Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Κάθε μέρα, κάθε ώρα

 

 

Οι ενισχυμένες δυνάμεις και τα αυξημένα ποσοστά του ΚΚΕ έκαναν χιλιάδες λαού και νεολαίας να χαμογελάσουν το βράδυ της Κυριακής. Από σήμερα κιόλας, το σύνθημα «ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ» θα επιβεβαιώνεται κάθε μέρα και κάθε ώρα, χωρίς καμία αναμονή:

Απέναντι στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ, που στέλνει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «σηκώνει μανίκια» και επιταχύνει τον αντιλαϊκό της προγραμματισμό, διατάσσοντας γι' αυτόν τον σκοπό ένα νέο υπουργικό συμβούλιο, με «περγαμηνές» στο τσάκισμα του λαού.

Απέναντι στα αντεργατικά - αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα νομοθετούνται «κατά ριπάς», για να διατηρήσει η χώρα την πανευρωπαϊκή πρωτιά στην εκταμίευση κονδυλίων για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Απέναντι στις αποφάσεις της επικείμενης Συνόδου Κορυφής, της πρώτης στην οποία θα συμμετάσχει η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, στο τέλος της βδομάδας.

Στην ατζέντα της βρίσκονται από την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας μέχρι το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης, προανάκρουσμα νέων ναυαγίων και εγκλημάτων σε βάρος προσφύγων και μεταναστών.

Απέναντι στις αποφάσεις της επόμενης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που γίνεται σε συνθήκες όξυνσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των αντιθέσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ με Ρωσία και Κίνα.

Η Σύνοδος θα αποφασίσει την ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτική συμμετοχή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο, επομένως και την ενεργότερη ελληνική εμπλοκή.

Απέναντι στις επικίνδυνες διευθετήσεις που σχεδιάζονται στα Ελληνοτουρκικά και περιλαμβάνουν επώδυνους συμβιβασμούς, σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, στο όνομα της ΝΑΤΟικής συνοχής, πίσω από την οποία συντάσσονται η κυβέρνηση και όλες οι αστικές - ευρωατλαντικές δυνάμεις.

Απέναντι στις τραγικές συνέπειες της ακρίβειας που θα συνεχίζεται, κυρίως στα τρόφιμα και στην Ενέργεια, κατατρώγοντας το εργατικό - λαϊκό εισόδημα.

Απέναντι στους χιλιάδες προγραμματισμένους πλειστηριασμούς, που επιβάλλονται από τα συμφέροντα των τραπεζών και των άλλων ομίλων, με εκβιασμούς στα χρεωμένα νοικοκυριά να «στεγνώσουν» κι από τα πιο στοιχειώδη για να αποτραπεί μια νέα γενιά «κόκκινων» δανείων.

Ηδη, την ώρα που γράφονται αυτές τις γραμμές, οι δυνάμεις του ΚΚΕ σε σωματεία και φορείς πρωτοστατούν για να είναι μαζική η συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού σε μια σειρά μέτωπα και κινητοποιήσεις.

Οπως η πανελλαδική απεργία στο Φάρμακο στις 5 Ιούλη για την υπογραφή ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα υγείας και ασφάλειας, σε έναν κλάδο όπου λόγω της μεγάλης παραγωγικότητας η κερδοφορία και η εργασιακή εκμετάλλευση «τρέχουν με χίλια».

'Η οι νέες κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, στις διακοπές νερού και ρεύματος για χρέη, όπως χτες στους Αγίους Αναργύρους. Με παρακαταθήκη τα δεκάδες σπίτια που σώθηκαν αγωνιστικά μέχρι τώρα, κάνοντας πράξη το σύνθημα «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός» από τα νύχια τραπεζών και funds, που αξιοποιούν τη βάρβαρη νομοθεσία των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Σε όλα αυτά τα μέτωπα, που θα οξύνονται το επόμενο διάστημα, το ΚΚΕ θα είναι γνήσια 100% μαχητική αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού:

Πρωτοστατώντας στον αγώνα για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, για ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος, κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, σύγχρονη αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική προστασία του λαού.

Βάζοντας στο στόχαστρο την πολιτική στήριξης του κεφαλαίου και των κερδών του, το κριτήριο δηλαδή της αντιλαϊκής ανάπτυξης που όλες οι άλλες δυνάμεις αποθεώνουν, προσφέροντας συναίνεση στην κυβέρνηση εκεί που της είναι αναγκαία για να περνάει «αναπτυξιακούς» νόμους και άλλα «προαπαιτούμενα» σε βάρος του λαού.

Παλεύοντας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή, ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις όπου συμμετέχει η αστική τάξη, με τη στήριξη της κυβέρνησης και όλων των άλλων αστικών κομμάτων.

«Ολοι μας» λοιπόν την επομένη μέρα, ακόμα περισσότεροι και με νέες δυνάμεις, στο μετερίζι του αγώνα, για τα συμφέροντα του λαού. Κι από την άλλη «μόνοι τους» το κεφάλαιο και τα κόμματα του συστήματος, μεγάλα και «μικρά», παλιά και «νέα», που υπηρετούν την ίδια στρατηγική και τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς του.

Ανάμεσά τους και τα ακροδεξιά μορφώματα, που «σπρώχτηκαν» για να μπουν στη Βουλή, αναλαμβάνοντας αναβαθμισμένους ρόλους από το σύστημα στη χειραγώγηση και την τρομοκράτηση του λαού. Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να είναι ανάχωμα στην ακροδεξιά και στα φασιστικά κατακάθια, όπως έγινε και στο παρελθόν, πρωτοστατώντας στον αγώνα ενάντια στο σάπιο σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει.

Αναδημοσίευση από τη στήλη «Η Άποψη μας» του «Ριζοσπάστη», Τρίτη 27 Ιούνη 2023

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου