Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΙΕΣ «Η ΑΓ. ΣΟΦΙΑ»


Ζητά να ανοίξει άμεσα το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο
Συγκέντρωση υπογραφών για να ανοίξει άμεσα και πλήρως στελεχωμένο το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο (Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών ΕΚΑΣΚΑΠ) στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία», ξεκίνησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες «Η Αγ. Σοφία».

Ο Σύλλογός σημειώνει:

«Το Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών (ΕΚΑΣΚΑΠ) είναι κλειστό ή υπολειτουργεί από τον Σεπτέμβρη του 2011. Είναι το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Ελλάδα.

Το Σεπτέμβρη του 2019 έκλεισε αιφνιδιαστικά με το πρόσχημα της ανακαίνισης της κλινικής. Καμία άλλη κλινική του Παίδων "Αγία Σοφία", ή του "Αγλαΐα Κυριακού" όμως δεν έκλεισε όσο ανακαινιζόταν


Από το Μάρτη του 2020, το ΕΚΑΣΚΑΠ έκλεισε εντελώς για να φιλοξενηθεί εντατική μονάδα covid-19 χωρίς να υπάρχει ως σήμερα καμία ένδειξη για το πότε θα ανοίξει ξανά.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στη διαχείριση της ήδη υπάρχουσας λίστας αναμονής, τη στιγμή που ο σωστός χρόνος πραγματοποίησης του χειρουργείου είναι σε πολλές περιπτώσεις καθοριστικής σημασίας για την καλή έκβασή της.

Το ΩΚΚ που ανέλαβε χωρίς δαπάνες των γονέων τα χειρουργεία παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, δεν μπορεί να αποτελεί γενική λύση, γιατί συχνά τα παιδιά πάσχουν και από άλλες παθήσεις ή μετεγχειρητικές επιπλοκές που απαιτούν τη συνδρομή και άλλων ειδικοτήτων, ενώ στην περίπτωση καρδιοπαθών νεογνών, αυτά πρέπει να παρακολουθούνται σε ΜΕΘ πλησίον και του χειρουργείου και εντός νοσοκομείου Παίδων, προκειμένου να μετατεθεί ο χειρουργείο σε ευθετότερο χρόνο ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας.

Δέκα χρόνια ζητάμε επίμονα το αυτονόητο: Να υπάρχει πλήρως στελεχωμένο και απόλυτα λειτουργικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο μέσα σε δημόσιο Παιδιατρικό Νοσοκομείο.

Το ποιοι εμποδίζουν το αυτονόητο, δεν το ξέρουμε. Ξεπερνά την αντίληψη και την ηθική μας.

Το πώς οι πολιτικές ηγεσίες αδυνατούν δέκα χρόνια να τους αποτρέψουν, δεν το καταλαβαίνουμε. Ξεπερνά τη λογική μας.

Γνωρίζουμε καλά πως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα χειρουργεία θα έχουν πάντα αίσια έκβαση. Όμως, η πολιτεία έχει υποχρέωση να καταβάλει κάθε προσπάθεια και να διασφαλίζει όλες εκείνες τις συνθήκες έτσι ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητάμε να ανοίξει το ΕΚΑΣΚΑΠ το ταχύτερο, πλήρως στελεχωμένο και απόλυτα λειτουργικό».

Υπογράψτε εδώ.

 902.gr

2 σχόλια:

 1. Δηλαδή ο Δάσκαλος Σχολής Οδηγών και μετέπειτα ένεκα σκληρής δουλειάς εφοπλιστής και λ.... έμπορος πετρελαίου του Πατριαρχείου (ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ... ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ "ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ" ΣΕ ΤΖΑΜΙ) θα βάλει το ίδιο όνομα του ... Σοκονομονείου στο ποδοσφαιρικό γήπεδο;;; ΤΟ να έχει ΈΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΩ! ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΈΝΑ... ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΘΕΙΚΕ/ΦΤΙΆΧΝΕΤΑΙ ΜΕ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΑΓΊΑ ΣΟΦΙΑ" ΕΙΝΑΙ .... ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ!!!

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΕΝΑΣ "ΔΑΣΚΑΛΟΣ" ΣΧΟΛΗΣ ΟΔΗΓΏΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ .... "ΙΔΡΩΤΑ" ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΕΚ!!!..... ΑΛΛΟΙΩΣ ΦΙΛΟΙ ΑΕΚΤΙΖΔΕΣ ΒΆΛΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΧΑΝΟΥΜΙΑ" ΔΙΟΤΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ/ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΧΑΝΟΥΜΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΤΑΝΩΝ ΕΙΤΑΝΕ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ... όπως καί ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ!

   Διαγραφή