Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Εδώ κανείς δεν κολλάει; – Όταν συνωστίζονται στη φιέστα του Μπακογιάννη, για τα ΜΜΕ είναι απλώς Πέμπτη βράδυ


Ο συνωστισμός στην Ομόνοια και η φιέστα του Μπακογιάννη έδειξαν το νέο πρόσωπο της πλατείας και τις επιλεκτικές ευαισθησίες των ΜΜΕ στις μαζικές συναθροίσεις.

Σήμερα έγιναν τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Ομόνοιας και τα περισσότερα ΜΜΕ άρχισαν το ενορχηστρωμένο εγκώμιο για το σιντριβάνι και την πλατεία που θα χαίρονται όλοι οι Αθηναίοι, μολονότι δε θα μπορούν καν να καθίσουν σε αυτήν, αφού δεν προβλέπονται καθίσματα ή άλλη αντίστοιχη λύση. Αυτό όμως δε βρήκε χώρο στα ρεπορτάζ τους, σε αντίθεση με τους μεγάλους “ευεργέτες”-επιχειρηματίες και τη δική τους συμβολή στην ολοκλήρωση του έργου.




Κι αν το μάτι σας πέφτει πάνω σε πλήθη χωρίς μάσκες, γάντια κι αποστάσεις ασφαλείας, αν απορείτε που δεν είδατε-διαβάσατε φωνές για ανευθυνότητα και για τη δημόσια υγεία, από τα ίδια ΜΜΕ που έβγαζαν αφρούς την Πρωτομαγιά και μάλωναν την Αστυνομία, μοιραζόμαστε κι εμείς μαζί σας τα ίδια ερωτήματα. Ίσως τελικά στις ιδιότητες των νέων εξελιγμένων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της πλατείας (φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη θερμοκρασία το καλοκαίρι κτλ) να υπάρχει και κάποια ακόμα ενάντια στον κορονοϊό. Αν γίνει ντόρος, μπορεί να ενημερωθούμε σχετικά -από τα ίδια ΜΜΕ- στην πορεία. Δείτε πώς προστατεύουν τα υλικά της Ομόνοιας από τον ιό -σε αντίθεση πχ με την πλατεία στην Αγία Παρασκευή και την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Σε κάθε περίπτωση, είναι γνωστό σε όλους πως ο κορονοϊός τείνει να μεταδίδεται εκεί που υπάρχουν συλλαλητήρια και διεκδικήσεις, πανό και συνθήματα, διαδηλωτές με μάσκες και μέτρα προστασίας. Όταν πας σε μια φιέστα του Μπακογιάννη ή του Μητσοτάκη με συναυλία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όσο κι αν είναι το πλήθος γύρω σου, δεν κολλάς τίποτα. Όλοι το ξέρουν αυτό…

Παραθέτουμε στη συνέχεια τις φωτογραφίες που μας έστειλε φίλος αναγνώστης του Περιοδικού. Ο συγχρωτισμός και η παντελής απουσία μέτρων ασφαλείας είναι φανερά ακόμα και από ερασιτεχνικές λήψεις, χωρίς ευρυγώνιο φακό…

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου