Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Να σταματήσει τώρα η διαδικασία αδειοδότησης καύσης RDF - SRF από τον όμιλο «ΤΙΤΑΝ»



  Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Σχέδιο ψηφίσματος κατέθεσε στις 14 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης σχετικά με την αδειοδότηση μονάδας καύσης απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ», ζητώντας να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίασή του.  

Το σχέδιο ψηφίσματος έχει ως εξής: 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης εκφράζει την ανησυχία του για την προωθούμενη (εν μέσω πανδημίας) από το αρμόδιο υπουργείο, αδειοδότηση μονάδας καύσης δευτερογενών απορριμμάτων (RDF και SRF) από την τσιμεντοβιομηχανία "ΤΙΤΑΝ". Ενώνει τη φωνή του μ’ αυτή των χιλιάδων κατοίκων, δήμων και δεκάδων συλλογικών φορέων της Δυτικής Θεσσαλονίκης που αντιδρούν και έχουν "σταματήσει" στο παρελθόν ανάλογες προσπάθειες της εταιρείας.


Η εφαρμογή αυτής της "τεχνολογίας", που συγκρούεται με την έννοια της ανακύκλωσης, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων όχι μόνο της (ήδη υποβαθμισμένης) Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά ολόκληρου του πολεοδομικού συγκροτήματος καθώς στο περιβάλλον δεν υπάρχουν σύνορα. Αυτό καταδεικνύει και η αρνητική πείρα στο Βόλο και το Αλιβέρι όπου συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατοίκων και επιστημονικών φορέων.

Με ενεργές σήμερα (και για το άμεσο μέλλον) τις επιπτώσεις του κορονοϊού θα ήταν προκλητικό να υπερισχύσουν τα οικονομικά μεγέθη μιας επιχείρησης από την προστασία της υγείας του πληθυσμού.

Αντιδρώντας στην καύση και την εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και επιμένοντας στη διαλογή τους στην πηγή, στην ανακύκλωση και "κομποστοποίηση", το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα η διαδικασία αδειοδότησης καύσης RDF - SRF από τον όμιλο "ΤΙΤΑΝ" ή οποιαδήποτε άλλη μονάδα ζητώντας παράλληλα να εξαιρεθεί από τον ΠΕΣΔΑ η πρόβλεψη παραγωγής απορριμματογενούς καυσίμου».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου