Να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο και να κρύψει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησής του, επιχειρεί ο πρωθυπουργός σχετικά με την επιβολή 6ήμερης εργασίας, ισχυριζόμενος ότι «πρόκειται για μία πρόσθετη βάρδια εργασίας σε συγκεκριμένους και ελάχιστους κλάδους της οικονομίας», σε μακροσκελή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μάλιστα, για να χρυσώσει το χάπι, ανέφερε πως «αυτές οι επιχειρήσεις θα ελέγχονται από τους επιθεωρητές εργασίας με τη βοήθεια και της ψηφιακής κάρτας», την ώρα που οι επιθεωρήσεις Εργασίας υπολειτουργούν σε όλη τη χώρα εξαιτίας της υποστελέχωσης ενώ η ψηφιακή κάρτα αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο που διευκολύνει την εργοδοσία να επιβάλλει τη δουλειά – λάστιχο.
Οσον αφορά την επιπλέον εργασία, επανέλαβε τους γελοίους ισχυρισμούς ότι μπορεί «να γίνει μόνο με τη συναίνεση του εργαζόμενου», μια συναίνεση που αποσπάται εκβιαστικά κάτω από την απειλή της απόλυσης.
Υπεραμύνθηκε των αντεργατικών μέτρων που έχει νομοθετήσει προς όφελος των εργοδοτών και με το πρόσχημα της ισορροπημένης προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των εργαζομένων, που έχει αξιοποιηθεί διαχρονικά για να περάσουν όλες οι αντιδραστικές και βάρβαρες κατευθύνσεις της ΕΕ για την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», ανέφερε «προστατεύουμε τον εργαζόμενο, μειώνοντας ταυτόχρονα το μη μισθολογικό κόστος για τον εργοδότη και τον εργαζόμενο, κάτι που λειτουργεί ως κίνητρο για την αύξηση της απασχόλησης». Αποκρύπτει έτσι ότι η μείωση του μη μισθολογικού κόστους είναι προς όφελος των εργοδοτών που βλέπουν τα κέρδη τους ν΄ αυξάνονται από την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων που έχουν μετατραπεί σε φθηνό εργατικό δυναμικό.
Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμα στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης που θ΄ αναλάβει τα έξοδα στέγασης δικαιούχων φοιτητών σε ξενοδοχεία, σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες κλίνες σε φοιτητικές εστίες Πανεπιστημίων -για τα επόμενα δύο ακαδημαϊκά έτη, χωρίς ν΄ αναφέρει πάντως ότι οι φοιτητές αυτή τη στιγμή πληρώνουν για τα δωμάτια τους στις υπάρχουσες εστίες και μάλιστα εάν δεν έχουν πληρώσει το αντίτιμο, δεν μπορούν να πάρουν το πτυχίο τους, όπως έχει γίνει σε πολλά πανεπιστήμια της χώρας. Επίσης, να σημειωθεί πως υπάρχουν Εστίες, όπως αυτές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που αυτές οι ίδιες μετατρέπονται σε ξενοδοχεία την περίοδο του καλοκαιριού διώχνοντας τους φοιτητές από τα σπίτια τους.
Οσον αφορά το χώρο του Αθλητισμού, αναφέρθηκε στο «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων», με βάση το οποίο θα υπάρχει «πλήρης χαρτογράφηση των μελών κάθε Λέσχης Φιλάθλων, κάτι που θα συμβάλλει σε αποτελεσματικότερη εποπτεία και έλεγχο κάθε λειτουργίας τους. Το νέο σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοποίησης φιλάθλων επεκτείνεται και στο μπάσκετ. Από τις 16 Σεπτεμβρίου όλοι οι αγώνες της Basket League, του Κυπέλλου Ελλάδας και των διεθνών διοργανώσεων θα διεξάγονται αποκλειστικά σε αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα», ανέφερε.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη «μάχη κατά της παραβατικότητας» αναγγέλλοντας ουσιαστικά νέα κατασταλτικά μέτρα στη λογική του δόγματος «νόμος και τάξη» φέρνοντας ως παράδειγμα «την πρόσφατη εκκένωση κατάληψης στην Ιατρική του ΑΠΘ και ανακοίνωσε την επέκταση του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης με κάμερες που θα τοποθετηθούν σε συνεργασία με τους Δημάρχους Καλαμάτας και Μεσσήνης, σε περιοχές όπου καταγράφεται εγκληματική δραστηριότητα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου