Τετάρτη 6 Αυγούστου 2025

Μ.ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ Ατιμωρησία για τον Ισραηλινό τουρίστα που επιτέθηκε σε καταστηματάρχη κι εργαζόμενο, επειδή στήριξαν τον Παλαιστίνιο λαό

 

 

Κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη και μέλη του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτή του ΚΚΕ, τον Δημήτρη Βρύσσαλη, μέλος της ΕΠ Κρήτης, Πρόεδρο των Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης και τον Γιώργο Φιλιππάκη, δημοτικό σύμβουλο Αγίου Νικολάου, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τα δικαστήρια Νεάπολης όπου αναμενόταν να γίνει η αυτόφωρη διαδικασία του συλληφθέντος Ισραηλινού δράστη ο οποίος χθες προκάλεσε ζημιές σε κατάστημα εμπόρου του Αγίου Νικολάου και επιτέθηκε σε εργαζόμενη, επειδή ο ιδιοκτήτης είχε αναρτήσει στη βιτρίνα του καταστήματός του πανό που έγραφε «Peaceful Jews welcome! Zionist killers go home!».

Ακολούθησε συνάντηση με τον εισαγγελέα υπηρεσίας όπου το κλιμάκιο πληροφορήθηκε ότι ο δράστης όχι μόνο δεν παρέμεινε στο κρατητήριο κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά ότι, αφέθηκε ελεύθερος και με συνοπτικές διαδικασίες, είχε ήδη πάρει τον δρόμο της επιστροφής του προς το Ισραήλ.

Δεν πείθουν

 

Την ισοπεδωμένη Γάζα θέλει να καταλάβει ολοκληρωτικά το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ

2025 The Associated Press. All

Την ισοπεδωμένη Γάζα θέλει να καταλάβει ολοκληρωτικά το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ
Τι κι αν χύνουν τόνους μελάνι για να προπαγανδίσουν την πολεμική προετοιμασία; Τι κι αν ξοδεύουν δισ. ευρώ για να φτιάξουν τους πιο σύγχρονους και δολοφονικούς στρατούς; Τι κι αν παρουσιάζουν τον «εξ ανατολών» κίνδυνο (βλέπε Ρωσία) ως τον μεγαλύτερο για την εθνική τους ασφάλεια; Η γερμανική αστική τάξη και το κράτος δεν φαίνεται να πείθουν τον λαό για την «αναγκαιότητα» του ιμπεριαλιστικού πολέμου για τον οποίο ετοιμάζονται, καλώντας τον να ντυθεί στα χακί. Σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου «Forsa», μόλις ένας στους έξι Γερμανούς δηλώνει διατεθειμένος να πάρει τα όπλα χωρίς δισταγμό σε περίπτωση που η χώρα του εμπλακεί σε ένοπλη σύρραξη. Το 16% του δείγματος είπε ότι θα πήγαινε «οπωσδήποτε» να πολεμήσει, ενώ το 22% απάντησε ότι «πιθανώς» θα το έκανε. Ωστόσο, το 59% των ερωτηθέντων απάντησε «πιθανόν» ή «οπωσδήποτε» όχι, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 72% για τις γυναίκες. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι το 29% θεωρεί έως και «πολύ πιθανό» η Γερμανία να δεχτεί στρατιωτική επίθεση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, και το 59% ότι υπάρχει πιθανότητα η χώρα του να χρειαστεί να υπερασπιστεί στρατιωτικά κάποιον άλλο σύμμαχο στο NATO. Τι δείχνουν όλα αυτά; Οτι μεγάλο τμήμα του λαού διαχωρίζεται από τους ανταγωνισμούς και τα συμφέροντα που οδηγούν σε κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Και ότι η προπαγάνδα περί «ασφάλειας» και «εθνικού συμφέροντος» δυσκολεύεται να πείσει για την «αναγκαιότητα» της μαζικής λαϊκής στράτευσης στα πολεμοκάπηλα σχέδια του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.