«Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα. Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο. Όταν βλέπουμε τον ίδιο πόνο, την ίδια θλίψη σε μία πόλη με ελληνικό όνομα, θυμόμαστε το Μεσολόγγι και το κόστος του δικού μας αγώνα»!
Ιστορική, λοιπόν, η ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο; Μα, όταν παρομοιάζεις την Επανάσταση του ’21 με την σύγκρουση του ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία κι όταν στους ναζί του Αζόφ εσύ βλέπεις το Μεσολόγγι και τον Λόρδο Βύρωνα (!), προφανώς πρόκειται περί ιστορικής. Κατάντιας…
Διαπιστευτήρια πίστης σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με ανιστόρητες κορόνες (από 902)
Ένα προκλητικά ανιστόρητο «πλυντήριο» των σχεδίων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ ήταν η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, για να δικαιολογήσει την εμπλοκή της χώρας, έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει την ελληνική απελευθερωτική Επανάσταση του 1821 με την ιμπεριαλιστική σύγκρουση Ρωσίας – ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στο έδαφος της Ουκρανίας!
Συνέχισε το ανιστόρητο κρεσέντο, κάνοντας αναφορά μόνο στη Συρία και την Κριμαία, αποφεύγοντας να αναφερθεί στις εγκληματικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη, όπου σκόρπισαν τον όλεθρο. Και επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι βαθιά χωμένη στο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, υποστηρίζοντας ότι οι επιδιώξεις του Πούτιν δεν θα περάσουν.
Πέρα από τις κορόνες και τις εκτενείς αναφορές στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε με πάθος και απροκάλυπτα τη συμμετοχή της Ελλάδας στον ευρωατλαντικό άξονα. Πανηγύρισε για την πρόσφατη κύρωση της Συμφωνίας για τις Βάσεις, λέγοντας ότι η Βάση της Σούδας αποτελεί τη «μεγαλύτερη στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ για τον νέο ρόλο της Αλεξανδρούπολης, είπε πως «θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο της περιοχής» και εξέφρασε τη σαφή πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επενδύσει στην αναγκαία υποδομή για εισαγωγή και αποθήκευση αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου τύπου LNG για αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου «όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τους γείτονές μας».
Ακόμα, έκανε λόγο για «ζωτικά συμφέροντα» των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα το ΝΑΤΟ είναι μια πηγή αστάθειας στη νοτιοανατολική πτέρυγά του», εννοώντας την Τουρκία, προσπαθώντας να παρουσιάσει τις ΗΠΑ και τον ευρωατλαντικό άξονα ως παράγοντα λύσης και ανάσχεσης της τουρκικής επιθετικότητας, την ώρα που είναι αυτοί που δίνουν «φτερά» στις επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά «να λάβετε υπόψη εσείς που λαμβάνετε αποφάσεις για τους εξοπλισμούς στην ανατολική Μεσόγειο», την ώρα που οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πουλήσουν στρατιωτικό εξοπλισμό και συγκεκριμένα F-16 στην Τουρκία, συμμαχική χώρα της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Υπό το ίδιο πρίσμα αναφέρθηκε στην κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου, λέγοντας ότι το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο «φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις αμερικανικών εταιρειών στην Ελλάδα», αποθεώνοντας τον «δυναμισμό των ανοιχτών οικονομιών», αποδίδοντας τις «κοινωνικές ανισότητες» στον λαϊκισμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου