Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Ψέματα erga omnes




Γράφουν ιστορία. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας προσωπικά, και μια αριθμητικά κρίσιμη μάζα τυχοδιωκτών και οπορτουνιστών της μικροπολιτικής σκηνής γράφουν Ιστορία. Αυτήν του Αριστερού Υποκατάστατου της Δεξιάς!...
 
Από κάθε επίσημο και ανεπίσημο βήμα πιστώνονται, και περηφανεύονται κιόλας, για το καλύτερο επίπεδο των αμερικανοελληνικών σχέσεων, δηλαδή για τον «αγώνα τους» μέσα σε μια τετραετία να αγιοποιήσουν τις ΗΠΑ. Να σβήσουν από το συλλογικό υποσυνείδητο τον πολιτικά φυσικό αντιαμερικανισμό, συμπυκνώνοντας την απέχθεια που εκτείνεται από τη Χιροσίμα έως τη χούντα κι απ' την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο έως το ΔΝΤ και το Σχέδιο Μάρσαλ, σε διαβολικά καλό τραμπισμό.
 
Αφησαν ανέγγιχτο τον αλυτρωτισμό και την πυροδότηση εθνικισμών, στους γείτονες αλλά και εντός Ελλάδας, στη διαμελισμένη βομβαρδισμένη και εθνοκαθαρμένη Δυτική Βαλκανική με μια συμφωνία σαν των Πρεσπών με υπογραφές προθύμων μιας χρήσεως.
 
Μετέτρεψαν ακόμα και με αστικούς όρους τη νομοθέτηση σε υπογραφή ιδιωτικών κυριολεκτικά συμφωνιών με τον ταξικό αντίπαλο, όπως έγινε με τους εφοπλιστές και την προνομιακή τους φορολογική μεταχείριση, που βαφτίστηκε συνυποσχετικό εθελοντικού δήθεν χαρατσιού.

Εβαλαν στο συνταγματικό πλυντήριο κάθε κατακτημένο με αίμα πραγματικό λαϊκό δικαίωμα και τ' άφησαν να αποχρωματιστεί ιδεολογικά, να λιώσει απ' τα οξέα των συμφερόντων, και το παρουσίασαν σαν τις πλάκες του προφήτη που παρέχει εγγυήσεις για την καταστροφή του μέλλοντός μας.

Ανήγαγαν σε επιστήμη την επικοινωνιακή πολιτική που φέρει τον τίτλο Ψέματα Erga Omnes.

Αποπειράθηκαν να παρουσιάσουν ως έργο τέχνης τον ριζοσπαστικό αντικομμουνισμό προσθέτοντας καινούρια τεχνολογικά υλικά, όπως οι αλγόριθμοι των τρολ στο παμπάλαιο σοσιαλιστικό οπλοστάσιο. Ετσι εξομοίωσαν τα τριαντάφυλλα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής με τα τριαντάφυλλα της θέσης επίτιμου καθηγητή στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο των businessmen της Σμύρνης.
 
Αιχμαλώτισαν μάζες στο καρτούν αφήγημα του τέλους των μνημονίων, της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, της μυθικής γενιάς των 700 ευρώ, στον εξωραϊσμό των προσφυγικών στρατοπέδων που πουλήθηκαν στο πόπολο ως σχέδιο για κλαμπ Μεντιτερανέ της Σέγκεν.

Κράτησαν το κόκκινο μόνο για τα δάνεια, ενισχύοντας το μέτωπο των πλειστηριασμών απ' την πλευρά των δανειστών, των τραπεζών και των ληστών της γης.
 
Εσπειραν Σούδες πιο πολλές από ελπίδες και στοχοποίησαν βουνά, λιμάνια, κοιλάδες, πόλεις, κάμπους και χωριά, για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη - χώρα, πρωταγωνίστρια στην αρπαχτή των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Τώρα, λίγο πριν από τις πάσης φύσεως κάλπες, συγγράφοντας τον επίλογο του Αριστερού Υποκατάστατου της Δεξιάς, αυτοπαρουσιάζονται ως ο Δούρειος Ιππος που αλλάζει το σύστημα από τα μέσα, βαφτίζοντας Ζαν ντ' Αρκ της εργατιάς την Αχτσιόγλου και Ιερέα του Μαντείου των δελφίνων τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,.
 
Ηρθε η ώρα αυτοί που έσπειραν ΑΝΕΛέτικους ανέμους να θερίσουν σφυροδρέπανες θύελλες...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου