Ενα «οικοσύστημα» χαφιεδισμού, προβοκατόρων και προπαγάνδας ανθίζει στο διαδίκτυο, αλλά και έξω από αυτό, με στόχο τη φίμωση για τα εγκλήματα του Ισραήλ
«500 δολάρια χρηματική αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη αυτής της γυναίκας»
Οι παραπάνω λεζάντες δεν συνοδεύουν τις φωτογραφίες καταζητούμενων εγκληματιών της ...άγριας δύσης. Είναι γραμμένες πρόσφατα και στοχοποιούν φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Βρετανίας, που διαδηλώνουν ενάντια στη σφαγή του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.
Στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, μαζί με τη βάρβαρη κρατική καταστολή, γιγαντώνεται και η μακαρθικού τύπου σταυροφορία, με στόχο να τρομοκρατήσει όποιον αντιδρά στα εγκλήματα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη.
Φωτογραφίες, βίντεο, ονοματεπώνυμα, χώροι δουλειάς και άλλα προσωπικά δεδομένα βγαίνουν καθημερινά «στη φόρα» από διάφορες σκιώδεις οργανώσεις που έχουν εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Με το προκάλυμμα της «αντιμετώπισης του αντισημιτισμού», όπως βαφτίζεται από το επίσημο κράτος κάθε πράξη καταδίκης της σφαγής και αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, οι οργανώσεις αυτές επιδίδονται στο λεγόμενο «doxxing», τη δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών ως μέσο εκβιασμού και τρομοκρατίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας οργάνωσης είναι το αυτοαποκαλούμενο «εβραϊκό δίκτυο επιτήρησης» με την ονομασία «Shirion Collective», που δραστηριοποιείται κυρίως στο «Χ» (πρώην twitter).
Η «Shirion Collective» αναρτά καθημερινά βίντεο, φωτογραφίες και άλλο υλικό, στο οποίο υποτίθεται πως αποκαλύπτει αντισημιτική δράση στις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Μάλιστα, υποστηρίζει πως ανιχνεύει τα ψηφιακά αποτυπώματα ατόμων, στο όνομα της «επιθετικής παρακολούθησης και αποκάλυψης του αντισημιτισμού».
Η οργάνωση αναφέρει πως χρησιμοποιεί «προηγμένες ψηφιακές τακτικές για να θωρακίσει την εβραϊκή κοινότητα», ουσιαστικά βγαλμένες από τα συρτάρια της μακαρθικής τρομοκρατίας. Καλεί σε συμμετοχή στην «αμυντική σταυροφορία της» και δηλώνει «αμείλικτη στην αποστολή της να αποκαλύψει και να εξουδετερώσει τα αντισημιτικά στοιχεία».
Στις αναρτήσεις της οργάνωσης προσφέρονται αμοιβές για την ταυτοποίηση διαδηλωτών και οργανώνονται διαδικτυακές επιχειρήσεις για τη φίμωση όσων μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση κινητοποιήσεων και άλλων δράσεων αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.
Μάλιστα, σε ανάρτησή της τον Δεκέμβρη, η οργάνωση υποστήριξε πως θα πληρώσει μέχρι και 15.000 δολάρια για «κρίσιμες πληροφορίες» σχετικά με πολιτικούς, 7.500 δολάρια για γιατρούς και 250 δολάρια για φοιτητές.
Οπως φαίνεται, η «Shirion Collective» δεν περιορίζει τη δράση της στο «Doxxing». Τον Φλεβάρη, δημοσίευσε κάλεσμα στο οποίο προσέφερε χρήματα για άτομα που ήταν διατεθειμένα να διεισδύσουν σε φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις, στο πλαίσιο της επιχείρησης που ονόμασε «Operation Global Insight».
Στο κάλεσμά της ανέφερε: «Μια μυστική επιχείρηση - γίνετε ένας πράκτορας πίσω από τις γραμμές του εχθρού στις διαδηλώσεις αυτού του Σαββατοκύριακου». Η αγγελία που αναζητούσε προβοκάτορες και χαφιέδες, ανέφερε ότι «οι εθελοντές θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να φορέσουν παλαιστινιακή μαντήλα και να περπατήσουν στις διαδηλώσεις με καλυμμένα τα πρόσωπά τους».
Η οργάνωση ισχυρίστηκε επίσης ότι προσφέρει χρηματική αποζημίωση σε «άτομα με αραβικά ονόματα και εμφάνιση από τη Μέση Ανατολή», τα οποία, όπως είπε, «μπορεί να είναι τοποθετημένα για βαθύτερη διείσδυση» στις οργανώσεις που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη!
Μάλιστα, στο ίδιο κάλεσμα αναφέρεται πως οι επίδοξοι χαφιέδες θα λάβουν εκπαίδευση από «έναν πρώην πράκτορα της Μοσάντ που ανήκει στην ομάδα», ο οποίος φέρεται να εκπαιδεύει σε «νέες δεξιότητες στη μεταμφίεση, την τεκμηρίωση και τη διακριτική συλλογή πληροφοριών». Η επιχείρηση χαρακτηρίστηκε «μια μοναδική παγκόσμια πρωτοβουλία για την προάσπιση των δυτικών αξιών και τη διαφύλαξη του Ισραήλ και του εβραϊκού λαού» ιδιαίτερα σε Δουβλίνο, Τορόντο, Σίδνεϊ, Νέα Υόρκη, Σαν Ντιέγκο, Λονδίνο και Ουάσιγκτον.
Η «Shirion Collective» αναπαράγει επίσης βίντεο και άλλο υλικό από αντίστοιχες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, ζητώντας από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να το αναδημοσιεύσουν. Για παράδειγμα, σε βίντεο που επικροτείται η βάρβαρη καταστολή εναντίον φοιτητών στη Νέα Υόρκη, αναφέρεται πως αν οι χρήστες «αγαπούν την Αμερική, στηρίζουν τους βετεράνους και μισούν τον κομμουνισμό» θα πρέπει να αναδημοσιεύσουν τις αναρτήσεις.
Σε συνεργασία με τη «Shirion Collective» βρίσκεται στο «Χ» και το «Jew Hate Database», που έχει παρόμοια δράση. Μάλιστα, στις αναρτήσεις του «Jew Hate Database» προσφέρονται όχι μόνο οι φωτογραφίες και τα ονόματα διαδηλωτών, αλλά και οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των εργοδοτών τους, των υπευθύνων σπουδών τους κ.λπ., στα οποία καλούν τους χρήστες του «Χ» να στείλουν μηνύματα για να «ενημερώσουν» ότι τα εν λόγω άτομα «υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις», απαιτώντας την αποβολή ή και την απόλυσή τους.
Οργανώσεις σαν τις παραπάνω έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια από την έναρξη των γενοκτονικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Οι περισσότερες από αυτές λειτουργούν στα πρότυπα του «Canary Mission».
Αυτή η οργάνωση, της οποίας η χρηματοδότηση παραμένει μυστήριο - πέρα από ορισμένες αποκαλύψεις δωρεών από επιχειρηματίες εβραϊκής καταγωγής στις ΗΠΑ - λειτουργεί από το 2015.
Κάθε άνθρωπος που έχει «φακελωθεί» από το «Canary Mission», διαθέτει έναν λεπτομερέστατο φάκελο στην ιστοσελίδα της οργάνωσης. Για παράδειγμα, ο M.A., επίκουρος καθηγητής Κινηματογράφου και σπουδών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο πανεπιστήμιο Columbia, αναφέρεται πως συνδιοργάνωσε στις 8 Οκτωβρίου 2023 «μια αντι-ισραηλινή διαμαρτυρία στη Νέα Υόρκη για το Κίνημα Παλαιστινιακής Νεολαίας», ενώ ως φοιτητής ήταν μέλος των «Φοιτητών για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη».
Ενα από τα «εγκλήματα» του Μ.Α. ήταν πως στη συγκέντρωση που συνδιοργάνωσε ακούγεται σε βίντεο να λέει: «Είμαστε εδώ για να πούμε ότι οι άνθρωποι που ζουν σε κατοχή έχουν το δικαίωμα να αντιστέκονται στην κατοχή τους...».
Ο Σ.Γ., Ελληνας καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο ίδιο πανεπιστήμιο, βρίσκεται επίσης στη «μαύρη λίστα» του «Canary Mission», καθώς υποστηρίζεται πως «κατηγόρησε το Ισραήλ για "συστηματική" δολοφονία Παλαιστινίων, οι οποίοι, όπως ισχυρίζεται, έχουν "εκδιωχθεί και εξοντωθεί" από το Ισραήλ».
Η δράση του «Canary Mission» όμως δεν περιορίζεται στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, στο Πανεπιστήμιο George Washington το 2018, την παραμονή της ψηφοφορίας για ένα ψήφισμα φοιτητικής οργάνωσης που καλούσε το πανεπιστήμιο να αποεπενδύσει από εταιρείες που επωφελούνται από τις ισραηλινές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, εμφανίστηκαν μπράβοι της οργάνωσης και αναρτήθηκαν φυλλάδια σε όλη την πανεπιστημιούπολη, που παρότρυναν τους φοιτητές όχι μόνο να καταψηφίσουν το ψήφισμα, αλλά και να επιτεθούν στους φοιτητές που το υποστήριζαν!
«Δεν υπάρχουν μυστικά. Γνωρίζουμε τι θα ψηφίσετε και θα δράσουμε ανάλογα», αναφερόταν σε ένα από τα φυλλάδια του «Canary Mission»...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου