Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Χυδαιότητα χωρίς όρια απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις...

 

Απο την ιστοσελίδα της ΑυγήςΑπο την ιστοσελίδα της Αυγής

 

Πριν λίγες μέρες μαθητές που βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις και φιλοξενούνταν σε τηλεοπτικές εκπομπές απαντούσαν πως δεν δέχονται να τους συγκαταλέγει κανείς, ούτε η κυβέρνηση, ούτε μερίδα των ΜΜΕ, στους «αρνητές της μάσκας», αλλά ότι τα αιτήματά τους αφορούν το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ολοκληρωμένα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, άνοιγμα δημόσιων χώρων για να λειτουργήσουν ως αίθουσες διδασκαλίας κ.ά. Δεν δέχονται την υποκρισία της κυβέρνησης που με μία μάσκα - αλεξίπτωτο για 2-3 ώρες, χωρίς διάλειμμα, σε σχολεία-κλουβιά, προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της!

Η κυβέρνηση παρουσιάζοντας τους μαθητές που κινητοποιούνται ως «αρνητές της μάσκας», τσουβαλιάζοντας την πλειοψηφία των μαθητών με υπαρκτές, περιθωριακές φωνές που απομονώνονται από τη μαθητική κοινότητα, επιχειρεί να συκοφαντήσει και να ποινικοποιήσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Πολύτιμες υπηρεσίες στην κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» της φαίνεται ότι έρχεται να προσφέρει η Αυγή, το ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο στα έντυπα φύλα της όσο και στην ιστοσελίδα της, η μοναδική αναφορά που κάνει στις μαθητικές κινητοποιήσεις είναι για να τις τσουβαλιάσει με τους «αρνητές της μάσκας».

Στο χθεσινό κείμενο της ιστοσελίδας της, επέλεξε για τίτλο το εξής: «Επιμένουν οι αρνητές της μάσκας με "κορονοκαταλήψεις"» και υπότιτλο «εντείνονται οι αντιδράσεις για τη χρήση μάσκας στα σχολεία»... Μάλιστα, στο κείμενο της είδησης επικαλείται δηλώσεις του προϊσταμένου Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την εκδοχή της κυβέρνησης δηλαδή, λες και δεν μπορούσαν να βρουν ένα μαθητή ή ένα μαθητικό συμβούλιο για να μάθουν γιατί κινητοποιούνται τα σχολεία...

Στο δε φύλο της 16ης Σεπτέμβρη, στην έντυπη έκδοση, η Αυγή κάνει λόγο για «καταλήψεις σχολείων ενάντια στη χρήση μάσκας σε Χανιά και Πάτρα», τη στιγμή που  οι ίδιοι οι μαθητές της Πάτρας κατήγγειλλαν αδίστακτη προβοκάτσια από τα ΜΜΕ που τους παρουσίαζαν ως «αρνητές της μάσκας». 

Κατά τ' άλλα, «μετά θα λογαριαστούμε» γιατί «τώρα συκοφαντούμε»...

 

Από την έντυπη έκδοσηΑπό την έντυπη έκδοση 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου