Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Τα δισ. που δεν θα δεις


  Πηγή: Eurokinissi

Μόνο σε τίτλους εφημερίδων και σε ρεπορτάζ καναλιών θα δει ο λαός τα δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ. Στην τσέπη του δεν θα φτάσουν ποτέ. Θα πάνε όλα, ζυγισμένα, στοιχισμένα στους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως και όλα τα προηγούμενα ευρω-πακέτα.

Το μήνυμα Μητσοτάκη ήταν σαφές. «Δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα στους τέσσερις ανέμους με την ανεμελιά του νεόπλουτου», διαβεβαίωσε στο υπουργικό συμβούλιο, όχι τους υπουργούς, μα τους αδηφάγους προύχοντες.


Στοχευμένα το πακέτο θα πάει για «επενδύσεις» και «μεταρρυθμίσεις». Δύο λέξεις κλειδιά που χάραξαν τη ζωή μας στην προηγούμενη κρίση. Επενδύσεις = Κέρδη για το κεφάλαιο και μεταρρυθμίσεις = Αντεργατικά μέτρα που έρχονται και μένουν.

Στο πάρτι των δισεκατομμυρίων, ο λαός θα τα σερβίρει. Αυτός γεμίζει εθνικούς και κοινοτικούς προϋπολογισμούς, αποπληρώνει κρατικά χρέη, παράγει τα κέρδη και καταναλώνει τα εμπορεύματα των επιχειρηματικών ομίλων από Βορρά και Νότο.

Όταν οι «πράσινοι επενδυτές» θα απορροφούν τα δισεκατομμύρια, τότε σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο και Μεγαλόπολη, η ανεργία θα παγώνει τα ορυχεία. Στα Άγραφα, στις βουνοκορφές θα μπήγουν ανεμογεννήτριες. Όταν οι «επενδυτές στην Υγεία» θα τσεπώνουν δισεκατομμύρια, τότε το «νέο ΕΣΥ» θα είναι συμπράξεις με ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους και ο φτωχός θα πληρώνει ΜΕΘ, γάντια και μάσκα.

Η απορρόφηση των δισεκατομμυρίων στον Τουρισμό θα σώσουν ξενοδοχεία και αεροπορικές, αλλά θα αφήσουν άφραγκους εργαζόμενους να βγάλουν το χειμώνα.

Ο καλός σχεδιασμός και η ικανότητα στην απορροφητικότητα, που τάζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ίση μοιρασιά στους χορτάτους.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου