Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νέες συντονισμένες κινητοποιήσεις για τη στέγαση των σχολείων Ειδικής Αγωγής (ΦΩΤΟ)

 

Με κινητοποίηση στο δημαρχείο Πανοράματος συνεχίστηκαν οι συντονισμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί, ειδικό διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό, γονείς και μαθητές της Ειδικής Αγωγής για το πρόβλημα της στέγασης των σχολείων Ειδικής Αγωγής στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Οπως επισημαίνει μάλιστα σε ανακοίνωσή της η Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, οι συντονισμένες μαζικές κινητοποιήσεις πέτυχαν «μία πρώτη σημαντική νίκη», καθώς σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα, ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη «δεσμεύτηκε ότι το 2ο ΕΕΕΕΚ θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του και δεν θα βρεθούν στον δρόμο μαθητές και εκπαιδευτικοί στη μέση της σχολικής χρονιάς. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν οι αναγκαίες εργασίες, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του Γυμνασίου - Λυκείου Κωφών και του συστεγαζόμενου δημοτικού και νηπιαγωγείου».

Σε σχέση με την κινητοποίηση στο δημαρχείο Πανοράματος, η Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης τονίζει ότι «δηλώσαμε όλοι αποφασισμένοι να συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μας μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας για σύγχρονα και ασφαλή κτίρια. Δεν θα δεχτούμε να κλείσει ούτε να συγχωνευθεί κανένα ειδικό σχολείο. Λέμε όχι στη λογική κόστους - οφέλους που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο. Απαιτούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι και να προχωρήσει η διαδικασία είτε για τη μεταστέγαση του 2ου ΕΕΕΕΚ σε κατάλληλο κτίριο είτε για την κατασκευή νέου κτιρίου. Ζητάμε επαρκή χρηματοδότηση για την επισκευή του κτιρίου του 1ου ΕΕΕΕΚ».

«Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν Παιδεία για τους μαθητές με αναπηρία, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας σε ασφαλή και κατάλληλα κτίρια», υπογραμμίζει η Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, καλώντας σε κινητοποίηση στις 19 Φλεβάρη στο ΥΜΑΘ, καθώς και στην απεργία στις 28 Φλεβάρη.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου