Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΕΡΙ ''ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ''....ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ !!!

 

 

Το φιάσκο με τις μάσκες για τα σχολεία, που βγήκαν… τραπεζομάντιλα, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Εξηγούμαστε:

 

 
Σε ένα λαό που με την πειθαρχία του την περίοδο της καραντίνας σου έδωσε τη δυνατότητα να έχεις στις 30 Ιουνίου μόλις 2 κρούσματα στην Αττική, δεν μπορείς να κουνάς το δάχτυλο περί «ατομικής ευθύνης».
 
 
Ούτε να τον ενοχοποιείς επειδή εσύ αποφάσισες να ανοίξεις τον τουρισμό με τους όρους που επέβαλλαν οι πολυεθνικές του τουρισμού, οι αεροπορικές εταιρείες και η ακτοπλοΐα.
 
  
 
 Δεν είναι δυνατόν να μιλάς για «θωράκιση», την ώρα που είχες 6 μήνες στη διάθεσή σου, αλλά δεν κατάργησες ούτε ένα από τα 600 (!) κοντέινερ που βαφτίστηκαν μόλις πέρσι «σχολικές αίθουσες», άφησες στην αρχή της χρονιάς με 20.000 κενά εκπαιδευτικών τα σχολεία και νομοθέτησες τάξεις με 25, 26 και 27 άτομα.
 
 
Που δεν μερίμνησες για λήψη μέτρων αποσυμφόρησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Που δεν έβαλες στο μικροσκόπιο των ελέγχων την τήρηση των υγειονομικών κανόνων στους χώρους δουλειάς.
 
 
Που μια ημέρα μετά την ικανοποίηση του πρωθυπουργού για την προθυμία των εκδρομέων να προστρέχουν για τεστ κατά την επιστροφή τους, το μεγαλύτερο κέντρο διενέργειας ελέγχων δήλωσε «αδυναμία διενέργειας τεστ λόγω ''αλόγιστης χρήσης''»!
 
 
Που δεν έκανες ούτε ένα διορισμό γιατρού ή νοσηλευτή, παίζοντας το παιχνίδι των ορισμένου χρόνου προσλήψεων στην πλάτη ποιων, των «ηρώων»! Μπροστά στον κίνδυνο που βρίσκεται μπροστά μας, είναι κρατική και κυβερνητική ευθύνη να γίνει το αυτονόητο σε όλους τους παραπάνω τομείς και, φυσικά, να ακουστούν οι γιατροί: 
 
 
Μαζικοί διορισμοί στα νοσοκομεία. Μαζικά τεστ για τον πληθυσμό. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και ένταξή του, όπως και των ιδιωτών γιατρών, σε έναν κεντρικό σχεδιασμό ανάσχεσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου