Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Δεν είναι ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη γιατί εφαρμόζει αντιλαϊκούς νόμους (VIDEO)





Τις βαρύγδουπες διακηρύξεις της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ για την «ανεξαρτησία» της Δικαιοσύνης στηλίτευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη γιατί είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει αντιλαϊκούς νόμους, ενώ η ηγεσία της διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, όπως εξήγησε ο Θ. Παφίλης.


Αναφερόμενος στις αλλαγές που κάνει το νομοσχέδιο, επισήμανε πως κινούνται σε αντιδραστική κατεύθυνση, σε μια Δικαιοσύνη πιο σκληρή και ταξική, δηλαδή πιο εχθρική για τους εργαζόμενους και πιο φιλική για τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Έφερε ως παράδειγμα την πρόβλεψη για «επενδυτικά» δικαστήρια που θα εκδικάζουν πιο γρήγορα υποθέσεις «αναπτυξιακού» χαρακτήρα, τα οποία μετατρέπουν τη Δικαιοσύνη σε προστάτη των επενδυτών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν να πληρώνει ο ελληνικός λαός για ενημερωτικές καμπάνιες και ζήτησε να γίνει δεκτή η σχετική τροπολογία του Κόμματος για να μεταδίδονται δωρεάν και υποχρεωτικά τα μηνύματα που αφορούν την προστασία της υγείας. 

Το ΚΚΕ καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο. Το σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, η Ελληνική Λύση δήλωσε «παρών» και το ΜέΡΑ25 το καταψήφισε ομνύοντας και αυτό στην «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου