Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Επιλεκτικές ευαισθησίες...


 

Φαίνεται ότι η προσπάθεια να φιμωθεί κάθε φωνή που διαμαρτύρεται για τη γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού στα πλαίσια της Eurovision ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια του σταδίου στο Μάλμε της Σουηδίας...

Τελευταίο κρούσμα, ο περιορισμός του βίντεο της ΚΝΕ που δημοσιεύθηκε χθες το βράδυ με τίτλο «Eurovision: Η μουσική ενώνει, αρκεί να μην είσαι με την Παλαιστίνη!» στο YouTube, με το βίντεο να είναι πλέον διαθέσιμο μόνο σε χρήστες άνω των 18, και εφ' όσον συναινέσουν με την προβολή «παραστατικών ή βίαιων εικόνων».

Ταυτόχρονα στο TikTok το βίντεο δεν πέρασε τους ελέγχους της πλατφόρμας για βίαιο περιεχόμενο, με αποτέλεσμα να μη δημοσιευθεί ποτέ.

Φυσικά όλα αυτά δεν είναι κάτι καινούριο, με όλα τα γεγονότα που εκτυλίσσονται από τις 7 του Οκτώβρη και μέχρι σήμερα, από την κάλυψη της ίδιας της γενοκτονίας μέχρι τη Eurovision, να μας δείχνουν ξανά και ξανά τις επιλεκτικές ευαισθησίες των ιμπεριαλιστών. Προστασία των ανηλίκων που μπορεί να δουν τις σκληρές εικόνες στο YouTube, αλλά όχι των ανηλίκων στην Παλαιστίνη που σκοτώνονται κατά χιλιάδες.

«Ban» στις εικόνες των παιδιών που δολοφονούνται, αλλά όχι στους δολοφόνους τους. Εμπορεύονται τη διαφορετικότητα και μιλούν για ενότητα, αλλά ταυτόχρονα επιτρέπουν τη συμμετοχή του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, το οποίο διαπράττει γενοκτονία εδώ και 7 μήνες, στον διαγωνισμό.

Παρά τις προσπάθειές τους, οι συγκλονιστικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο δείχνουν ότι το δίκιο, ό,τι και να κάνουν, δε φιμώνεται!

Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου