Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ Απλώνεται το αγωνιστικό κάλεσμα για την προστασία της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος


Στις 12 μ. στο Σύνταγμα η συγκέντρωση | Την ίδια μέρα διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις

 

Με νέες αποφάσεις σωματείων και φορέων ενισχύεται το κάλεσμα στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνεται στην Αθήνα το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Οι όλο και περισσότερες αποφάσεις συμμετοχής αποτυπώνουν ήδη τη δυνατότητα το συλλαλητήριο να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης της πάλης, τη μέρα εκείνη να βρεθούν στον δρόμο εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, φορείς των αυτοαπασχολούμενων, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας, καλούν τον λαό της Αττικής να μετατρέψει εκείνη τη μέρα σε μεγάλο σταθμό αγωνιστικής κλιμάκωσης, διαδηλώνοντας ενάντια στην ακρίβεια, στις καθημερινές ανατιμήσεις, στην πολιτική που αδειάζει τις τσέπες των εργαζομένων για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων. Διαδηλώνοντας για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος, κόντρα στην πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες του για τα κέρδη των λίγων.

Το κάλεσμα συνυπογράφουν μέχρι στιγμής οι εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις:

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων, Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, Συνδικάτο Εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής, Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Αττικής, Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής, Σύλλογος Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας ν. Αττικής, ΠΕΜΕΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ, Σωματείο Εργαζομένων σε «Vodafone - 360 Connect» και λοιπές θυγατρικές, Σωματείο Εργαζομένων στη «First Data», Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Καθαριστριών - Καθαριστών Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Θριάσιο», Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ασπροπύργου - Ελευσίνας - Μάνδρας, Σωματείο Συνταξιούχων Ελευσίνας, Ενωση ΕΒΕ Ελευσίνας, Ενωση ΕΒΕ Ασπροπύργου, Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας (μέλος της ΟΓΕ).

Με πλούσια δράση μέχρι το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συσκέψεις για την οργάνωση της συμμετοχής στο συλλαλητήριο. Στο πλαίσιο αυτό, σωματεία και φορείς που δραστηριοποιούνται στο Περιστέρι πραγματοποίησαν σύσκεψη και κατέληξαν στο εξής πρόγραμμα δράσης: Στις 15/2 παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. στον ΔΕΔΔΗΕ (Θηβών 57 Περιστέρι) ενάντια στις διακοπές ρεύματος. Στις 19/2 συγκέντρωση - πικετοφορία στις 11 π.μ. στον πεζόδρομο Περιστερίου (Εθν. Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή). Στις 22/2 και στις 24/2, στις 6.30 μ.μ., αυτοκινητοπορείες στις γειτονιές του Περιστερίου (σημείο έναρξης: Ευαγγελίστρια). Επίσης, παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμο Περιστερίου για τα δημοτικά τέλη και συγκέντρωση - εξόρμηση στο κεντρικό κατάστημα του «Σκλαβενίτη» (Λ. Κηφισού 136).

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο προετοιμάζουν και σωματεία και φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Θριασίου: Την Τετάρτη 16 Φλεβάρη οργανώνουν αυτοκινητοπορεία που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την Ελευσίνα (πάρκινγκ του «Lidl»), ενώ τη Δευτέρα 21 Φλεβάρη θα προχωρήσουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα και στις 11 π.μ. στο ΚΕΠΕΚ Ελευσίνας, απαιτώντας μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Κάλεσμα αγώνα σε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, στους φοιτητές και τις φοιτήτριες της χώρας που «οι οικογένειές τους έχουν γονατίσει από την ακρίβεια, που οργίζονται με την εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος Υγείας, την έλλειψη μέτρων προστασίας στις σχολές μας» απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.«Δεν παζαρεύουμε την υγεία και τις σπουδές μας για τα κέρδη των λίγων!», τονίζει και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα εργατικά σωματεία. «Να ενώσουμε τη φωνή μας όλοι όσοι απαιτούμε δωρεάν και αναβαθμισμένες σπουδές, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα! Να απορρίψουμε τον νέο νόμο - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, την ένταση της καταστολής μέσα και έξω από τα Ιδρύματα!», σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Στην κινητοποίηση καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ενώ την Πέμπτη 17 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. προχωρά σε πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας της, με θέμα τον σχεδιασμό της δράσης της το επόμενο διάστημα.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, σε συγκέντρωση το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12 μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου καλούν τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Πωλητών, Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βόρειας Ελλάδας, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία Β. Ελλάδας και Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής ν. Θεσσαλονίκης.

Καλούν τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στην πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που ανοίγει το στόμα της μόνο για να υπερασπιστεί την ανάπτυξη των μεγαλοεργοδοτών και υπονομεύει κάθε προσπάθεια οργανωμένης δράσης για την υγεία, τη μόρφωση, τη ζωή του λαού. Καλούν σε οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή τους για τα κέρδη των λίγων.

Στα Γιάννενα

Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Πέμπτη 17 Φλεβάρη ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία του εισοδήματος και την υγεία του λαού, αποφάσισε πλατιά σύσκεψη των αντιπροσώπων και των διοικήσεων των σωματείων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων την Τετάρτη το απόγευμα.

Στο Ηράκλειο

Συγκέντρωση την Παρασκευή 25 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας οργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου. Καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία να συντονίσουν τον αγωνιστικό τους βηματισμό.

Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων

«Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων», ξεκαθαρίζουν τα σωματεία και διεκδικούν:

  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, της 13ης και της 14ης σύνταξης.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.
  • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών.
  • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Οχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας. Κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
Ριζοσπάστης 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου