Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Αποξηραμένο μαγιάτικο στεφάνι

Η εργατική Πρωτομαγιά μετά την πρώτη, τη δεύτερη, και τώρα την εκλογικής φοράς αριστερά, μοιάζει με φιέστα χρεοκοπημένου αριστερού πρακτορείου δεξιών ταξιδιών….


Πρωτομαγιά στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ θέλει το άγαλμα του Τρούμαν πιο τσιμεντωμένο κι απ’ το δόγμα του, καλά φυλαγμένο από αστυνομικούς, σε σύμπραξη ανοχής με τη μαύρη κουκούλα του χρήσιμου ακροδεξιού παρακράτους.

Η συριζανέλικη Πρωτομαγιά θέλει ν’ ανθίζουνε κι οι βάσεις του θανάτου της ευρωαντλαντικής ολοκλήρωσης και της στρατηγικής συνεργασίας. Και να γεμίζει ο ελληνικός μπαξές, και να ευωδιάζει πετρέλαιο, σάπιο χρήμα, ιμπεριαλιστική ξετσιπωσιά απ’ τη Σούδα και τη Λάρισα ως τον Άραξο, την Αλεξανδρούπολη και τη Σύρο. Θέλει ν’ αντιμετωπίζεται με ευγένεια γαλατική η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, καθώς επιδίδεται σε πατριδοκάπηλα οργώματα για μια σοδειά πενιχρής εξουσίας, σαν κι αυτή που αποκτούν οι νοικάρηδες σε υποθηκευμένη για 100 χρόνια γη.


Τα συριζανέλικα πρωτομαγιάτικα στεφάνια είναι πλεγμένα από τα γαϊδουράγκαθα των αριστεροδέξιων μνημονίων, περασμένα με παραπλανητικό σπρέι και χρώματα της εκμετάλλευσης και της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ειδικά η φετινή Πρωτομαγιά, που η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα τη θέλει και πανηγυρική εξόδιο των μνημονίων ακολουθία, μοιάζει με αποξηραμένη ανθοδέσμη σε σεντούκι φανταχτερό, στολισμένο με τα χιλιάδες στρας της αυταπάτης, καλά φυλαγμένο απ’ τα μάτια της εργατικής τάξης που δεν αγοράζει πια παραμύθια διαπραγματεύσεων με τη βαρβαρότητα, που γίνονται για το καλό της.

Κι είναι πικρό για όσους έφαγαν το τυρί της αριστερής φάκας, αλλά και δεν μπέρδεψαν την αργία με την απεργία, το Ρουβίκωνα με τον Αστερίξ και τη Μυτιλήνη με τη Λέσβο, μήτε την εθνική συγκόλληση των καπιταλιστικών κερδών με τις λαϊκές ανάγκες, να μένουν τώρα και νηστικοί και αναγκαστικοί θεατές κατασχέσεων, πλειστηριασμών, εξοντωτικής φορολόγησης, απειλής για εμπλοκή σε πόλεμο με λάφυρο ένα πλεόνασμα που δεν τους αφορά.

Η εργατική Πρωτομαγιά μετά την πρώτη, τη δεύτερη, και τώρα την εκλογικής φοράς αριστερά, μοιάζει με φιέστα χρεοκοπημένου αριστερού πρακτορείου δεξιών ταξιδιών….

Σημείωση: Το κείμενο της Λιάνας Κανέλλη αναδημοσιεύεται από το ειδικό ένθετο “Ο Μάης στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ”, της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας Τα Νέα (5-6 Μάη 2018)

http://www.katiousa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου