμερα στη Γερμανία - τα ζόρια και η κρίση.

Οχι βέβαια ότι ανακαλύπτουμε την Αμερική, αλλά καλό είναι όλα αυτά να τα θυμάται κανείς ενόψει και των ευρωεκλογών, όπου από τη μια αρχίζει η «ρεκλάμα» των δήθεν ...αντισυστημικών ακροδεξιών και άλλων, και από την άλλη διαφημίζονται ως τάχα απάντηση τα δήθεν «δημοκρατικά μέτωπα» υπεράσπισης του σάπιου συστήματος με επικεφαλής τον σοσιαλδημοκράτη Γερμανό καγκελάριο Σολτς, των πολέμων και της φτώχειας.

(Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη)

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου