Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Δεν ανεχόμαστε και δεν αντέχουμε την θανατηφόρα ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την εμπορευματοποίηση της υγείας, των φαρμάκων

 

ΣΩΜΑΤΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694  www.syntaxio.blogspot.com    e-mail:somatepitrop.suntaxika.wraio@gmail.com

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

             Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα διοικητικά συμβούλια των συνταξιουχικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, που συγκροτούν την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), οργανώνουν εκστρατεία ενημέρωσης των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης ξεκινώντας από την Τρίτη 2 Ιούλη, με συγκέντρωση στις 10 το πρωί μπροστά στο Περιφερειακό Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους.

Η ερμηνεία του αποτελέσματος των ευρωεκλογών από την κυβέρνηση, ως εντολή και από τους συνταξιούχους προς αυτήν, να συνεχίσει με μεγαλύτερη ταχύτητα την αντισυνταξιουχική της πολιτική, αποτελεί κατάφορη διαστρέβλωση της τραγικής πραγματικότητας που βιώνουμε ως συνταξιούχοι και βεβαίως προσπάθεια από την πλευρά της να ακυρώσει, ως δήθεν πλήρως ικανοποιημένο, το διεκδικητικό μας πλαίσιο.

Καταγγέλλουμε αυτήν την προσπάθεια της κυβέρνησης να παραπλανήσει, να αποπροσανατολίσει και να καταστήσει υπεύθυνους τους συνταξιούχους, ως εντολοδόχους της, για τα όποια αντισυνταξιουχικά μέτρα προτίθεται να νομοθετήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Γνωρίζουμε ότι στις άμεσες προτεραιότητές της είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας για σύνταξη μέχρι τα 74 χρόνια, η μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κοινωνική ασφάλιση, καθώς και η κατάργηση της μίας από τις δύο Εθνικές συντάξεις, που αφορούν κατά κύριο λόγο τις συντάξεις χηρείας. 

Δεν ανεχόμαστε και δεν αντέχουμε την θανατηφόρα ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την εμπορευματοποίηση της υγείας, των φαρμάκων, που σε εκατοντάδες από αυτά αυξάνονται και πάλι οι τιμές τους μέχρι και 375%, τις δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς-νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, την παντελή έλλειψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ, για την έκδοση των συντάξεων.

Καλούμε τους όλους συνταξιούχους σε αγωνιστική ετοιμότητα και σε μαζική συμμετοχή στους αγώνες που θα αποφασιστούν για το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝ (ΣΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου