Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Η φρεγάτα της ντροπής και ο δρόμος για την κόλαση

 

«Μόνο ένα νοσοκομείο δείχνει τι είναι ο πόλεμος», έλεγε κάποτε ο Εριχ Μαρία Ρέμαρκ.

Σ' αυτήν την κρίσιμη ώρα, που η γενίκευση του άγριου πολέμου στη φλεγόμενη Μέση Ανατολή κρέμεται σε μια κλωστή, η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στέλνει φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα.

  • Γιατί όμως γίνεται αυτό; Με ποια λογική αποφάσισαν κάποιοι να «αμυνθούν» 3.500 χλμ. μακριά από τα σύνορά τους;
  • Η ευαισθησία για 29.000 νεκρούς Παλαιστίνιους είναι άραγε αυτή που λύνει τους κάβους της ελληνικής φρεγάτας, που εντελώς συμπτωματικά διαθέτει και επιθετικό εξοπλισμό;
  • Μήπως τα 20.000 σκοτωμένα γυναικόπαιδα είναι ο λόγος που πάει εκεί;
  • Από μεγαλοψυχία για 68.000 τραυματίες και τις χιλιάδες αγνοουμένων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα σε συντρίμμια ή θαμμένοι κάτω από τα ερείπια πόλεων και χωριών;
  • Μήπως για τους 126 νεκρούς δημοσιογράφους από την έναρξη του πολέμου;
  • Για να αποτρέψει τα σχέδια για πλήρη ισοπέδωση της Γάζας και να βοηθήσει τα χιλιάδες αθώα θύματα;
  • Τη στέλνουν εκεί γιατί τους έπιασε ο πόνος, γιατί το μακελειό του κράτους - δολοφόνου, η γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού - εδώ και 100 μέρες - οδήγησε στον εκτοπισμό κοντά στα δύο εκατομμύρια Παλαιστινίων;
  • `Η μήπως για να αποτρέψουν κι άλλες καταστροφές δρόμων, βασικών υποδομών ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης και τηλεπικοινωνιακών δικτύων;

Μπα! Τίποτα απ' όλα αυτά.

Η «φιλεύσπλαχνη» ελληνική κυβέρνηση επικαλείται την ...προστασία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή! Ναι, δεν πρόκειται για αστείο.

Τα εφοπλιστικά συμφέροντα είναι αυτά που νοιάζονται να προασπίσουν, τα ακόμα μεγαλύτερα κέρδη και την προστασία του εφοπλιστικού κεφαλαίου - που εκμεταλλεύεται τους ναυτεργάτες - σπεύδουν να εξασφαλίσουν.



(Των εφοπλιστών που το 87% του στόλου είναι σε σημαίες ευκαιρίας, χωρίς Ελληνες ναυτεργάτες, χωρίς ΣΣΕ και Κοινωνική Ασφάλιση).
Η Αυτού Μεγαλειότης ο Εφοπλιστής!

Η διεθνής αποστολή «Prosperity Guardian» - «Φρουρός της Ευημερίας» συγκροτήθηκε από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, για πυραυλικές επιθέσεις κατά της Υεμένης, για την αντιμετώπιση των Χούθι και για την προστασία της... ναυσιπλοΐας. Ακολούθησε η ευρωενωσιακή στρατιωτική επιχείρηση «Aspides» - «ΑΣΠΙΔΕΣ», ίσως η πιο μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ.

  • Με απλά λόγια εδώ ο κόσμος χάνεται (κυριολεκτικά) και το ελληνικό κράτος αποφασίζει να προστατεύσει τους Ελληνες εφοπλιστές, τους ομίλους τους και τους πακτωλούς των χρημάτων τους, ρίχνοντας στο στόμα του λύκου τους Ελληνες ναυτικούς, οι οποίοι έχουν επανειλημμένως εκφράσει την κατηγορηματική τους αντίθεση σε ταξίδια στις εμπόλεμες ζώνες και την άρνησή τους να θυσιαστούν για τα συμφέροντα των εφοπλιστών.
  • Εχουν καμιά δουλειά οι Ελληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί έξω από τα σύνορα της χώρας;
  • Εχουν καμιά δουλειά οι Ελληνες φαντάροι και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων;
  • Εχουν καμιά δουλειά αυτοί οι άνθρωποι να συνεκπαιδεύονται με τους δολοφόνους των λαών;
  • Με ακόμα πιο απλά λόγια, με τη συμμετοχή μας σ' αυτήν την επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα και με τη Λάρισα στρατηγείο της επιχείρησης, εμπλέκεται η χώρα μας σε ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι.

Η κατά συρροή δουλικότητα, «εξυπηρετικότητα» και «προθυμία» της κυβέρνησης προς τους «συμμάχους» νομιμοποιεί την επιθετική πρωτοβουλία ΗΠΑ - Βρετανίας - ΕΕ, που οδηγεί σε στρατιωτική κλιμάκωση, που θα βάλει φωτιά σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, με ανυπολόγιστες συνέπειες στα θέματα του Αιγαίου, της Κύπρου και της ΝΑ Μεσογείου.

Αποστολή αυτοκτονίας και απόπειρες εξαγοράς
  • Ενα άλλο σοβαρό ζήτημα αυτής της εξάμηνης αποστολής είναι τα γερασμένα και καθόλου ασφαλή πλοία, που τη μετατρέπουν σε αποστολή αυτοκτονίας, αφού εκθέτει σε σοβαρότατο κίνδυνο τα πληρώματα, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» των πολεμικών συγκρούσεων παγκοσμίως.
  • Ολη αυτή η τεράστια δύναμη πυρός, που έχει συγκεντρωθεί στην Ερυθρά Θάλασσα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια γενικότερη ανάφλεξη, ενώ αυτή η εμπλοκή βάζει τη χώρα μας ακόμη πιο βαθιά στη δίνη του πολέμου.


Θέλουμε εμείς όμως να μετατραπούμε σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων;

Και κάτι πραγματικά χυδαίο...

Η κυβέρνηση αφού πρώτα πετσόκοψε το εισόδημα των στελεχών στο Πολεμικό Ναυτικό, τώρα επιδιώκει να τους εξαγοράσει με... οικονομικές αποζημιώσεις, προκειμένου να πειστούν να οδηγηθούν σε μια ανελέητη σφαγή.

Η Κόλαση είναι δίπλα μας

Το μήνυμα των Χούθι προς τα κράτη - μέλη της ΕΕ ήταν ξεκάθαρο:

«Στοχεύουμε μόνο πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, όχι με στόχο την κατάσχεση ή τη βύθισή τους, αλλά την αλλαγή της πορείας τους, προκειμένου να αυξήσουμε το οικονομικό κόστος για το Ισραήλ και να ασκήσουμε πίεση στην εν λόγω οντότητα να σταματήσει τα εγκλήματά της στη Γάζα».

  • Η Κόλαση είναι κάποια χιλιόμετρα μακριά από μας. Κάποιοι φροντίζουν να ελαχιστοποιούν αυτήν την απόσταση.

Ο βάρβαρος ισραηλινός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας έχει ως αποτέλεσμα να δίνεται με το σταγονόμετρο η ανθρωπιστική βοήθεια. Οι κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα υποφέρουν από τη μεγάλη έλλειψη σε τρόφιμα, νερό, φάρμακα και άλλα στοιχειώδη αγαθά, ενώ οι συνεχείς ισραηλινές επιθέσεις έχουν καταστρέψει τις περισσότερες υποδομές Υγείας και αυξάνονται αλματωδώς ασθένειες και επιδημίες.

  • «Η μεγάλη Καρχηδόνα - υπενθυμίζει ο Μπρεχτ - ξεκίνησε τρεις πολέμους. Μετά τον πρώτο, ήταν ακόμη ισχυρή. Μετά τον δεύτερο, ήταν ακόμη κατοικήσιμη. Μετά τον τρίτο, ήταν αδύνατο να την εντοπίσεις».

Επειδή λοιπόν ο πόλεμος παραμένει η πιο σημαντική αποτυχία του ανθρώπου, μη σταματάμε να μιλάμε για τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου