Ένας μαθητής γράφει – Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020
Θέμα: «Ένα γεγονός που θα μου μείνει αξέχαστο»
«Όλοι ελπίζαμε πως το 2020 θα ήταν μια τέλεια χρονιά. Αλλά δεν έγινε έτσι.
Ένας ιός ο οποίος ήρθε από την Κίνα, ονόματι κορονοϊός χάλασε τις ζωές όλων μας.
Σιγά σιγά άρχισε να εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο.
Μια μέρα που εμφανίστηκε κρούσμα στην Ελλάδα, μπήκαμε σε καραντίνα, δηλαδή δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Τις πρώτες εβδομάδες μου άρεσε πολύ, αλλά τις άλλες μέρες βαριόμουν. Μέσα σε αυτές τις βαρετές μέρες ήταν και το Πάσχα. Ευτυχώς είχαμε πάρει λαμπάδες και τις ανάψαμε στο μπαλκόνι όμως μου έλειπε το χωριό μου γιατί κάθε Πάσχα πηγαίναμε εκεί.
Τα σχολεία δε λειτουργούσαν και κάναμε μάθημα από το ίντερνετ κι έτσι μόνο έβλεπα τους φίλους και τη δασκάλα μου, αλλά τίποτα δεν ήταν το ίδιο.
Όταν τελείωσε η καραντίνα, μπορούσαμε να πάμε στο σχολείο αλλά έπρεπε να τηρούμε αυτούς τους κανόνες.
1ον Πρέπει να φοράμε μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους.
2ον Πρέπει να κρατάμε αποστάσεις με άλλους ανθρώπους αλλά όχι με τον Νίκο αφού καθόμαστε στο ίδιο θρανίο.
3ον Να πλένουμε συχνά και πολύ καλά τα χέρια μας.
Λένε πως αν τηρούμε τους κανόνες θα σωθούμε από τον κορονοϊό, κι εμείς να σωθούμε θέλουμε και τηρούμε τους κανόνες.
Ας ελπίσουμε πως τον επόμενο χρόνο θα σταματήσει όλο αυτό.»
Αυτή είναι η έκθεση του Νικόλα. Με την ανεπιτήδευτη γραφή ενός 10χρονου παιδιού, περιγράφει τον τρόπο που ο ίδιος αλλά και χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα και τον κόσμο βιώνουν την πανδημία. Τα παιδιά δε μιλούν πολύ. Κάθε λέξη τους όμως κάνει κρότο, αρκεί να μπορείς να τον ακούσεις, να τον διαισθανθείς. Αρκεί να μπορείς να αφουγκραστείς την αγωνία που ενέχεται στο λόγο τους.
Ο Νικόλας κάνει αυτό που πρέπει, τηρεί τους κανόνες κι ελπίζει. Όμως, η κυβέρνηση συνεχίζει, στοχοποιώντας τους μαθητές και τους νέους γενικότερα για την εξάπλωση του ιού. Έτσι με τα νέα μέτρα πια, η χρήση μάσκας ακόμα και την ώρα του διαλείμματος καθίσταται υποχρεωτική σε ότι αφορά στα σχολεία. Να θυμίσουμε πως στα διαλείμματα τα παιδιά τρώνε το κολατσιό τους.
Άραγε πως μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο;
Η κυβέρνηση γνωρίζει αυτά τα προβλήματα και τις ανάγκες των σχολείων. Τα προσπερνάει όμως γιατί αυτά έχουν «κόστος» για την πολιτική της.
Τη στιγμή που σύμφωνα με το υπουργείο περισσότερα από 280 τμήματα και σχολεία είναι κλειστά εξ αιτίας κρουσμάτων, την ίδια στιγμή ο Χαρδαλιάς δηλώνει: “δεν βλέπουμε μετάδοση μέσα στα σχολεία”.
Διαψεύδοντας ο ένας τον άλλον σ΄ ένα χορό αντιφατικών δηλώσεων που μόνο σε παραλογισμό παραπέμπει, η κυβέρνηση δεν παύει να παίζει παιχνίδια που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών και των οικογενειών τους υπακούοντας στις εντολές του κεφαλαίου και αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία.
Ο Νικόλας ελπίζει, κυρία Κεραμέως, εσείς πώς υποστηρίζετε αυτή την ελπίδα;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου