Στην εισήγησή του προς το Υπουργικό Συμβούλιο ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το αντεργατικό νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, που έχει ήδη υλοποιηθεί αλλά και σχεδιάζεται για το επόμενο διάστημα. ως την προσπάθεια να «προσεγγίσουμε τα προηγμένα κράτη της Ευρώπης».
Δυστυχώς για τον Κ. Μητσοτάκη και τα άλλα «εξαπτέρυγα» του εξωραϊσμού της σάπιας και αντιδραστικής ΕΕ επιβεβαιώνεται συνεχώς πως ό,τι αποτελεί «πρόοδο για την ΕΕ» είναι η σφραγίδα για τα εγκλήματα και τις τραγωδίες που βιώνουν οι λαοί σε όλη την Ευρώπη.
Πάντως οι προσπάθειες της κυβέρνησης, συνεπικουρούμενης από τη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση, ώστε να ...«γίνουμε Ευρώπη» έχουν αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό πως συνολικά 14,2 εκατ. άνθρωποι θεωρούνταν φτωχοί (16,8%) το 2022 στη Γερμανία, 100.000 περισσότεροι από ό,τι το 2021 και σχεδόν 1 εκατ. περισσότεροι από το 2019. Ε, στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ -ακόμα και με κριτήρια που πετσοκόβουν την πραγματικότητα, αφού φτωχός θεωρείται μόνο όποιος ζει με κάτω από 500 ευρώ εισόδημα(!)- δείχνουν ότι τουλάχιστον 2,66 εκατομμύρια κάτοικοι βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Ο πρωθυπουργός για να τονίσει τα βήματα προς ένα «πιο αποτελεσματικό και λειτουργικό κράτος» έκανε βαρύγδουπες αναφορές στον νέο Δικαστικό Χάρτη. Όμως, και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιβεβαιώνει με τη σειρά του πως το «πιο αποτελεσματικό κράτος» αφορά την πιο αποτελεσματική ικανοποίηση επιδιώξεων των επιχειρηματικών ομίλων και καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα του λαού. Άλλωστε ο «νέος Δικαστικός Χάρτης», προαπαιτούμενο του «υπερμνημονίου» του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως ρητά αναφέρεται έχει ως στόχο την «εμπιστοσύνη των επενδυτών και των επιχειρηματιών στο οικονομικό περιβάλλον της χώρας» και την «ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας».
Στη συνέχεια, εν μέσω και προεκλογικής περιόδου, αναφέρθηκε στο περιβόητο «μπόνους παραγωγικότητας» στους δημόσιους υπαλλήλους, τη στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις αρνούνται να δώσουν πίσω τον 13ο και 14ο μισθό στους εργαζόμενους στο Δημόσιο λόγω «περιορισμένων δημοσιονομικών αντοχών»...
Ο πρωθυπουργός απογείωσε την κοροϊδία όταν θέλησε να αναφερθεί σε ορισμένες δράσεις, που αναμένεται να γίνουν γνωστές, για τα άτομα με αναπηρίες, αλλά και στο θέμα της ακρίβειας. Για τα άτομα με αναπηρίες, τους χρόνια πάσχοντες και τις οικογένειές τους η πραγματικότητα είναι εφιαλτική με έναν κυκεώνα προβλημάτων που σχετίζονται με το ...ποιος «λογίζεται» ως ανάπηρος μέχρι την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, τις δομές για τη φροντίδα τους κ.λπ.
Όσον αφορά την ακρίβεια, αφού επανέλαβε τα περί «αυξήσεων στους μισθούς», προέτρεψε τους καταναλωτές να παρακολουθούν και να ενημερώνονται από τα ανανεωμένα «καλάθια» για να βρίσκουν τα πιο φθηνά ανάμεσα σε 3.000 προϊόντα… Θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός, είπε, και όλα θα πάνε καλύτερα.
Πάντως μέχρι στιγμής και περιμένοντας να φάμε την Κυριακή του Πάσχα φθηνότερα από πέρυσι, όπως μας είπε πριν λίγες μέρες ο Κ. Μητσοτάκης, λόγω «ανταγωνισμού» και άλλων «ιερών» της καπιταλιστικής οικονομίας, την ώρα που οι δαπάνες για τρόφιμα έχουν αυξηθεί κατά 37% συγκριτικά με το 2011, ο μισθός «πήρε» μόνο ψίχουλα (από 751 ευρώ στα 830) και οι 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες κατέγραψαν το 2022 αύξηση 75% στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), φτάνοντας τα 25,1 δισ. ευρώ! Η «μαγεία» της «ελεύθερης αγοράς»...
Αναφορικά με τις ευρωεκλογές ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τους γνωστούς εκβιασμούς περί «πολιτικής σταθερότητας» ώστε να συνεχίσουν, όπως είπε, να είναι «δυνατές και αποτελεσματικές» οι διεκδικήσεις στην ΕΕ. Φυσικά, δεν περνάει μέρα που να μην προκύπτει και ένα παράδειγμα για το πώς η περιβόητη «πολιτική σταθερότητα» σημαίνει μόνο νέες και πιο επικίνδυνες περιπέτειες για τον λαό, ενώ οι λεγόμενες διεκδικήσεις αφορούν αποκλειστικά τις ανάγκες των μεγάλων ομίλων.
Κλείνοντας, ανέφερε πως οδηγός των προσπαθειών της κυβέρνησης είναι τα ρήματα «ακούμε και προσπαθούμε». Σύμφωνοι, απλά το θέμα είναι ποιους ...ακούς και για ποιους προσπαθείς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου