Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


           
 Η κυβέρνηση της ΝΔ πετάει στους δρόμους χιλιάδες πρόσφυγες, ακόμα και μικρά παιδιά, διώχνοντάς τους από τις δομές φιλοξενίας. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν λάβει θετική απόφαση ασύλου.

          Συγκεκριμένα, φεύγουν σταδιακά οι 11.237 πρόσφυγες από τα διαμερίσματα του προγράμματος «Εστία», τα Κέντρα Υποδοχής, τις δομές της ηπειρωτικής χώρας και τις θέσεις σε ξενοδοχεία του προγράμματος «Filoxenia». Θα ακολουθήσουν άλλες 9.000!

          Με δεδομένα ότι διακόπτεται η χρηματική βοήθεια και δεν εφαρμόζονται προγράμματα πρόσβασης στην αγορά εργασίας, για κοινωνική ένταξη και εγγραφή στα προγράμματα Πρόνοιας, τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά.

Χιλιάδες άνθρωποι αποκλείονται από το πρόγραμμα στέγασης και το μηνιαίο ποσό των 90 ευρώ. Οικογένειες με παιδιά θα βρεθούν εκτός δομών, μονογονεϊκές οικογένειες, άνθρωποι που έζησαν τη βία, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας τους ενώ παραμένουν οι κίνδυνοι από την πανδημία και - υποτίθεται - τα μέτρα φυσικής απόστασης και υγιεινής. Ακόμα, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Εκτίθενται σε εκτεταμένους κινδύνους κοινωνικής περιθωριοποίησης. 
 

          Ουσιαστικά, η παροχή ασύλου από ευχή, έγινε κατάρα γι αυτούς τους ανθρώπους. Τη «βαθιά ανησυχία της» για την κυβερνητική απόφαση εξέφρασε η ΄Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η οποία ζητά την εφαρμογή του προγράμματος HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

          Η στάση αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ, η πίεση που ασκεί για το ξεσπίτωμα προκειμένου να μεταφερθεί κόσμος από τα νησιά στην ενδοχώρα, πέρα από το ότι είναι επικίνδυνη για τη ζωή των προσφύγων, ρίχνει νερό στο μύλο διάφορων φασιστοειδών και ρατσιστικών φωνών, σε βάρος αυτών των ανθρώπων.

          ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-        Κανένας πρόσφυγας που έχει πάρει άσυλο να μην πεταχτεί στο δρόμο. Να παραταθεί το πρόγραμμα στέγασης των προσφύγων σε διαμερίσματα που γίνεται με επιχορήγηση του ΟΗΕ.

-         ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΟΣΩΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.

-        Για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, να ληφθούν μέτρα από το κράτος και όχι από τις ΜΚΟ για τη σχεδιασμένη ένταξή τους στην κοινωνία.--

Ωραιόκαστρο 9/6/2020

 ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
 

1 σχόλιο:

  1. ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΣ ΜΑΡΞ..... ΔΙΑΦΩΝΟ ΜΕ ΤΑ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ" "ΚΡΥΦΟ"ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ!

    ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ: ΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟ/ΜΠΑΤΣΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή