Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

CSI KERATSINI – 12 προσαγωγές μαθητών Γυμνασίου στο Κερατσίνι!

 


 

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν ασχολήθηκαν με τον ίδιο ζήλο με τους εγκληματίες-ναζί που δολοφόνησαν στην ίδια γειτονιά τον Παύλο Φύσσα και 7 χρόνια μετά κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι…

Τι ισχύει με το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι στη χώρα μας; Θεωρητικά είναι σε ισχύ και μπορεί να εφαρμοστεί. Εκτός κι αν μιλάμε για μαθητές Γυμνασίου που συζητούν με ποιον τρόπο θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, οπότε πρέπει να επέμβει η αστυνομία και να τους διαλύσει. Γιατί; Επειδή μπορεί να βανδαλίσουν το σχολείο, επειδή δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν χαράματα (!) και επειδή δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις άνω των εννιά ατόμων. Εκτός και αν είναι μες στις τάξεις οπότε μπορούν άφοβα να συναθροίζονται ανά 25 και 30 άτομα..

Όταν οι δολοφόνοι του Φύσσα αρμένιζαν ανενόχλητοι σε αυτήν τη γειτονιά, οι αρχές δεν έκαναν τίποτα. Όταν εμφανίστηκε κρούσμα κορονοϊού στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, δεν πήραν κανένα μέτρο και σφύριζαν αδιάφορα. Όταν όμως οι μαθητές αντέδρασαν, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποχή και να συμμετέχουν στην αυριανή πορεία, έστειλαν το περιπολικό να τους μαζεύει τρεις τρεις.

Οι καταγγελίες των κομματικών οργανώσεων για τη στάση της αστυνομίας είναι πραγματικά απίστευτες.

Στην καταγγελία των Οργανώσεων του ΚΚΕ αναφέρεται: «Οι απαντήσεις που πήραν οι μαθητές και οι γονείς στην ερώτηση για ποιο λόγο έγινε προσαγωγή ήταν πολλές και διάφορες. Ανάμεσα σε αυτές ήταν πως τους πήγαν στο τμήμα για πιθανό βανδαλισμό σχολείου”, “γιατί απαγορεύεται η κυκλοφορία ανηλίκων στις 6.00 το πρωί(!)”, πως “η διαταγή ήρθε από τα κεντρικά της Αστυνομίας”ενώ ακούστηκε και το επιχείρημα πως η συνάντηση των μαθητών αποτελούσε συνάθροιση άνω των 9 ατόμων, η οποία απαγορεύεται σύμφωνα με τα νέα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση” και αυτό την ώρα που οι ίδιοι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε αίθουσες των 22-25 και παραπάνω μαθητών ανά τάξη!».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΟΒ ΑΜΦΙΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

CSI KERATSINI……. ΕΙΧΕ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Σήμερα το πρωί έξω από το 4ο γυμνάσιο Κερατσινίου μεγάλη αστυνομική δύναμη εξιχνίασε ένα έγκλημα κάνοντας 12 συλλήψεις!

Οι συλληφθέντες ήταν μαθητές γυμνασίου… μαθητές που όπως και χιλιάδες μαθητές και σχολεία σε όλη τη χώρα αγωνίζονται για τα αυτονόητα, για την μόρφωση, την υγεία και τη ζωή τους.

Ξέρουμε ότι το «μήνυμα» από την κυβέρνηση ήταν προς όλους τους μαθητές που αυτές τις μέρες αγωνιζόμαστε… Το μήνυμα το λάβαμε και αύριο θα βρείτε χιλιάδες μαθητές, όλα τα σχολεία του Κερατσινίου απέναντι σας!!

Όπως βρήκατε σήμερα απέναντι σας σύσσωμο το 4ο γυμνάσιο παρά τα εμπόδια που προσπαθήσατε να βάλετε, που με συνέλευση και αποχή αποφάσισαν να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα τους.

Στο συγκεκριμένο σχολείο από την πρώτη μέρα η κατάσταση είναι εκρηκτική!
Με κρούσμα το όποιο έγινε προσπάθεια από τη διεύθυνση με κατευθύνσεις του υπουργείου να «κουκουλωθεί», παίζοντας κορώνα-γράμματα την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας…
Με τμήματα 26-27 ατόμων….
Με ελλείψεις καθηγητών σε πολλά τμήματα και τάξεις…

Όσο νομίζετε πως με την προσπάθεια καταστολής θα φιμώσετε τους μαθητές, τόσο περισσότεροι θα βγαίνουμε στο δρόμο!

Αύριο δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις μαζί με καθηγητές και γονείς, πλημμυρίζοντας τους δρόμους του Πειραιά στις 12 στην πλ.Κοραή, διεκδικώντας 15 μαθητές ανά τάξη, με περισσότερες προσλήψεις καθηγητών και εξασφάλιση αιθουσών, να βελτιωθεί η καθαριότητα των σχολείων που αυτή τη στιγμή γίνεται από ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας.

ΥΓ1: Ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου είπε ότι τα ‘θελαν και τα ‘παθαν οι μαθητές, με χαρακτηρισμούς όπως «τα πρόβατα δεν πρέπει να βγαίνουν από το μαντρί», αθωώνοντας την αστυνομική καταστολή. Πρόβατο είναι όποιος λέει ότι η αδικία είναι νόμος και δεν αλλάζει. Όποτε τον χαρακτηρισμό σας τον επιστρέφουμε.

ΥΓ2: Αναρωτιόμαστε γιατί δεν ασχολήθηκαν με τον ίδιο ζήλο με τους εγκληματίες-ναζί που δολοφόνησαν στην ίδια γειτονιά τον Παύλο Φύσσα και 7 χρόνια μετά κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι…

Φωτό και πληροφορίες από 902.gr

1 σχόλιο: